SON DAKİKA

Minik öğrenciler hünerlerini sergiledi

8 Haziran 2021, Salı 19:12

     


Çine’de ilkokul öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Okuyorum Çiziyorum eTwinning’ Resim Sergisi’nde hünerlerini sergiledi. Minik öğrenciler, yaptıkları resimlerle neleri anlatmak istediklerini davetli ilçe protokolünü tek tek açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İlçe genelinde ilkokul düzeyinde gerçekleştirilen Resim Sergisi, Çine Kuvayi Milliye Parkı’nda gerçekleştirildi. Sergiye, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“4 ÖĞRETMENİMİZ AVRUPA ÇAPINDA ÖDÜLLER ALMIŞTIR”

Tören, ilçe protokolü tarafından kesilen kurdela kesimi ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eTwinning Temsilcisi ve Bilişim Teknolojileri eğitmeni Neslihan Erincik yaptı. eTwinning Avrupa çapında tüm okulların katıldığı, teknoloji ve işbirliği içeren, sevgi ve hoşgörü barındıran gönüllü bir eğitim platformu olduğunu belirten Erincek, “Çine’mizde 70’e yakın proje yapılmış ve 14 öğretmenimiz Türkiye, 4 öğretmenimiz de Avrupa çapında ödüller almıştır. 3 okulumuz da Avrupa’nın sayılı okullar listesine girmeyi başarmıştır. Burada 5 ilkokulun ve 10 öğretmenin dahil olduğu proje için toplandık. Projemiz ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinin okumayı sevmelerini sağlamak, kalem tutma becerilerini güçlendirmek, hayal güçlerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Duyarlılık, saygı, sevgi, empati, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, dostluk temalarının işlendiği resimlerde aynı zamanda resimlerle paralel olarak etkinlikler düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Törenin ardından sergiyi gezen Belediye Başkanı Dinçer, AK Parti İlçe Başkanı Kandemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuzkan, öğrencilerin yaptığı resimleri inceledi. Öğrenciler, yaptıkları resimlerde ele aldıkları konuyu ve resimlerde neyi ifade etmek istediklerini anlattı. Ayrıca, minik öğrencilere katılım belgesi takdim edildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler