Nova Çocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi törenle açıldı
13 Temmuz 2024, Cumartesi 19:56Son güncelleme: 20 Temmuz 2024, Cumartesi 21:24
| Tweet | ||
|
||
Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete başlayan Nova Çocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi düzenlenen törenle açıldı. Nova Çocuk Kurucu ortağı ve kurum Müdürü Deniz Şenli, “Nova Çocukları gittikleri yerde fark yaratan olsun amacıyla onlara eğitim vereceğiz” dedi.

Efeler Mimar Sinan Mahallesi’nde yeni hizmete başlayan Nova Çocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılış törenine, Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Rıdvan Eşin, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Bertan Akyol, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

“FAİZE DEĞİL, EĞİTİME YATIRIM YAPTILAR”
ADÜ’de görevli Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu, Av. Sabri Güleç ve Eğitimci Deniz Şenli’nin kurucu ortağı oldukları Nova Çocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılış töreninde “Zor zamanlar böyle insanlar doğurur” diyerek sözlerine başlayan BBP MKYK Üyesi Rıdvan Eşin, “Malum olduğu üzere ülkenin en büyük gündemi ekonomi. Herkesin ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği böyle bir dönemde yeni kahramanlara, elini taşın altına koyacak insanlara ihtiyacımız var. Tabii ki sıkıntıları en aza indirgeyecek ve bu konuda çalışma yapacak insanlara ihtiyacımız var. Onlardan bir tanesi de bu kurumun ortakları. Herkesin işletme açmaktan kaçtığı, faiz belasına bulaştığı, faize yapılan yatırımın karlı yatırım olduğunu düşündüğü dönemde bu kardeşlerimiz ellerini ve gövdelerini taşın altına koymuş ve bir yola çıkıyorlar. En önemlisi de istihdam oluşturmak için bir yola çıkıyorlar. Onlara canı gönülden kutluyorum ve bu eğitim kurumunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Protokol üyeleri de hayırlı olsun temennilerinde bulunarak Nova Çocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra da kurumun ortakları çalışanları ve çocuklar, hazırlanan pastayı hep birlikte kesti.
“ÇOCUKLARDA ERKEN YAŞ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ”
Nova Çocuk Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu ortağı ve Kurum Müdür Deniz Şenli, “18 yıllık eğitimciyim ve özel sektörde bugüne kadar hizmet verdim. Artık kendi işimi kurmaya karar verdim, ortaklarım Prof. Dr. İrfan Yavaşoğlu ve Av. Sabri Güleç ile birlikte yeni bir eğitim yolculuğuna başladık. Ortaklarımın her ikisi de eğitime gönül veren insanlar. Bizim üçümüzü de birleştiren unsur da bu oldu. Okulumuz 300 metrekare alan üzerine kurulu, içerisinde de 9 ayrı atölyemiz var ve bu sayıyı daha da artırmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız çocuklara yaşanmışlık sunmak, onlar için donatılmış alanlarda eğitim almalarını sağlamak. 3 yaş grubundan başlayarak haftada 8 saat, 12 saat ve 15 saat İngilizce programlarla başlıyoruz.

Bizi diğerlerinden farklı kılan ise, özel bir yetenek geliştirme programı hazırladık. Böylelikle çocukları doğrudan yeteneklerini sunma imkanı sunuyoruz. Bu da çocukların eğilimleri ve yeteneklerini ölçüp, hangi alana eğilimi varsa o alana yönlendireceğiz. Örneğin bir çocuk 3 saat resim kursu alırken, diğer çocuk müzikten 3 saat eğitim alacak. Çünkü çocuklarda erken yaş eğitimi çok önemli. Aynı zamanda çocuklarımızın buradan okula hazır vaziyette gitmelerini istiyoruz. Yani Nova Çocukları gittikleri yerde fark yaratan olsun amacıyla onlara eğitim vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Açılış töreninde çocuklar palyaçolar eşiğinde eğlenirken, davetlilerde bir arada olmanın mutluğunu yaşadı. Davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

HABER VİDEOLARI

Aydın’da medya ve darbelerin toplumsal etkilerinin ele alındığı “Medya

Aydın’da yaşayan 48 yaşındaki Kadriye Özcan Topbaş’ın eğitim azmi

Aydın Belediye eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Aksu,

Aydın’da yaşayan Yahya Kardaş, hem ailesinin hem de sülalesinin ilk üniversite

Aydın’da toplu taşıma ücretlerinde değişikliğe gidildi. Büyükşehir

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan 2. Sanayi Sitesi’nde yaklaşık

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet vermeye başlayan Hayal Kahvesi, kafe

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin Kurban Bayramı

Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), radyo ve televizyon yayıncılarının

Aydın’ın Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen

Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkan Adayı Ömer Altuntaş,

Aydın’ın Efeler ilçesi Girne Mahallesi’nde faaliyet gösteren

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yemişendere Mahallesi, bu yıl ilk kez

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 şube ile İncirliova ve Nazilli'de de

Aydın Eczacı Odası, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nün 187’nci

Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğrafçılık

Aydın’ın Efeler ilçesinde park ettiği tırında kahvaltı hazırlayan 46

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kamuoyunda tartışma oluşturan “1 liralık

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer,

Aydın’da farklı sanat dallarında hazırlanan el emeği eserler, sanatseverlerin

Kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasını hedefleyen “Kadın Gücüyle

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde

Türkiye’nin gündemine oturan kıtalararası balistik füze “Yıldırımhan”

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, tiyatro dünyasının

Aydın’ın Efeler ilçesinde petshop işletmecisi Gökay Başar ile kedi

Pazarlarda domates fiyatları günden güne yükselirken, esnaf artışın

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Hacıhamzalar Mahallesi’nde

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin

Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Medinova Hastanesi’nde

Aydın'ın Çine ilçesinde uzun yıllara dayanan kasaplık tecrübesiyle

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında düzenlenen 61. yılın 2.

Kahve sektörünün son yıllarda hızla büyümesiyle birlikte

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte






