SON DAKİKA

Aydınlı Harun Reşid AYT Türkiye Birincisi oldu

26 Temmuz 2019, Cuma 18:07

     


Aydın Özel Aydınkent Fen Lisesi öğrencisi Harun Reşid Ergen, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda AYT Sayısal Alan'da tüm soruları doğru yanıtlayarak AYT Türkiye Birincisi oldu. Ergen'in bu başarısı okulunda büyük sevinç yaşattı.

Aydın'ın ilk özel Fen Lisesi olan Aydınkent Koleji'nden mezun olan Harun Reşid Ergen, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda AYT sayısal alanda 80 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak AYT Türkiye Birincisi olmayı başardı. Ailesiyle birlikte okulunu ziyaret eden Ergen, sevincini öğretmenleri ile paylaşırken, üniversite tercihlerini de yaptı. Harun Reşid Ergen'in ilk tercihi Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü oldu.

Aydınkent Koleji Kurucusu Aydın Kalay, Harun Reşid Ergen'in AYT Türkiye Birincisi olmasıyla gurur duyduklarını, diğer öğrencilerinin de önemli dereceler elde etmesiyle mutlu olduklarını belirtti. Kalay, "Harun Reşid'in sayısal alanda tüm soruları doğru yaparak AYT Türkiye Birincisi olması bizleri çok mutlu etti. Tercihlerini de gerçekleştirdik. Başarılarının bir ömür boyu devam etmesini diliyoruz. Ailesine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sınava giren diğer öğrencilerimiz de başarılı dereceler elde etti. Önemli olan derecenin yanı sıra çocuklarımızın istedikleri ve sevdikleri mesleklerin okullarına gidebilmeleri. Bizim amacımız topluma ve ülkemize faydalı bireyler olmalarını sağlamak" dedi.

Kalay, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri törende Türkiye birincisi olan öğrencilerini ödüllendireceklerini de belirtti.

Başarılı öğrenci Harun Reşid Ergen ise, böyle bir derece elde ettiği için çok mutlu olduğunu belirtirken öğretmenlerine ve ailesine teşekkür etti. (SERCAN ÖRÜN)







 
Son Eklenen Haberler