Aydın Bahçeşehir Koleji büyük gurur yaşadı

30 Haziran 2024, Pazar 19:55
Son güncelleme: 30 Haziran 2024, Pazar 19:58

     


Aydın Bahçeşehir Koleji öğrencileri Nehir Yurt ve Fulya Sarıerler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda 500 tam puan elde etti. Bahçeşehir Koleji İncirliova Kampüs Müdürü Cihan Bilinmez, “2 öğrencimiz 500 tam puan alarak bizleri gururlandırdı. 67 öğrencimizde %10‘luk dilime girerek Türkiye sıralamasında oldukça iyi bir yer elde ettiler” dedi.

Türkiye genelinde hizmet veren Bahçeşehir Kolejlerinin 29 öğrencisi, 2 Haziran’da yapılan LGS sınavlarında 500 tam puan aldığı ifade edildi. Aydın merkez kampüslerinde anasınıfı ile ilkokul, İncirliova Kampüsü olarak ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hizmet verdiklerini belirten Cihan Bilinmez, geçen yılda bir öğrencilerin tam puan aldığını kaydetti.

 

 

 

“LGS’ye en iyi şekilde hazırlanıyorlar”

Aydın’da 16 yıldır hizmet veren Bahçeşehir Koleji’nin büyük başarılara imza attığını söyleyen İncirliova Kampüs Müdürü Cihan Bilinmez, “Bahçeşehir Aydın ailesi olarak bu şehirde 16 yıldır hizmet vermekteyiz. Özellikle şu anda iki kampüs olarak çalışıyoruz. Anaokulundan 7. Sınıflara kadar Kardeşköy kampüsünde, 8. Sınıftan 12. Sınıflara kadarda İncirliova kampüsünde hizmet veriyoruz. Baktığımız zaman biz şu anda Türkiye’nin en kalabalık okul grubuyuz. 154 kampüsle Türkiye’deki en kalabalık okul grubu Bahçeşehir koleji olarak gözüküyor. Bizim de burada Aydın’da oldukça kalabalık bir eğitim kadrosu ve kalabalık bir öğrenci grubuyla çalışmaya devam ediyoruz. İki kampüs de toplam 150’ye yakın öğretmenimiz ve 900 civarı da öğrencimiz bulunmakta. Bu noktada İncirliova kampüsü için konuşacak olursak sadece 8. Sınıflarımız sınava hazırlık yapma amacıyla bu kampüse geliyor ve burada da LGS’ye en iyi şekilde hazırlanıyorlar. Bunun dışında lise kampüsümüze baktığımızda 9. Sınıftan 12. Sınıflara kadar yoğun bir sınav hazırlık dönemi, akademik başarı, bunun yanında TÜBİTAK ve TEKNOFEST projeleriyle STEM+A ile eğitim öğretime devam eden okul grubu olarak hizmet etmekteyiz” diye konuştu.

 

 

“BAŞARI DA KAÇINILMAZ OLDU”

Sınava giren ve büyük başarılara imza atmalarının sırları hakkında da bilgiler veren Müdür Bilinmez, “Biz 8. Sınıflarda özel bir çalışma programı hazırlıyoruz. Belki bu gençler açısından biraz acımasız olacak ancak yoğun, tempolu bir sınav senesi geçirdik. Özellikle öğrencilerin akademik anlamda her hafta yaptığımız Türkiye genelinde LGS deneme sınavlarıyla ölçme değerlendirme noktasına çok ciddi manada takip ederek bu süreci atlattık. Derslerde çift öğretmenle ilerledik. Yıl boyunca sadece LGS odaklı çalıştığımız için başarı da kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“2 ÖĞRENCİMİZİ DE TEBRİK EDİYORUZ”

Aydın il genelinde 500 tam puan alan 6 öğrenciden 2’sinin Bahçeşehir Koleji’nden olduğunu dikkat çeken Cihan Bilinmez, “2024 LGS’de 500 tam puan alıp Türkiye birincisi olan 2 tane öğrencimiz Nehir Yurt ve Fulya Sarıerler bizi bu sene çok gururlandırdılar. 2 öğrencimizi de tebrik ediyoruz. Sadece öğrencimizi değil, öğrencilerimize destek olan sevgili ailelerine de. Bir yıl boyunca onlarla çok ciddi manada uğraşan öğretmenlerimizi de öğrencilerimiz nezdinde tebrik ediyoruz. 2 öğrencim de çok başarılıydı. Yıl içerisinde yaptığınız tüm LGS denemelerinde birçok defa 500 tam puan alarak, zaten sınava ne kadar hazır olduklarını bize yıl içerisinde göstermiş oldular. Bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında da başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

“YILLARDIR BAŞARILARLA DOLU BİR LGS GEÇİRİYORUZ”

İncirliova Kampüsü olarak 8 senedir hizmet verdiklerini belirten Bilinmez, “8. Sınıflarımızı İncirliova kampüsünde eğitim öğretim için getiriyoruz. Ve yıllardır da başarılarla dolu bir LGS geçiriyoruz. Bu sene özellikle çok mutluyuz çok gururluyuz. 2 tane öğrencimiz 500 tam puan alarak bizleri gururlandırdı. Bunun dışında kitlesel başarıda da güzel bir sene geçirdik. Şöyle ki %1’lik dilime giren öğrenci sayımız 15, %2’lik dilimdeki öğrenci sayımız 20, %3’lük dilimde 26 öğrenci ancak genele baktığımızda %10’luk dilimde toplam 67 öğrencimiz var. Bu sayılarda da kitlesel olarak oldukça başarılı bir LGS senesi geçirdiğimizi düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

“TERCİH YAPACAK ÖĞRENCİLERE DE DESTEK”

Tercih döneminde de tüm Aydınlı öğrencilere rehberlik alanında hizmet vereceklerini belirten Bahçeşehir İncirliova Kampüs Müdürü Cihan Bilinmez, son olarak şu ifadelere yer verdi;

“Her senenin sınav dinamikleri farklıdır. Bu sene, geçen seneye baktığımızda sınavın birazcık daha zor olduğunu gözlemledik. Bu sebeple öğrenciler tercihlerini yaparken kesinlikle puan durumlarına değil, sıralama durumlarına bakmalılar. Bunu da yaparken Türkiye geneli sıralamalarını baz almalılar. Özellikle MEB’in yayımladığı kılavuzda. Geçen sene hangi okul hangi yüzdelik diliminde öğrenci aldı, bu sene o yüzdelik dilimleri üzerinden tercih yapmalarında fayda var.” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler