Çeyrek altın hediye olmaktan çıktı

3 Temmuz 2024, Çarşamba 23:35
Son güncelleme: 3 Temmuz 2024, Çarşamba 23:55

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sarraf Gökhan Kargın, önceki yıllarda düğün sezonlarında oldukça rağbet gören çeyrek altının artık vatandaşlar tarafından talep görmediğini söyledi.

Aydın’da düğün sezonunun hareketlenmesi ile birlikte başlayan düğün sezonunda vatandaşların artık hediye olarak çeyrek altın almadıkları görüldü. 17 yıldır sarraflık yaptığını belirten Kargın, çeyrek altının düğün hediyesi olmaktan çıktığını ifade etti.

Efeler Doğu Gazi Bulvarı’nda 2007’den bu yana sarraflık yaptığını dile getiren Gökhan Kargın, anlık çeyrek altın fiyatının 4 bin 100 lira olduğunu söyledi. Kargın, Aydın’daki düğün sezonunun ve tercih edilen takı türleri hakkında şunları söyledi;

“HEDİYE OLARAK DAHA ÇOK GRAM ALTIN ALINIYOR”

“Geçmişe nazaran altın alımı düşük fakat işleyişten memnunuz. Allah bereket versin işlerimiz oluyor ama eskiden çeyrek, yarım, cumhuriyet altınları çok takılıyordu. Ancak şimdi vatandaşımız şu an grama düşmek durumunda kaldı. Hediye olarak daha çok gram altın alınıyor.”

“AKRABALIK DERECESİNİN ÇOK YAKIN OLMASI GEREKİYOR”

Günlük altın fiyatları hakkında bilgiler veren Kargın, “Düğün yapan kişiler yakın derece ise insanlar bütçesini zorluyor. Daha çok eş dost akrabalara ise bir çeyrek veya yarım altın takılabiliyor, belki bilezik olabiliyor. Yani akrabalık derecesinin çok yakın olması gerekiyor. Fiyatlarımız şu an gram altın 2 bin 350, çeyreğimiz 4 bin 100 lira, yarım 8 bin 200, cumhuriyet tek atamız 16 bin 400 lira. Yatırım olarak bilezik, 24 ayar külçe altın dediğimiz üründen çok talep alıyoruz. Memnunuz işlerden” ifadelerini kullandı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler