“Bu yıl fuarımızın 9’uncusunu gerçekleştireceğiz”

4 Mart 2021, Perşembe 12:44

     


KOBİ Fuarcılık Genel Müdürü Çimen Çamoğlu, “Aydın’daki ‘Tarım Fuarı’ Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen 4’üncü fuarı oldu. Sekiz yıl boyunca pandemi başlayana kadar sürdürdük. Bu yıl yine 12-15 Eylül tarihlerinde tarım fuarımızın 9’uncusunu gerçekleştireceğiz” dedi.

KOBİ Fuarcılık Genel Müdürü Çimen Çamoğlu, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Çamoğlu,” Koronavirüs sonrası fuarlar içerisinde ilk fuarın Aydın’da yapılacağını belirtti.

“TAVSİYELERİMLE FARKINDA OLMADAN İNSANLARI YÖNLENDİRDİM”

Tavsiyeleriyle farkında olmadan insanları yönlendirdiğini belirten Çamoğlu, “Aydın’ın hatta Türkiye’nin ilk coğrafi işaretler ürünlü marketleri diye yola çıkmıştım. Zaten atalık buğdaylar geçmişten günümüze kadar gelen genetiği değişmemiş ürünler, katkısız koruyucusuz ürünler derken içeriği de dolayısıyla temiz ürünlerdi. Bu ürünlerde doktorların dikkatini çekti, ben ailecek sağlıklı beslenen, asla ağzına şeker ve gluten almayan bir annenin çocuğu olarak dükkânıma gelen müşterilerime de, bunun şeker ilavesizini tercih edin derken aslında insanları farkında olmadan yönlendirdim. Dolayısıyla coğrafi işaretli ürünlerin içerisinden de en katkısız ve sağlıklı olanları seçildi. Daha sonra doktorların da dikkatini çekince onlarda dükkânımda olmasını istedikleri bazı ürünleri önerdiler, bende kendilerinden çok şey öğrendim, böylece dükkânımın içeriği biraz evrilmiş oldu. Günümüzde tamamlayıcı tıp daha revaçta, bir hastalığa bütüncül olarak yaklaşılıyor. Dolayısıyla ilaçlar iyileşmemizi sağlıyor ancak başka organlarımızın sağlığını etkiliyor. Aslolan sağlıklı bir şekilde beslenmek. Üç aylık süreçte bile gluteni ve şekeri kesen kişiler sağlığında ne kadar olumlu şeyler yaşadığını söylüyor. Dükkâna gelen insanlarda bağırsak sendromuyla hastalıklar bir başlıyor, bu tür hastalıklar çoğalarak ilerliyor, bu yüzden baştan herkesin tedbiri alması gerekiyor” dedi.

“AYDIN ‘TARIM FUARI’ TÜRKİYE’NİN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 4’ÜNCÜ FUARI OLDU”

KOBİ fuarlarıyla ilişkisinin nasıl başladığını anlatan Çamoğlu, “KOBİ firmalarıyla tanışmamız şöyle oldu, fuar şirketleri Aydın’dan ayrılmak üzereydi. Aydın’da fuar alanı ve fuar yapacakları bir yer olmadığı için araştırmalarını yapıp gidecekleri zaman benimle karşılaştılar. Bende Aydın’da bir fuar olmasını çok istiyordum. O zaman için kendilerine tütün depolarını önerdik, o yıl başladı ve çokta başarılı oldu. ‘Tarım Fuarı’ Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen 4’üncü fuarı oldu. Sekiz yıl boyunca pandemi başlayana kadar sürdürdük. Bu yıl yine 12-15 Eylül tarihlerinde tarım fuarımızın 9’uncusunu gerçekleştireceğiz. O arada Aydın Ticaret Borsası’yla tarım fuarı yapılıyor, Aydın Ticaret Odamızda evlilik ve düğün hazırlıkları, eş zamanlı mobilya dekorasyon yapı fuarının iyi olabileceğini önerdiler. O sebeple Aydın Ticaret Odamızın başvurusuyla bu yılda bu fuarı gerçekleştiriyoruz. Vizyonu olan bir işletme fuar gibi yerlerde kendini tanıtmak ister, çünkü her türlü reklam önemli ama fuarlarda da ikili ilişkiler, bir insana dokunmak ve göz teması yaptığınız işi anlatmak, ikna etmek açısından güzel bir fırsat. Orada bir sinerji oluşuyor ve bu fuarda evlilik ve düğün hazırlıklarının yapımı, dekorasyon yani içeriği çok geniş bir fuar” diye konuştu.

“EVLİLİK VE DÜĞÜN HAZIRLIKLARI FUAR’INDA ÇEŞİTLİLİK OLACAK”

Aydın’da Nisan ayında düzenlenecek olan ‘Evlilik ve Düğün Hazırlıkları Fuarı’na’ ilişkin açıklama yapan Çamoğlu, “Sadece evlilik ve düğün hazırlıkları deniyor ama sadece o değil, evini yenileyecek, ev eşyası alacak pek çok kişiye hitap ediyor. Evlenecek olan kişiler içeriye girdiğinde bindallısından tutun, kuaförü, düğün organizasyonu şirketleri, çiçekçi ve hatta balayı turu da var. Aydın’ın düğün yemekleri meşhurdur, biz bir yemek organizasyon şirketini şimdilik aramızda bulunduruyoruz. Fuar içerisinde düğün fotoğrafçısı, doğum fotoğrafçısı güzellik salonları yani evlenecek olan bir insan neye ihtiyaç duyarsa her şey olacak. Biz şimdi 120 firmayı en etkin bir biçimde yerleştirmeye çalışıyoruz. Bir sektörden üç tane olsun, daha fazla olmasın ki çeşit fazlalığı olsun istiyoruz. Fuarın içine girenler mobilyadan moda evine kadar yani hepsini bir arada bulabilsin istiyoruz. Şu anda güzel bir dağılımımız var, yasaklar yeni kaldırıldığı için bu saatten sonra belki bir hafta içerisinde alanımızı doldurmayı planlıyoruz” dedi.

“FUAR ALANINDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ OLACAK”

Aydın dışından da ziyaretçilerin geleceğini söyleyen Çamoğlu, “Aydın dışından da ziyaretçiler gelecek. Her yerde olduğu gibi bizde girişte bir HES kodu sorgulama uygulaması yapacağız. Gerektiğinde de fuar içerisinde havalandırma olacak. 12 bin metrekarelik alanda en iyi şekilde hijyene yönelik tedbirler bizler tarafından da alınacak. Ziyaretçi yoğunluğuna göre içerideki ziyaretçi sayısı her daim takibimizde olacak. Alacağımız ekipler yine Aydın Ticaret Odası vasıtasıyla ziyaretçi grupları da gelecek. İş heyetleri de gelecek fuarımızı ziyaret etmeye. Bunların her birini belirli saat aralıklarıyla planlayacağız, çok dikkatli bir şekilde hijyen ve korona tedbirlerimiz fuar alanımızda da olacak. Fuarlar hep Mayıs sonuna planlandı. Biz Yozgat’ta da Mayıs sonunda ‘Evlilik ve Düğün Hazırlıkları Fuarı’ gerçekleştireceğiz. Aydın’da fuarlar içerisinde korona sonrası başlangıcı biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler