SON DAKİKA

TMO’da sırada pamuk var

9 Ekim 2019, Çarşamba 17:43

     


Aydınlı çiftçilerin temsilcileri Ankara’ya çıkartma yaparak pamuk ve incirde yaşanan sorunları AK Parti Aydın milletvekillerine aktardı. Oda başkanları incir alımı yapacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin pamuk alımını da yapmasını istedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Pamuk ve incirdeki fiyat düşüşü için Aydın’daki Ziraat Odası Başkanları kolları sıvadı. AK Parti Aydın Milletvekillerini Ankara’daki makam odalarında ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları aktardı. Aydın’daki Ziraat Odası Başkanları’na TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Aydın eski Milletvekili Ahmet Ertürk, yönetim kurulu üyeleri Ali Şimşek ve Güngör Şentürk de eşlik etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretçi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Aydın heyetini;

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı karşıladı. Pamuk ve incir fiyatlarıyla ilgili konuların da ele alındığı toplantının ardından Aydınlı vekiller Ziraat Odası Başkanları’nın taleplerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yapacakları toplantıda gündeme getireceklerini söyledi.

TMO’DAN İKİNCİ TALEP

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, Ziraat Odası Başkanlarının tarımla ilgili beklentileri dinlediklerini söyledi. Çiftçilerin incirde olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin pamuk alımı yapması istediklerini belirten Posacı, “Pamukta ciddi anlamda fiyat düşüşü yaşanıyor. ABD ek paketlerle kendi üreticisini korumaya çalışıyor. Ekonomi savaşları nedeniyle fiyatı düşen pamukta üreticilerimiz prim desteğinin arttırılmasını talep ediyor. Bunun yanında çiftçilerin borçlarının ötelenmesi veya yapılandırılmasıyla ilgili de talepleri oldu. İncirde olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin pamuk alımı yapması istendi. Bütün bu konuları not aldık. Tarım Bakanımızla yapacağımız görüşmede bunları aktaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, vekillere Aydın inciri ve zeytinyağı hediye etti. (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler