Çine’de kadın istihdamı yükseliyor
10 Temmuz 2025, Perşembe 16:52| Tweet | ||
|
||
Aydın’ın Çine ilçesinde faaliyet gösteren Tun Gıda A.Ş., hem bölge ekonomisine sağladığı katkı hem de kadın istihdamına verdiği önemle dikkat çekiyor. Yaklaşık 200 kişilik kadrosunun yüzde 50’sinden fazlasını kadınların oluşturduğu işletmede, üretimden paketlemeye, veri girişinden kalite kontrolüne kadar pek çok birimde kadın çalışanlar görev alıyor. Kadın emeğine verdikleri değeri ve çalışma ortamının detaylarını hem yöneticiler hem de çalışanlar tvDEN mikrofonlarına anlattı.
EV HANIMLIĞINDAN DÖNER USTALIĞINA
Beş yıldır Tun Gıda bünyesinde çalışan Şenay Aldemir, yıllarca ev hanımı olarak sürdürdüğü yaşamını değiştirme kararı aldıktan sonra üretim hattında yeni bir yol açtığını ifade etti. “Ev hanımıydım, çöp şiş bölümünde çalışmak istedim, başladım ve çok memnun kaldım,” diyen Demir, bir yıldır döner ustası olarak görev yapıyor. Ortamdan memnuniyetini dile getiren Demir, “Çok güzel bir ortamımız var, hijyenik ve birbirimizle çok iyi anlaşıyoruz,” sözleriyle iş yerindeki uyumu vurguladı.
‘İŞ YERİMİZ AİLE GİBİ OLDU’
Soğancılar Mahallesi’nden gelerek üç yıldır Tun Gıda’da çalışan Ayşe Taşkıran da benzer duyguları paylaştı. Bilgisayar teknikeri olan Taşkıran, “Hayat denk getirdi, Tun Gıda’da çalışmaya başladım,” dedi. Çöp şişle başlayan yolculuğu etiketleme ve ürün kontrolüne kadar uzandı. Bugün veri giriş bölümünde de görev alan Taşkıran, “İlk günden beri koşa koşa işe gelenlerdenim. Evden çok burada vakit geçiriyoruz. Ortamımız gerçekten aile gibi,” ifadelerini kullandı.
‘KADININ GÜCÜ HER YERDE’
Koçarlı’dan iş için Çine’ye gelen Gonca Yokuş, 2022 yılında başladığı iş hayatında paketleme bölümünde göreve başladı. Bugün köfte üretim bölümünün sorumlusu olan Yokuş, “Kadının gücünün her yerde olduğunu göstermek için buradayız,” diyerek çalışma hayatındaki kararlılığını özetledi.
‘KADINLARLA ÇALIŞMAK AYRICALIK’
Tun Gıda A.Ş.’nin üretim müdürü Feride Büyüksarı, özellikle kadın çalışan istihdamına büyük önem verdiklerini ifade etti. “Sanayide kadınların söz sahibi olduğuna ve her işi büyük bir ustalıkla yapabileceklerine inanıyoruz,” diyen Büyüksarı, Tun Gıda ailesinin kadın emeğiyle büyüdüğünü vurguladı. Büyüksarı, “Yaklaşık 200 kişilik ekibimizin yüzde 50’sinden fazlası kadınlardan oluşuyor. Kadınlarla çalışmak titizlik, incelik ve güvenilir sonuçlar demek,” dedi.
Kadın bir yönetici olarak bu anlayışı istihdam politikalarına da yansıttığını belirten Büyüksarı, “Ekibimin büyük kısmını kadınlardan seçmeye özellikle dikkat ediyorum,” şeklinde konuştu. 2025 yılı sonuna kadar kadın çalışan oranını yüzde 80’e çıkarma hedefini de paylaştı.
KADIN EMEĞİ ÜRETİMİN MERKEZİNDE
Tun Gıda A.Ş., kadın çalışanların özverili katkısıyla sadece üretim değil, toplumsal cinsiyet eşitliği açısından da örnek bir tablo ortaya koyuyor. Fabrika içerisindeki aile sıcaklığındaki ortam, çalışan kadınların istikrarla çalışmasına olanak tanırken, yönetimin bu yaklaşımı destekleyen kararlı tutumu da kadın istihdamının önünü açıyor. Kadın emeğiyle büyüyen bu fabrikanın hikâyesi, hem Çine için hem de Türkiye için ilham verici bir örnek olarak öne çıkıyor.
HABER VİDEOLARI

Aydın’da Özel Medinova Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır optik sektöründe hizmet

Aydın’da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan tanıtım alanı, vatandaşların

Aydın’da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Efeler Kocagür

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan

Efeler Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda ilçeyi yakından ilgilendiren

Aydın’ın Efeler ilçesinde 25 yıldır berberlik yapan Kamil Cura, hijyenin

Aydın’ın Efeler ilçesinde 11 yıldır bıçakçılık yapan Hakkı

Koçarlı Belediyesi’nin bu ayki olağan meclis toplantısı, siyasi dengelerin

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Ayakkabıcılar Çarşısı’nda yıllardır

Aydın’da 5 yaş ve üzeri ticari araçların yasal proje ile otomobile

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) heyeti, Adana programı kapsamında

Aydın’da diş hekimleri odası seçimleri öncesi hareketlilik artarken,

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından

Aydın’ın Efeler ilçesinde 35 yıldır avukatlık yapan Akın Yakan, son romanı

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet

Aydın, aktif fay hatları üzerinde yer alan ve deprem gerçeğiyle yüzleşmek

Aydın’da Avukat Tutku Çalaşyer Yapıcı ve Avukat Elif Çağdemir’in

Aydın’da 33 yıldır çilingirlik yapan Sercan Durmaz, mesleğin bilinmeyen

Aydın’da yerel medya mensuplarına yönelik düzenlenen eğitim programında,

Günümüzde özellikle dijitalleşmenin etkisiyle akran zorbalığında

Aydın’ın Efeler ilçesinde emekliler seslerini duyurmak için harekete

Aydın'ın Efeler ilçesindeki balık hali, kış sezonunu geride bırakırken

Aydın’ın Efeler ilçesinde 1. derece sit alanı içerisinde kalan

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) yönetimi, Adana Valisi

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve

Aydın’da görev yapan Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Nalbant, saç sağlığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda esnaflık

Çine Enver Salih Dinçer Sosyal Tesisleri’nin 7 Nisan Salı gününe

Aydın’ın Efeler ilçesine vatandaşlara çocuklarına hangi isimleri

Aydın’ın Efeler ilçesinde emekli ve yaşlılar, günlerini büyük

Aydın’da fizyoterapist Sinem Acıkmaz, son yıllarda fiziksel aktiviteye olan

Aydın'ın ana arterlerini etkileyen Dörtyol ve akıllı kavşak düzenleme

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sahilde turşu satışı yapan emekli Nedim Selçuk,

Aydın’ın Efeler ilçesinde Aydın-Muğla Karayolu üzerinde meydana









