SON DAKİKA

"Aydın halkının parasını böyle çarçur ediyorlar"

1 Ocak 2021, Cuma 17:36

     


Gazeteci Emin Aydın, Emin Aydın’la Günaydın programında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında olumsuz içeriklerin olduğu sosyal medya hesaplarıyla, bazı gazetelerin hesaplarının kapatılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen ile hacker arasında geçen pazarlığı gündeme taşıdı. Aydın’ın parasının şantajcıya, hackera, suçluya yedirildiğini dile getiren Aydın, "Aydın halkının parasını böyle çarçur ediyorlar. Ondan sonra da gidiyorlar, adliye kapılarından medet umuyorlar. O adliye kapıları adil davrananlar için var. Mağdur edenler için değil mağdur olanlar için var. Siz Aydın halkını mağdur ediyorsunuz. İnşallah o adliye kapılarında mağdur ettiğiniz Aydın halkına karşı, Aydın halkının parasını çar çur ettiğinizle ilgili, iş tuttuğunuz terör örgütleriyle ilgili de hesap verirsiniz" dedi.

Hafta içi her gün izleyiciyle buluşan Emin Aydın’la Günaydın programında Aydın, “Bir gün önce bazı belgeler yayınlayacağımı söylemiştim. Ben bunları söyleyin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Ertuğrul Yamen hemen adliyenin yolunu tutmuş ve bana suç duyurusunda bulunmuşlar. Zaten adliyeyi kendilerine koruma kalkanı olarak kullanıyorlar. Ara sıra adliye adına da suç duyurusunda bulunarak adliyeyi de koruyormuş havası estiriyorlar. İşleri güçleri yapay ve suni şeyler. Sanki koskoca yargı kurumu adliye kendini savunamıyor” dedi.

YAMEN İLE HACKER ARASINDA GEÇEN YAZIŞMA

Ortaya atılan iddialarla ilgili belgeleri canlı yayında açıklayan Aydın, “Ben ‘Genel Sekreter Ertuğrul Yamen, Özlem Çerçioğlu’yla ilgili sosyal medyada ya da gazetelerde yazıp çizilenler için hackerlarla pazarlık yapıyor. Hackerlardan yardım istiyor’ demiştim. İşte onunla ilgili belgeler var. Karlibel talip dogan adlı bir twitter kullanıcısının attığı tweette ‘Şimdi yayınlayacağım belgeler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ne sahtekarlıklar yaptığını gösteriyor. Özlem Hanıma yakın olan bir kişinin bazı twitter hesaplarını kapattırmak için RedHack ile irtibata geçtiğini gösteriyor’ denmiş. Başka bir tweetta ‘Özlem Çerçioğlu’nun adamı Ertuğrul’un RedHack grubundan talepleri:

-Red Hack: Buyrun

-Ertuğrul Yamen: Başkan kendisine sosyal medyadan saldıranları kapatmanı rica ediyor. Asılsız haberler yapıp moral bozmaya çalışıyorlar.

-Red Hack: Hesapları alabilir miyim?’

denmiş. Yine aynı kullanıcıya ait twitter hesabında ‘Aydın’da bu görüntüler yayınlandıktan sonra yer yerinden oynayacak.

-Ertuğrul Yamen: Twitter Haldun Haşmet Aysan başta olmak üzere antifiravunist1, mersiteyze bu hesapları acil kapatabilir miyiz? Çok önemli bizim için, başkan merakla bekliyor.

-Red Hack: Birkaç gün sürer ama spam ile kapatabiliriz.

Yazışmaları yayınlanmış. Bir başka tweette ‘Muhalif yerel gazeteciler cebir ve şiddetle susturulmak isteniyor.

Ertuğrul Yamen: Süper olur. Sizler de olmasanız vay halimize Daha açamazlar değil mi? Önemli olan açmamaları, eski paylaşımlar gitsin.

Red Hack: Açamazlar ama ellerinde bilgi varsa yeni hesaptan açıp yayın yapabilirler’

yazılmış” dedi.

"BİR SUÇLUDAN MEDET UMUYOR"

Yazışmalarla ilgili konuşan Aydın, “Aydın Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen, bir hackerdan bunları isteyebiliyor. Siz beni şikayet edeceğiniz zaman gidip adliyesinde suç duyurusunda bulunabiliyorsunuz da sosyal medya hesaplarından şikayetçi olmak için niye devletin BTK kurumuna başvurup hakkınızı aramıyorsunuz? Yamen ile Redhack arasındaki yazışmalardaki aciliyeti görüyor musunuz? Yamen, sosyal medya hesapları kapansın diye hackerlarla yani gayrimeşrularla iş birliği yapıyor. Yamen hackera yani bir suçluya ‘Sizlerde olmasanız vay halimize’ diyebiliyor. Yani Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri bir suçludan medet umuyor ” dedi.

Aydın, “Çerçioğlu sadece hackerlarla iş birliği yapmıyor. Terör örgütleriyle de iş birliği yapıyor. FETÖ’yle, FETÖ Borsasıyla ilintileri var. Mafyayla iş birliği yapıyor, adam salıyor. Sonrasında hiçbir şey yapmamış gibi kendisi bir kenara çekiliyor” diye konuştu.

Kendisine buna benzer başka bilgilerin de geldiğini belirten Aydın, “Bana Çerçioğlu’yla, Yamen’le ve oradaki başka kişilerle ilgili çok sayıda bilgi, belge, doküman geliyor. Aydın’ın parasını şantajcıya, hackera, suçluya yediriyorlar. Ondan sonra da gidiyorlar, adliye kapılarından medet umuyorlar. O adliye kapıları adil davrananlar için var. O adliye kapıları işini doğru yapanlar için var. Mağdur edenler için değil mağdur olanlar için var. Siz Aydın halkını mağdur ediyorsunuz. İnşallah o adliye kapılarında mağdur ettiğiniz Aydın halkına karşı, Aydın halkının parasını çar çur ettiğinizle ilgili, iş tuttuğunuz terör örgütleriyle ilgili de hesap verirsiniz. Vereceksiniz diye de düşünüyorum. Er ya da geç yanlış yapan cezasını bulur” dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler