SON DAKİKA

Kahvehaneler 77 gün sonra tekrar hizmete başladı

1 Haziran 2020, Pazartesi 15:43

     


Tüm ülkede olduğu gibi Aydın’da da kahvehaneler 77 gün sonra hizmete başladı. Tekrar hizmete başlayan kahvehanelere, Aydın Esnaf Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri ve Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Ambarlı hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart’ta kapatılan kahvehaneler yaklaşık 2 buçuk ay sonra yeniden hizmete başladı. Normalleşme süreci dahilinde açılan işyerlerine, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan ve Yönetimi, Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Ambarlı ziyarette bulundu.

İlk etapta kahvehanelerin sınırlamalar dahilinde açıldığını ve internet kafelerinde en kısa sürede açılacağını belirten Uğur Ambarlı, “16 Marttan buyana işyerlerimiz kapalı ve çok zor bir süreçten geçtik. Ama artık normal hayata dönüş başladı, daha güzel günler bizleri bekliyor. Maalesef şuanda bazı kısıtlamalarla açıldık. 15-20 gün içerisinde bu sıkıntıların da ortadan kalkarak normale dönecek inşallah. Bu kısıtlamalarımız ise, işyerlerimiz saat 22.00’de kapanacak. Okey ve diğer oyunlar şuan yasak. Bundan sonra tüm arkadaşlar kurallara uyacak ve bu sorundan biran önce kurtulalım. Üyelerimizi de sık sık ziyaret ederek sürekli onlara kurallar konusunda uyarılarda bulunacağız. Şuan kahvehane işletmecilerimizin bir çoğu maş yayını yapan tv kanallarına ücretini ödedi ama saat 22.00’de işyerleri kapatılacağı için bir çelişki var. Bu konuda da federasyonumuz ile görüşmelerimizi yaptık. Maçlar 10 gün sonra başlıyor ama bu sorunu da o zamana kadar çözeceğiz. İnternet kafe işletmecileri de bizim üyelerimiz ama onların işyeri açılışı bir sonraki normalleşme sürecinde açılacak. Federasyon ve TESK Başkanlarımız ile yaptığımız görüşmelerde, internet kafelerin de bir hafta veya 10 güne kadar açılabileceği ifade edildi” dedi.

“MİHENK TAŞI OLDUĞUNU DAHA İYİ ANLADIK”

16 Mart’tan buyana bütün kahvehane ve kıraathanelerin bugün itibariyle açıldığını söyleyen AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Ülkede bütün esnaf ve sanatkarın hepsi olmalı ama kahvehaneler insanların gelip sohbet etme fırsatı bulabildiği yerler. Baktığımızda, kahvehaneler olmalıymış. Kahvehanelerin, sokaklarımızın mihenk taşı olduğunu daha iyi anladık. Şayet kahvehaneler olmasa, evlerde eşler arası sorunlar ve kavgalar daha çok olurdu sanırım. İşyerlerimizde sıkıntılarımız bir süre daha devam edecek ama bu sıkıntılar peyderpey geçecek. Biz bu günleri çok bekledik. Tüm işyerlerimiz de bu şekilde yavaş yavaş faaliyetlerine geçecek. Ama bunun için sosyal mesafeyi ve kuralları uyacağız. Bakanlığın genelgesi doğrultusunda hareket edersek, güzel şeyler olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“OSMANLI DÖNEMİNDEN BUYANA GELEN BİR KAHVEHANE KÜLTÜRÜMÜZ VAR”

Kahve hane işletmecisi Akın Akbey de çok zor günler geçirdiklerini dile getirerek, “İşyerlerimiz uzun süredir kapalı ve zor bir süreç atlattık. Selahittin Başkanım kahvehanelerimizi mihenk taşı olarak tabir etti. Bizim Osmanlı döneminden buyana gelen bir kahvehane kültürümüz var. Kapalı kaldığı dönemde hem bizler hem halkımız bunun büyük sıkıntısını yaşadı. Tekrar işyerlerimizi açabilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu süreç sadece bizim değil, dünyanın mücadelesini verdiği bir süreç. Bu sıkıntılı günleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. (CEREN AKBAŞ) (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler