Buca’nın heykel çalıştayına sanat dolu gala
1 Ekim 2020, Perşembe 10:36| Tweet | ||
|
||
Taş ustalarını Buca’da konuk ederek muhteşem bir sanat şölenine imza atan Buca Belediyesi Kumtaşı Heykel Rölyef Çalıştayı, 10 günlük serüvenini gala gecesiyle tamamladı. Çalıştay kapsamında birbirinden eşsiz motifler, usta sanatçıların elinde 49 adet rölyefle hayat buldu. Gala gecesinde Buca’nın sanat tutkusunu yeni organizasyonlarla ileriye götüreceklerini ifade eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Atatürk’ün bize göstermiş olduğu ışıklı yolda, sanatsız ve sanatçısız kalamazdık” dedi.
Buca Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kumtaşı Heykel Rölyef Çalıştayı muhteşem eserlerle final yaptı. Buca Çarşı’da kurulan alanda 10 gün boyunca 30’un üzerinde rölyef ustasını bir araya getiren çalıştaya, Bucalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Çalıştay boyunca emek emek kumtaşlarına hayat veren heykeltıraşlar, Türk motiflerinden Yunan mitolojisine kadar toplamda 49 adet rölyef çalışması oluşturdu. Eserler, Buca’nın çeşitli yerlerinde hemşehrilerin beğenisine sunulacak.
ESERLER GALA GECESİNDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Çalıştay sonunda Buca Gölet Tesislerinde gala yemeği gerçekleştirildi. Etkinlik boyunca emek veren katılımcılar, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile bir araya geldi. Çalıştayda yapılan eserlerin sergilendiği gecede Başkan Kılıç, sanatçılara sertifikalarını takdim etti. Sanatçılar ise Başkan Kılıç’ın çalıştayın açılışında kullandığı ekipmanlardan oluşturdukları plaketi hediye etti.
"ATA’MIZIN GÖSTERDİĞİ YOLDA SANATSIZ KALAMAZDIK"
Başkan Kılıç, “Bizler, Ata’mızın yolundan ayrılmaksızın yürüyen, onun ışığı, onun devrimleriyle kendine yol haritası çizen insanlarız. Buca’da da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu ışıklı güzel yolda, sanatsız ve sanatçısız kalamazdık. Buca Belediyesi Kumtaşı Heykel Rölyef Çalıştayı’nı kentimizde ilk defa gerçekleştirdik. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Emek veren tüm sanatçılarımızı kutluyorum. Gelecekte de inşallah bu çalışmaları daha da üst düzeye taşıyacağımıza inancım sonsuz” diye konuştu.
"SANATA OLAN TUTKUMUZU DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Kılıç, “Bizler sosyal demokrat belediyecilik anlayışa sahibiz. Bu anlayışın olmazsa olmazı da sanata ve sanatçıya olan bakış açısıdır. Buca Belediyesi olarak sanatı ve sanatçıyı en önemli unsur olarak görüyoruz. Sanatı içine sindirmiş, sanatla yoğurulan yeni nesillerin kentimizin ve ülkemizin gelişiminde en önemli görevleri üstleneceği konusunda inancımız tam. Dolayısıyla bu çalıştay bizim için çok önemliydi. Bu saatten sonra biz artık sanata olan tutkumuzu, toplumun sanatla olan barışını daha ileriye götürmek için çalışacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde kentimizi sanatla bilimle başarıya götürecek yeni çalıştaylara, projelere imza atacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun,

Trafikte sahte plaka kullanımı, vatandaşları hem maddi hem hukuki olarak tehdit ediyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara “Nazilli’nin en büyük

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde vatandaşlar, kadınların

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgi artarken, halk arasında harnup olarak

Aydın’ın Efeler ilçesinde artan araç sayısı ve şehir merkezindeki

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in “Emekli ikramiyesi teklifimizde

Dünya, ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla sarsılıyor. Karşılıklı

Türkiye’de emeklilerin ekonomik koşulları giderek zorlaşırken, Aydın’da

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Silivri Cezaevi’nde bulunan İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın

Küresel jeopolitik gerilim ve dövizdeki baskı, Türkiye’de akaryakıt

Ege Bölgesi’nin sesi, Aydın’ın kalbi tvDEN ekranlarında yayın hayatına

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisede yaşanan kavga okulda gerginliğe

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan

1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde düzenlenen

Aydın’ın Efeler ilçesinin en kalabalık mahallelerinden Adnan Menderes

Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu sert tartışmalara sahne

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde yalnız yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan aile hekimi uzmanı Dr. Süleyman

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i

Aydın’da 30 yıla yaklaşan esnaflık deneyimine sahip manav Turhan Vedat Terim,

Uluslararası çalışmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık

Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olan davul geleneği, Aydın’ın

Aydın’da sarı-lacivert sevdanın en güçlü temsilcisi olan Aydın

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte geleneksel tatlılardan güllaca ilgi yeniden

Emekliliğin ardından yeniden tezgâh başına geçen 45 yaşındaki ayakkabı

Aydın’da yapılan sokak röportajında vatandaşlara, “Y kuşağının IQ’su

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine “Aydın bir öğrenci

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Ramazan ayının ilk gününde Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda

Aydın’ın Köşk ilçesinde yapımı süren çevre bağlantı

Yeni nesil kıraathane konseptiyle tasarlanan mekân, şehrin sosyal yaşamına modern







