SON DAKİKA

'Taksici esnafı mağdur'

4 Mayıs 2021, Salı 16:53

     


İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Özbay, yasakların sürdüğü dönemde taksici esnafın sözü olmaya devam etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!)

Özbay, taksici esnafın taleplerini şu şekilde ifade etti:

''Çok değerli oda üyelerimiz ve taksici meslektaşlarım, tam kapanma döneminde şartların ağırlığı, ekonominin ve piyasanın darlığı, İzmir’deki taksiciliği yapılamaz hale getirmiştir. Bu kadar sıkıntılı bir dönemden geçerken birde son günlerde belediye çalışma ruhsatlarını alamayan yaklaşık elliye yakın ticari taksiler kapatılıp trafik oto parklarına çekilmektedir. Kapanan taksileri açmak için ruhsat sahibinin gelmesi gerekmektedir. Ancak tam kapatma döneminde sokağa çıkma yasaklarından dolayı taksilerimizi açmak çok kolay olmuyor; kaldı ki yazılan cezalar ve otopark ücreti 2000 TL civarında esnafın sırtına ek yük getirmektedir.''

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YARDIM İSTİYORUZ"

Başkan adayı Özbay, ''Servisçiler odası ve minibüsçüler odası 31 mayıs 2021 tarihine kadar süreyi uzattı. Aynı uzatmayı taksiler içinde istiyoruz. Esnaf mağdur esnafını düşünmeyen bir oda yönetimi şu an iş başında onlardan ümidini kesen esnafımıza sahip çıkmak için yollardayız. Taksici esnafına yapılan bu zulme karşı İzmir Büyükşehir Belediyesinden yardım istiyoruz.'' diyerek bu işin de takipçisi olacaklarını kaydetti. (MERVE YAVAŞ)







 
Son Eklenen Haberler