SON DAKİKA

"Çerçioğlu, bize rüşvet teklif etme"

4 Aralık 2020, Cuma 11:51

     


Gazeteci Emin Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na "Lütfen kendine gel, bize rüşvet teklif etme" çağrısında bulundu.

Hafta içi her gün tvDEN ekranlarından izleyiciyle buluşan Emin Aydın’la Günaydın programında Gazeteci Emin Aydın, kendilerine maddi tekliflerin geldiğini ifade ederek, “Bize maddi tekliflerde bulunuluyor. ‘Teklif verin, ihaleye katılın’ deniliyor. ‘Doğrudan teminle alım yapacağız, siz de teklif verin’ deniliyor. Bizim derdimiz para pul değil. Bizim derdimiz Aydın, Aydın halkının kaynaklarının daha fazla heba edilmesine tahammülümüz olmadığı için bunları dile getiriyoruz. Firmamız adına ya da kişisel hiçbir beklentimiz yok. Çerçioğlu, lütfen kendine gel. Bize de rüşvet teklif etme” diye konuştu. Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Aydın, “Çerçioğlu kendini ekranımızda ve gazetemizde ifade edebilir” dedi.

"AYDIN'DA NELER OLUYOR?"

tvDEN ekranlarında yayınlanan Emin Aydın’la Günaydın programında konuşan Gazeteci Aydın, “Aydın Büyükşehir Belediyesiyle ilgili suçlar konuşuluyor. Ama bu suçları görmezden gelen, bu suçları örtbas eden bir yaklaşım var Aydın’da. Aydın’da suçu, suçluyu koruyan bir yaklaşım var. Kim koruyor suçu? Kim koruyor suçluyu? Aydın Cumhuriyet Savcılarına, İç İşleri Bakanlığı'na, Danıştaya, müfettişlere soruyoruz. Bir sürü meslek erbabı zan altında kalıyor. Cumhur adına Cumhurbaşkanına soruyoruz. Aydın’da bir şeyler olup bitiyor, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Aydın’da neler olup bittiğini biz Aydınlılar olarak bilmek istiyoruz. Devletin denetim mekanizması bizleri rahatlatsın. Yargıda reforma Aydın’da gerçekten çok ihtiyaç var” dedi.

TANITIMA İHTİYACI OLAN AYDIN...

Aydın’ın kaynaklarının çar çur edildiğini ifade eden Aydın, “Herkesin bildiği ve konuştuğu şey şu: Aydın’ın kaynakları Çerçioğlu’nun kişisel tanıtımı, kişisel reklamı için heba ediliyor. Aydın’ın sorunları çığ gibi büyüyor. Aydın’ın altyapı, ulaşım gibi sorunları var. Bu sorunların çözümü için devletin aktardığı kaynaklar maalesef çöpe gidiyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun canlı yayında söylediği bir söze dikkat çeken Aydın, “Aksu, ‘Gelin bir bilim kurulu kuralım’ diyor. Şehirdeki akil insanlar, paraların daha fazla heba olmaması için herkesi göreve davet ediyor. Çünkü Çerçioğlu’nun bu konuda şehrin insanına, şehrin kaynaklarına ve şehre zarar veren bir zaafı olduğu anlaşıldı. Özlem Hanım maalesef kendi tanıtımından, kendini suçlanmaktan korumaktan, kendinin ceza almasından korumaktan dolayı bu şehrin insanlarına hizmet olması gereken kaynakları çar çur ettiği yönünde bir algı var. Yüreklerimizi serinleten çalışmalar bekliyoruz” dedi.

"TEK BEKLENTİMİZ KENTİMİZİN KAYNAKLARI"

Suçu ve suçluyu koruyan yaklaşımların devam ettiğini dile getiren Aydın, “Suçu ve suçluyu koruyan yaklaşımların devam ettiği gibi suçlayana saldıran yaklaşımlar var. Bu da kamunun kaynaklarıyla yapılıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesinde çalışanlara ‘Bizi suçlayan her kim varsa sosyal medya üzerinden saldırın, onlara iftira atın, onlara çamur atın’ diyorlar. Bu şekilde Aydın’ın kaynakları heba ediliyor. Aydın’ın kaynakları daha fazla heba edilmesin. Aydın’ın çözülmeyi bekleyen çok sorunu var. Biz bunları dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İsteklerinin Aydın’ın kaynaklarının boşa gitmemesi olduğunu ifade eden Aydın, “Bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden kişisel hiçbir beklentimiz yok. Sayın Özlem Çerçioğlu değişik kaynaklardan bana haber gönderiyor. ‘Bizi daha fazla suçlamasın, bizimle uğraşmasın’ diyor. Bizim derdiğimiz Çerçioğlu’nun şahsıyla ilgili değil. Bizim derdimiz Aydın’ın kaynaklarıyla ilgili” dedi.

"ÇERÇİOĞLU BİZE RÜŞVET TEKLİF ETME"

Kendisine maddi tekliflerin geldiğini dile getiren Aydın, “Bize maddi tekliflerde bulunuyor. ‘Şununla görüştürelim, bununla görüştürelim’ deniliyor. ‘Teklif verin, ihaleye katılın’ deniliyor. ‘Doğrudan teminle alım yapacağız, siz de teklif verin’ deniliyor. Bizim derdimiz para pul değil. Bizim derdimiz Aydın, Aydın halkının kaynaklarının daha fazla heba edilmesine tahammülümüz olmadığı için bunları dile getiriyoruz. Firmamız adına ya da kişisel hiçbir beklentimiz yok. Çerçioğlu, lütfen kendine gel. Bize de rüşvet teklif etme” diye konuştu.

“ÇERÇİOĞLU KENDİNİ EKRANIMIZDA VE GAZETEMİZDE İFADE EDEBİLİR”

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Aydın, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan beklentimiz şahsi ya da şirketsel değil. Kendisi bizi yanlış anlamış. Haber göndermesine, niyet okumasına ve havuç uzatmasına gerek yok. Bizim sorularımız ve iddialarımız ortada, dilediği zaman gelip kendini bizim ekranımızda, sayfalarımızda ifade edebilir. Soruları yanıtlayabilir. Tek beklentimiz görevini iyi yapması ve şehrin kaynaklarını Çar çur etmemesidir” dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler