Ahşaba dair her şeyin adresi: Nil Ahşap

5 Haziran 2024, Çarşamba 18:38
Son güncelleme: 5 Haziran 2024, Çarşamba 18:48

     


Aydın 1. Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Nil Ahşap, ahşabın tüm sıcaklığını evinize ve işinize taşıyor.

 

 

Yıllarca sanayide farklı sektörde hizmet verdikten sora, kardeşi Alican Sekban ile birlikte Nil Ahşap işletmesini Aydın’a kazandıran İrfan Sekban kuruluş hikayesini anlattı.

 

 

Daha önce farklı sektörde hizmet verdiklerini son bir yıldır ahşap işletmeciliği yaptıklarını ifade eden Sekban, “İş yerimiz yaklaşık bir yıldır faaliyet göstermekte. 23 yıldır sanayinin içerisinde esnaflık yapmaktayız, daha önceden mermer iş yapmaktaydık.

 

 

İnşaat sektöründeki sendelemelerden dolayı son bir yılda ne yapabiliriz diye kardeşimle düşündükten sonra ahşaba dair bir şeyler yapmak istedik ve bu işletmeyi kurduk” ifadelerini kullandı.

 

 

SİZ İSTEYİN, NİL AHŞAP ÜRETSİN

Nil Ahşap olarak müşterilerinin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini ifade eden Sekban, “Nil ahşap olarak müşterilerimizin hayalini gerçeğe çeviriyoruz.

 

 

Ayrıca bizim ağırlıklı iş kolumuz piknik masası, kamelya, çardak, saksı bunlardan ziyade müşterilerimizin isteğine bağlı olarak ahşaba dair bir çok ürünün üretimini yapıyoruz. Bölgemizde bu tarz işleri yapan işletmeler olmadığı için halkımız bizleri yavaş yavaş tanımaya başladı.

 

 

Son zamanlarda insanlar ahşabın sıcaklığını ve çekiciliğini daha fazla hissetmeye başladı. Bu yüzden toplu yaşam alanlarında ahşap kullanımı daha da artmaya başladı. Bizler de bu yüzden bu işe önerme ihtiyacı duyduk.

 

 

Kullanmış olduğumuz malzemeler ithal olup fırınlanmış bir şekilde gelmektedir. Daha sonra emprenye işlemi uygulayarak belirli ölçülerde kesip üretim yapmaktayız. Uygulama esnasında marin, tutkal ve vidalama yöntemi ile montaj gerçekleştiriyoruz.

 

 

 

Bu ürüne sağlamlık veriyor ve uzun yıllar kullanılmasını sağlıyor. Nil ahşaba ulaşmak isteyenler Aydın’da birinci Sanayi Sitesi birinci cadde üzerinde bulabilirler ” dedi. 

 

 

 

 

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler