Şahin, başkan adaylığını açıkladı

5 Eylül 2024, Perşembe 07:45

     


Aydın’ın en deneyimli avukatları arasında yer alan ve 37 yıllık meslek tecrübesi ile Aydın Baro Başkan Adayı olduğunu belirten Av. Cihan Şahin, “Farklı fikirler zenginlik kabul edilip bunların aktif değerlendirilmesi sonucu yine bütünün hayrına olan fikir uygulanacaktır” dedi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde aktif olarak mesleğinde 36 yılı geride bıraktığını dile getiren Av. Cihan Şahin, Ekim ayında yapılacak olan Aydın Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda aday olduğunu ifade etti.

“ONURLU BİR ŞEKİLDE GÖREVİ GEÇLERE TESLİM ETMEK İSTERİM”

Aydın Barosu’nun yeni bir hizmet binasına kavuşması ve e-duruşma odalarının sağlanması için çalışacağını vurgulayan Şahin, “Cumhuriyetle yaşıt olan Aydın Barosunu dün olduğu gibi bu gün de haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelede en ön saflarda yer alan baro haline getirip, etkili ve temsili kuvvetli bir baro haline getirmek adına adayım. Baromuzda gücün sözünün değil sözün gücünün hakim olacağı bir anlayış egemen olacak ve tüm arkadaşlarımızla bütünün hayrına çalışmalar yapılacaktır. Farklı fikirler zenginlik kabul edilip bunların aktif değerlendirilmesi sonucu yine bütünün hayrına olan fikir uygulanacaktır. Gökkuşağındaki renkler nasıl yağmur sonrası güzel görünüyorsa farklı fikirlerin de son ana fikir öncesindeki hali yağmurdan önceki şimşekler gibidir. Sonuç Gökkuşağı güzelliği olup bunu da sağlayacak olan orkestranın şefi olan Baro Başkanı olacaktır. Bu amaçla adayım. Kendini bilmek erdemdir. Kendini bilen bir avukat olarak iyi bir çatışma yöneticisi, iyi bir müzakereci ve iyi bir orkestra şefiyim ve bu güne kadar bulunduğum tüm ortamlarda sivil toplum örgütlerinde bu yeteneklerimle çalıştım. Farklı sesleri iletişim arızası olmadan musikiye dönüştürerek bütünün hayrına sunabiliyorum. Bulunduğum tüm yerlerde bir kez işin acemiliği çekildikten sonra bir kez de işin ustalığını yapabilmek adına en fazla iki kez bulundum. Baromuzda da seçilirsem yapabileceklerimin hepsini ilk dönemimde tamamlamak isterim, tamamlayamadıklarımı da eğer teveccüh olursa ikince ve son dönemimde tamamlamak isterim. Buradan da şunu söylemek istiyorum; Bir kez seçilince devamlı seçilmek ve benden sonra burası ne olacak tarzında düşünce oluşturup koltuğu terk etmemek gibi bir durumum olmaz. Arkadan daha zeki, çalışkan ve ülkesini seven meslektaşların geldiği malum olmakla onurlu bir şekilde görevi geçlere teslim etmek isterim” diye konuştu.

“EKTİN ÇALIŞMALARLA ARSAMIZA BİNAMIZIN YAPILMASINI TEMİN EDECEĞİM”

Daha önce Aydın Barosu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak ve Baro Başkan Yardımcısı olarak görev aldığını belirten Cihan Şahin, “Avukatların sorunlarını yakından biliyorum. Meslekte hemen hemen 36 yıldır aktif olarak görev yapmaktayım. Tüm adliye binalarımızda e-duruşma odalarının sağlanması için çalışacağım. Baro binasının yapımında ektin çalışmalar yaparak arsamıza binamızın yapılmasını temin edince genç meslektaşlarımızın buralardaki odalardan ofis açmalarına kadar yararlanmalarını sağlayacağım. Baromuzu eski geleneklerine geri getirmek adına çaba sarf edeceğim. Temsili kuvvetli, etkin ve lobiciliği en hızlı kullanan adındaki misyon gibi her şeyde önder Aydın Barosu kaldığı yerden daha hızlı bir şekilde bütünün hayrına işler yapacaktır. İlk seçim toplantısı 5-6 Ekim günü olup, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 12-13 Ekim 2024 tarihinde ADÜ Kongre merkezinde Meandros Toplantı salonunda yapılacaktır” sözlerine yer verdi.

“BENİ BU KUTSAL GÖREVDE YER ALMAYA İLİŞKİN BİR ADIM ATMAYA YÖNELTTİ”

2 çocuğunun da avukat olduğunu belirten Şahin, “Gerek çok sevdiğim mesleğimde geçirmiş olduğum zaman dilimi nedeniyle edindiğim tüm bilgi, birikim ve tecrübelerimi her zaman tüm meslektaşlarımla paylaşma arzum; gerekse biri stajyer diğeri de mesleğinde henüz üçüncü yılında olan genç iki avukat kızımın olması nedeniyle; genç avukatların bakış açısına adeta mesleğin ilk yıllarındaymışımcasına yaklaşmış ve o günleri bir kez daha acısı ve tatlısıyla anımsamış olmam beni bu kutsal görevde yer almaya ilişkin bir adım atmaya yöneltti. Genç meslektaşlarımıza; Atatürk’ün gençliğe duyduğu güven ve inançla bakıyor ve onlarla birlikte, tüm avukat meslektaşlarımız için çalışmak istiyorum. Ekim ayındaki seçimlerde Baromuzu temsil için tarafıma imkan tanınırsa; her daim Baromuza bağlı her bir noktadaki tüm meslektaşımız için bütünleştirici, kucaklayıcı ve daima destekleyici olacağımdan, her birini temsil edip haklarını sonuna dek gözeteceğimden ve nihayetinde dönemimiz sona erdiğinde yalnızca güzelliklerle ve Cumhuriyetin değerlerine sahip bir Baro gerçeğiyle bayrağı teslim edeceğimden hiçbir şüpheniz olmasın. Birlikte Aydın Barosunun resmini çizmeye inancım sonsuz” ifadelerini kullandı. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler