SON DAKİKA

Haber spikeri mezun olduğu lisede kariyer günlerine katıldı

7 Mart 2024, Perşembe 14:52

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Grafik Tasarım ve Fotoğraf Bölümü’ndeki öğrenciler için Grafik ve Fotoğraf Alanı Bölüm şefi Münevver Sır İncekara ve alan öğretmenleri Nejla Aksu Çaycı, Gül Dokur, Mehmet Çetin ve Sema Akçapınar tarafından öğrencilerin bölümleri hakkında bilgi edinmeleri açısından kariyer günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu tvDEN Ana Haber spikeri Selime Aydemir konuşmacı olarak katıldı.

“MESLEK LİSESİ ALTIN BİLEZİKTİR”

Grafik Tasarım ve Fotoğraf Bölümü’nden mezun olduktan sonraki süreci anlatan Aydemir, “2011 yılında başladığım lise hayatımda, yaz tatillerinde mesleğimi yapmaya çalıştım. Fotoğraf çekmeyi zaten seviyordum. Bu yüzden biraz bu alanda kendimi geliştirmek istedim. Düğün fotoğrafçılığı, doğum fotoğrafçılığı ve dış çekim fotoğrafçılığıyla küçük bir giriş yaptım. Çok iyi bir fotoğrafçı olduğum için mi? Hayır. Bu mesleği sevdiğim için tercih ettim. Fotoğraf makinesinin hiçbir ayarını bilmeden atıldım bu işe. Önemli olan bilmek değil benim için öğrenmek. Eğer öğrenirsem bu işi yapabilirim diye düşündüm. Fotoğraf çeke çeke bu işi geliştirmeye çalıştım. İnternetten videolar izleyerek ışık ve açı ayarlarını öğrendim. Benim için kamera arkası her zaman daha değerli. Çünkü arkada daha büyük emekler var. Anı yakalamak, anı ölümsüzleştirmek beni mutlu ediyordu. Bir süre kendi başıma yaz tatillerinde yakın çevremin destekleriyle çalıştım. Üniversiteye kadar bu işi ara ara sürdürdüm. Daha sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu’nda Grafik Tasarım bölümünde okudum. Meslek lisesinden mezun olmak gerçekten kolunda altın bilezikmiş. Üniversite benim için lisenin devamı gibiydi. Tatillerimde gönüllü stajyer olarak matbaa ve reklam ajanslarında işi öğrenmeye çalıştım. Matbaa ve reklam ajansı gerçekten birbirine çok yakın ama bir o kadar da uzak yerler. Sizlere tavsiyem, bu işi yapmak istiyorsanız matbaanın tozunu yutmanız. İşinizi farklı alanlarda görmeniz ve öğrenmeniz. Üniversite son sınıfta İntörn eğitimi için Aydın’a döndüm. Aydın Denge Gazetesi’yle tanıştım. Orada İnternet editörlüğü yapmaya başladım. Grafik Tasarım her yerde. Gördüğümüz her reklam, her tasarım, her afiş için grafik tasarımcıya ihtiyaç vardır. Bu yüzden asla ölmeyecek bir meslek benim için ve her alanda karşıma çıkıyor. Beş yıldır Denge Medya Grup’ta çalışıyorum. Televizyon, gazete ve internet kısmının tüm alanlarını öğrenmeye çalıştım. Şimdilerde tvDEN Televizyonunda Ana Haber Bülteni’nde haber sunuyorum. Bunu yapıyorum ama asıl mesleğimi de sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

“GRAFİK TASARIM SADECE BİR MESLEK DEĞİLDİR”

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Aydemir, en çok sorulan ‘Tasarımcı olmak için illa yetenekli mi olmak gerekir’ sorusuna “Herkesin içinde gizlenen bir yeteneği vardır. Önemli olan ortaya çıkarıp bunun üzerine gitmektir. Tasarımcı olmak için yetenek değil, merak, tutku ve öğrenmeye açık olmak gerekir. Grafik Tasarım sadece bir meslek değil aynı zamanda bir sanattır. ‘Yeteneksizim’ diyerek motivasyonunuzu düşürmeyin. Herkesin bir yeteneği mutlaka vardır. Er ya da geç ortaya çıkar. diye konuştu. 







 
Son Eklenen Haberler