CHP'de bir tecavüz skandalı daha
7 Mayıs 2021, Cuma 12:14| Tweet | ||
|
||
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partisinin Kale İlçe Başkanı S.K'nin 16 yaşındaki bir kız çocuğuna istismarda bulunduğu iddialarına ilişkin, "İddialar üzerine olay aydınlatılıncaya kadar ilgili kişinin üyeliği dahil tüm hak ve edinimleri askıya alınmıştır." ifadesini kullandı.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yaptığı yazılı açıklamada, akşam bir televizyon kanalında partisinin Kale ilçe başkanıyla ilgili bir soruşturma ya da dava olduğuna dair bilgilerinin bulunmadığını belirtti.
Konunun mutlaka yargı organları tarafından soruşturulması gerektiğini, adaletin tecelli edeceğine kuşku bulunmadığını ifade eden Kiraz, şunları kaydetti:
"Parti olarak bu konulardaki tavrımız tartışmaya yer bırakmayacak kadar nettir. Yargı mercilerince konu hakkında verilecek karar üzerine partimizce de nihai değerlendirme yapılarak gereken tüm adımlar atılacaktır. İddialar üzerine olay aydınlatılıncaya kadar ilgili kişinin üyeliği dahil tüm hak ve edinimleri askıya alınmıştır."
"TECAVÜZ HABERLERİ İLE KAHROLDUK"
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise yaptığı yazılı açıklamada, "CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın referansı ile ataması yapılan CHP Kale İlçe Başkanının 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz haberleri ile kahrolduklarını" belirtti.
Olayla ilgili ne Ağbaba'dan ne CHP Genel Başkanından bir tepki ya da cümle duyduklarını bildiren Koca, şöyle devam etti: "Üzülerek belirtmek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde defalarca gerçekleşen taciz, tecavüz olaylarına karşı zerre tepki göstermeyen, ses çıkarmayan CHP'li yöneticiler, ilimizde cereyan eden bu son olay ile birlikte yine kafalarını kuma gömmüş vaziyetteler. Bir kız çocuğuna tecavüz eden parti temsilcileri ile alakalı dahi adım atamayan, omurgalı bir duruş sergileyemeyen CHP'li yetkililer bu vahim hadisenin maalesef karşısında değil de arkasındaymış gibi bir duruş sergilemişlerdir."
Koca, açıklamasında şunları kaydetti: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Veli Ağbaba, Sayın Enver Kiraz açısından CHP içerisinde gerçekleşen taciz, tecavüz olayları sıradanlaşmış olabilir. Bu sıradanlığın kazandırdığı duyarsızlık ile bu meseleye tepkisiz kalabilirler. Fakat biz Malatya'da 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edilmesine sessiz, tepkisiz, duyarsız kalamayız. Bu işin de kimsenin yanına kar kalmasına izin vermeyiz. Siyasi sıfatları bir tarafa bırakarak, bir hukukçu, bir baba ve Malatya'nın bir evladı olarak söylüyorum, bu ahlaksızlığın, bu alçaklığın kimsenin yanına kar kalmasına izin vermeyeceğiz, peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız. Üzerlerine vazife olmayan her konuda konuşan, pervasızca iftiralar, yalanlar savuran CHP’li yetkililerin bir kız çocuğuna tecavüz eden CHP'li İlçe Başkanı için tek kelime etmemeleri kanımıza dokunmuştur. Mübarek ramazan ayında, Kadir Gecesi'ni aradığımız şu günlerde böyle elim bir olay ile Malatya'mızın anılmasından dolayı üzüntülerimi bildiriyorum. AK Parti olarak suçluların en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapacağımızdan Malatyalı hemşehrilerimizin şüphesi olmasın." (HABER MERKEZİ)

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in

Aydın Süper Amatör Lig 7.Hafta karşılaşmasında Çine Madranspor, Serçeköy

Aydın’da sonbahar yağışlarının ardından doğada kendiliğinden yetişen çıntar,

Aydın’da kışın gelmesiyle birlikte kuru yemiş ve kurutulmuş meyve satışlarında

Denge Gazetesi Spor Muhabiri Kamil Kazankaya, yarın Aydın Süper Amatör Lig’de

Aydın’da kadınların ve erkeklerin yüz ifadesini yeniden yorumlayan Dilge

Gündem Özel’e konuk olan eski İçişleri Bakan Danışmanı Haşmet

Aydın'daki Adnan Menderes Stadyumu’nda çalışmalar hummalı şekilde

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde

Aydınspor’un geçtiğimiz hafta Kuşadası 1923 karşısında aldığı kritik

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi ile SSK–Bağkur

Aydın sokaklarında mikrofon uzattığımız vatandaşlar, Türkiye’de gençlerin

Aydın’da bu hafta kurulan Salı Pazarı, yine fiyat tartışmalarının odağı oldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu’nun Girişimcilik Haftası programında kadın girişimcilerin

Aydın’da toplu taşımaya yapılan son zamlar, hem vatandaşın hem de şoför

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programında bu hafta

Aydın’da CHP’li belediyeler, Koçarlı’nın Yeniköy Mahallesi’nde

Aydın'da Diş Sağlığı Haftası kapsamında konuşan diş hekimi Buket Ünlü,

Aydın’ın köklü firmalarından Tuğba Kuruyemiş, 1980 yılından bu yana

Aydın’ın Efeler ilçesinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Aydın’da Salı Pazarı’nda tezgâh açan esnaflar, artan motorin

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan ilkokul öğretmeni Ozan

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Kurulu’nda yaşanan sert tartışmalar,








