SON DAKİKA

“Bazı aymazlara en güzel cevabı incir bahçeleri verdi”

9 Ağustos 2019, Cuma 11:38

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Buharkent Millet Bahçesi açılışında incir hakkında konuştu ve, “Bazı aymazlara en güzel cevabı incir bahçeleri verdi” dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Aydın bu sezon incir açısından son 20 yılın en güzel sezonunu yaşıyor. Taze İncir Festivali yapılması doğru bir iş. Bu festivali düzenleyenlere, doğru iş yapanlara teşekkür etmek lazım. Aydın'ın markası olmuş inciri, dünyanın bildiği bir marka inciri kötüleyenlere rağmen, onların yaptığı yanlış işlere rağmen incirimizi tanıtan bütün gayretlere çabalara, şükranlarımı sunuyorum. Birileri dünyanın bildiği inciri, ayıplı hale getirmeye çalışıyorlar. Bu millete ihanet ediyorlar. Onlara rağmen bu festivalin yapılıyor olması çok doğru bir iş. Dünyaya ne kadar incir ihracat edebiliriz bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Dünyada Aydın Menderes Ovası'nın eşi benzeri yok. İnciri daha iyi hale getirmek için çalışmalıyız"

"BATI ÜLKESİNDE OLSAYDI ECZANEDEN ALIRDIK"

"Eğer bu ürün batı ülkelerinde olsaydı biz inciri eczanelerden alırdık. İlaç diye hepiniz alır, sıraya girerdiniz. Ama bizim elimizdeki ürünü kulp takacağız, ayıp takacağız diye bir takım aymazlar gayret içindeler. Onlara da en güzel cevabı burada vermiş olduk. Son 30 senedir bu kalitede incir olmadı. Bundan daha güzel bir cevap olamazdı. İşte Buharkent jeotermalin dibinde, incirin en kalitesini de Buharkent'te yiyoruz" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler