/>

SON DAKİKA

Bozkurt: Aydın’ı şu rezillikten kurtaralım

9 Ekim 2019, Çarşamba 14:24

     


tvDEN’de yayınlanan 5G1K programına katılan Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, Aydın’a yapılacak yeni adliye binası yapımının hızlandırılmasını istedi. Aydın milletvekillerine bir çağrı daha yapan Başkan Bozkurt, “Aydın’ın bütün milletvekilleri muhalefeti ve iktidarıyla Aydın'ı şu rezillikten kurtaralım. Yeri belli oldu, bütçeye konulsun bunun için mücadele etsinler” dedi.

Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, tvDEN’de moderatörlüğünü Faruk Özkan’ın yaptığı 5G1K programına katıldı. 2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Adli Yıl Açılış Töreni'ne bazı barolar katılmama kararı aldı. Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde değil, Yargıtay'ın binasında yapılması gerektiğini savunan Başkan Bozkurt, “Baro başkanları kendi illerinde, kendi törenlerini düzenlediler. Yargının üçayağı bu törenlerde temsil ediliyor. Bizim gitmememizin bir nedeni vardı. Gayet net bir ifade ile hukukun üstünlüğü, yargının tarafsız ve bağımsız olmasıdır. Biz bu argümanlar ile gitmeyeceğimizi söyledik ve gitmedik’’ dedi.

‘’YEŞİL PASAPORT HAKEDİŞTİR’’

Yargı Paketi’nin düzenlenmesiyle avukatlara sunulacak yeşil pasaport imkanı ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Baro Başkanı Bozkurt, “Dünyanın hiçbir yerinde avukatların seyahat özgürlüğü bizim ülkemizdeki kadar zor değildir. Adalet Bakanlığı’nın düzenlediği Yargı Reformu Toplantısı’nda dile getirdim. Bu sadece bir itibar sorunu değil. Kaç yıllık kıdem düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence bir yıllık avukatta yeşil pasaport almalıdır. Avrupa vatandaşı bir avukat, elini kolunu sallaya sallaya Türkiye’ye gelip müvekkili ile görüşebiliyor. Benim meslektaşlarımda aynı seyahat özgürlüğüne sahip olmalıdır” dedi.

“AVUKATLARIN DURUMU ÇOK KÖTÜ, BUNU DÜZELTMEK LAZIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29. İstişare toplantısındaki, ‘’Yargı Reformunun amacı, milletimizin istediği adaleti sağlamaktır” sözlerine de değinen Bozkurt, “Çok güzel cümle. Bu 3. Yargı Reformu ama biz hala aynı şeyleri konuşuyoruz. Avrupa Birliği dedi ki ‘Yargı ile ilgili müzakereyi aşamıyoruz.’ Neden? Özellikle savunma, avukatların durumu çok kötü. Bunu düzeltmek lazım, bunun başlangıcı budur. Birinci pakette avukatlık mesleği ile ilgili iki husus vardı. Komisyondan ikisi de geçti. Bu sene Hukuk Fakültesi’ne girenler dahil olmak üzere bütün öğrenciler şuanda o sınavdan muaf 2024’te yapılacakmış. 2024’te avukat sayısı 200 bin demektir. Tedbir bugün alınır. Örneğin; hala söylüyorum, parası olmayan vatandaşlara bizim görevlendirmemiz üzerine adli yardım kapsamında avukatlık hizmeti veriyorlar. En az bir buçuk yıl sonra paralarını alıyorlar. Bir miktar para veriyorlar o kadar düşük bir miktar ki söylemeye utanıyorum.”

“ADLİYE ÇALIŞANLARI, YENİ ADLİYE BİNASINI BEKLİYOR’’

Aydın'a yeni adliye binası yapımıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Bozkurt, “Kaç defa çağrı yaptık. Tekrar Aydın Milletvekillerimize çağrı yapıyorum. Çaba sarf ettiklerini biliyorum. Aydın’ın bütün milletvekilleri muhalefeti ve iktidarıyla Aydın'ı şu rezillikten kurtaralım. Yeri belli oldu, bütçeye konulsun bunun için mücadele etsinler, bunun için biz bu noktada yanlarındayız. Aydın halkı o adliyede hizmet almaya çalışıyor ama hakimler, savcılar, avukatlar, adliye çalışanları çok zor şartlarda çalışıyorlar. Küçücük odalarda savcılarımız hizmet vermeye çalışıyor. Avukatlar koridorlarda bekliyorlar. Koridorlarda saldırıya uğrayan meslektaşlarımız var’’ diye konuştu.

Tehlikeli atık bertaraf hizmeti alınacaktır

AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

“EMİNE BULUT'U UNUTMADIK”

Başkan Bozkurt, artan kadın şiddetleri için de konuştu. Emine Bulut’un vahşice katledilmesine değinen Bozkurt, “Çığ gibi artan kadına şiddet sorunu var. Kadına yönelik şiddet söz konusu olduğunda bir handikabımız var. Kadın şiddet görüyor, ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Hepimiz izledik kadının ölmek istemiyorum diyerek çırpındığını. Kimse müdahalede etmedi. Yeteri kadar ilk yardım eğitimi verilmesi gerekiyor. Bu bataklığın kökünü eğitim ile kurutabiliriz. Biz Emine Bulut’u unutmadık. Duruşmasına baromuz adına bir meslektaşımızı görevlendireceğiz” dedi. (MEHMET RAŞİT AKBALIK)







 
Son Eklenen Haberler