Çerçioğlu, Cumhurbaşkanını ve hayvan severleri kandırdı mı?
10 Mart 2026, Salı 19:02| Tweet | ||
|
||
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açılışını yaptırdığı Efeler ilçesi Şahnalı Mahallesi’ndeki Doğal Yaşam Alanı hakkında ciddi iddialar ortaya atıldı. Hayvan severler, alana götürülen yaklaşık 300 sokak köpeğinin su ve temel yaşam koşullarından yoksun bırakıldığını ve çalışmaların hala devam ettiğini öne sürdü.
Aydınlı hayvan severler, kayıp olan köpeklerini Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ilıcabaşı Mahallesi’ndeki barınakta sorduklarında, hayvanların Şahnalı Mahallesi’ndeki Doğal Yaşam Alanı’nda olabileceği yönünde bilgi aldıklarını ifade etti. Bunun üzerine söz konusu alana gittiklerini belirten hayvan severler, karşılaştıkları manzaranın beklediklerinden çok daha kötü olduğunu öne sürdü.
Köpeklerini bulamayan hayvan severler, durumu Yaşam Hakkı Savunucusu İbrahim Kaya’ya bildirdiklerini ve birlikte tekrar gittiklerinde çalışanların kendilerini kaba kuvvet kullanarak engellediğini iddia etti. Doğal Yaşam Alanı ve şantiye sorumlularının hayvan severleri durdurmak için jandarma ekiplerini çağırdığı belirtildi. Alana gelen ekiplerin, alanın şantiye olduğunu belirterek içeriye girilemeyeceğini söylemesi üzerine hayvan severler barınak girişinde basın açıklaması yaptı.
“14 HAYVAN KATLİAMINI GÜNDEME TAŞIDIM”
Bugüne kadar 14 hayvan katliamını gündeme taşıdığını belirten Yaşam Hakkı Savunucusu İbrahim Kaya, alana girmelerinin engellendiğini söyledi.
Kaya, “Az önce buraya girmeye çalıştık ama çalışanlar tarafından kaba kuvvetle engellendik. Adeta önümüze etten duvar ördüler. Gerekçeleri ise buranın şantiye alanı olması. Burası şantiye alanı ise içeride 300 civarı canlı yaşıyor ve veteriner hekim yok, ameliyathane yok, acil müdahale gerektiren durumlar sağlanmamış. Bunların dışında temel yaşam alanları sağlanmamış. Şantiye alanına köpekleri neden alıyorlar, neden ziyaretçi kabul etmiyorlar? İnsanların yaşadığı bir huzurevine şantiye halindeyken insan alıyorlar mı? Bugün bu canlıları niçin buraya alıyorlar? Bunu da sormak isterim” dedi.
“DOĞAL YAŞAM ALANI DEĞİL, SOYKIRIM KAMPI GİBİ”
Kaya, söz konusu alanın doğal yaşam alanı olarak tanıtılmasına rağmen hayvanların sağlıklı koşullarda yaşamadığını öne sürdü.
Kaya, “Katliam Yasası çıktığından bu yana 14 katliamı gündeme getirdim. Hayvanların yaşaması için, doğamız için mücadele veriyorum. Bugün de Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu sözde doğal yaşam alanını ziyaret etmek istedik arkadaşlarla beraber. Burası bir şantiye alanı olduğu söyleniyor fakat 14 Ocak’tan beri içeriye canları almaya başladılar. 24 Ocak tarihinde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buranın açılışını yaptı. Biz de buna istinaden bugün buraya geldik ve gördüğümüz manzaralar çok kötü” diye konuştu.
Hayvanların sağlıklı bir ortamda bulunmadığını iddia eden Kaya, “Hayvanların sağlığının olmadığı bir ortamda hatta beslenebileceği, su içebileceği ortam olmadığı koşullarda hayvanlara baktıklarını iddia ediyorlar. Ben bu ülkede birçok barınak gördüm ama bu kadar pislik içerisinde, hayvanların dışkısının içerisinde mamalarla beslendiği bir ortam görmemiştim” ifadelerini kullandı.
“SUYU OLMAYAN YERE DOĞAL YAŞAM ALANI OLUR MU?”
Kaya, alandaki su sorununun ciddi bir problem olduğunu da öne sürdü.
Kaya, “Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sormak istiyorum, siz bu manzarayı belediyenize yakıştırıyor musunuz? Yakıştırıyorsanız lütfen gelin siz burada yaşayın. Buradaki çalışanlara sulukların halini sorduğumuzda ‘Bizim burada tuvalete gitmeye suyumuz yok, siz neden bahsediyorsunuz’ gibi cevaplar aldık. Doğal yaşam alanına ruhsat verilebilmesi için içilebilir su olması gerekiyor. Suyu olmayan bir alana doğal yaşam alanı yapmaya çalışıyorsunuz ve canlıların en temel hakkı olan suyu karşılayamıyorsunuz” dedi.
“REKLAM İÇİN AÇILIŞ YAPILDI” İDDİASI
Kaya, alanın açılışının bir reklam çalışması olarak kullanıldığını iddia ederek, “Buranın açılışını niçin reklam çalışması haline getiriyorsunuz? O zaman gelin şu anki durumu, yani hayvanların pislik içerisindeki halini reklam yapın. Biz buna itiraz ettiğimizde marjinal damgası vuruyorsunuz. Burayı birkaç günlüğüne temizletip sonra gelip çekimini yapıp doğal yaşam alanı yaptığımızı ve hayvanlara şefkatle yaklaştığımızı iddia ederek halkı yanıltıyorsunuz” diye konuştu.
“KAÇ KÖPEK TOPLANDIĞI AÇIKLANSIN”
Hayvan hakları savunucuları, Aydın genelinde toplanan köpek sayısının da şeffaf şekilde açıklanmasını istedi.
Kaya, “Ramazan gibi mübarek bir günde hayvanların ölüme terk edilmesini konuşuyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar kaç köpek toplandığı Aydın Valiliği tarafından şeffaf bir şekilde açıklansın. Barınaklarda yaklaşık 1000 hayvan bulunduğu söyleniyor. Diğer hayvanlara ne olduğunu da açıklasınlar” ifadelerini kullandı.
HABER VİDEOLARI

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda baharın habercisi

Aydın Ticaret Odası’nda, kadınlara yönelik farkındalık ve dönüşüm

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, havaların ısınmasıyla

Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı okul saldırısı, Türkiye genelinde eğitim

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında,

Aydın’da depreme dayanıksız olduğu için yıkılan huzurevinin yerine inşa

Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olayın ardından uzmanlar, çocuk ve ergen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ege Kariyer

Son yıllarda teknoloji evlerin vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle robot

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2005 yılından bu yana saatçilik yapan

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ege

Aydın’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına yönelik

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın merkezli geliştirilen yerli robot teknolojisi, hayvan beslemede verimi artırdı.

Aydın’da Özel Medinova Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır optik sektöründe hizmet

Aydın’da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan tanıtım alanı, vatandaşların

Aydın’da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Efeler Kocagür

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan

Efeler Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda ilçeyi yakından ilgilendiren

Aydın’ın Efeler ilçesinde 25 yıldır berberlik yapan Kamil Cura, hijyenin

Aydın’ın Efeler ilçesinde 11 yıldır bıçakçılık yapan Hakkı

Koçarlı Belediyesi’nin bu ayki olağan meclis toplantısı, siyasi dengelerin

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Ayakkabıcılar Çarşısı’nda yıllardır

Aydın’da 5 yaş ve üzeri ticari araçların yasal proje ile otomobile

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) heyeti, Adana programı kapsamında

Aydın’da diş hekimleri odası seçimleri öncesi hareketlilik artarken,

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından

Aydın’ın Efeler ilçesinde 35 yıldır avukatlık yapan Akın Yakan, son romanı

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet








