Nazilli’de oto anahtarcısı, sokak kedilerine sahip çıkıyor

10 Mart 2026, Salı 19:03

     


Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi evinde hem de iş yerinde sokak kedilerine adeta bir yuva sağlıyor. 2 yıldır sokak kedilerine sahip çıkan İşgüzar, kedilerle olan özel bağını ve yavru kedilere gösterdiği özeni anlattı.

Nazilli’de oto anahtarcılığı yapan Ömer İşgüzar, sokak kedilerine gösterdiği ilgiyle dikkat çekiyor. Hem evinde hem de dükkanında kediler için güvenli bir ortam oluşturan İşgüzar, özellikle yavru kedilerin bakımına özen gösterirken, toplumun da sokak hayvanlarına daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

DÜKKAN DA, EV DE SEVGİ DOLU

İşgüzar, Cumhuriyet Mahallesi 173. Sokak’ta bulunan dükkanında kediler için özel bir alan oluşturduğunu belirterek “Burada baktığımız yavrular var, evimizde de var. Hatta 20 gün önce bir kedimiz doğum yaptı. Annesi özürlü ama çok iyi bakıyor. Biz sadece mamasını veriyoruz, sütü ve beslenmesine dikkat ediyoruz” dedi.

Yavru kedilerin sağlığının en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayan İşgüzar “Çocuklarımızı paylaşamıyoruz. Sahiplenmek isteyen olursa uygun gördüğümüz kişiye veririz, yoksa ben bakarım” dedi.

İki yıl önceki ilk yavru bakımı sürecinde bazı zorluklar yaşadıklarını söyleyen İşgüzar, evindeki ve dükkanındaki kedilerle edindikleri tecrübenin, yeni doğan yavrulara yansıdığını belirterek “Geçen sene biraz amatörlüğümüzden dolayı bazı yavrulara tam müdahil olamadık. Şimdi daha profesyoneliz. Yavrular sağlıklı, pırıl pırıl” ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARINA TOPLUMSAL DUYARLILIK

Ömer İşgüzar, Türkiye’de sokak hayvanlarına yönelik olumsuz davranışlara dikkat çekerek

“Televizyonlarda kötü şeyler görüyoruz ama çevremde böyle bir durum yok. Buradaki insanların çoğu hayvan sever. Hayvanlara zarar veren birini görürsem tepkim sert olur. Onlar da yaşamaya hakkı olan canlılar. Allah bize vermiş, biz onlara vereceğiz” dedi.

İşgüzar, topluma da kısa ve net bir çağrıda bulundu “Hayvanlara elimizden geldiğince bakalım. Bakamazsak bile köstek olmayalım. Tekmelemeyelim, mama kaplarını bozmayalım. Yapabiliyorsak karnını doyuralım, suyunu tazeleyelim. Onlar bize bir şey yapmaz, biz de onlara zarar vermeyelim” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler