Aydın'da turizmcileri sevindiren dolulu
10 Temmuz 2021, Cumartesi 16:07| Tweet | ||
|
||
Aydın'ın turistik ilçeleri Didim ve Kuşadası'nda Kurban Bayramı tatili öncesi otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'ın üstüne çıktı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, kentte bu yıl 1 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.
Didim ve Kuşadası ilçeleri, geçen yıl pandemi dolayısıyla turizmde beklenen rakamlara ulaşamadı. 2019 yılında 1,5 milyona yakın turisti ağırlayarak ekonomiye katkı sağlayan turizm sektörü normalleşme sonrası 2021 yılında da 1 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor. Kurban Bayramı öncesi otellerde yüzde 90 doluluk oranına ulaşıldığını aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, "2019 yılında bilindiği gibi Türkiye dünyanın en çok turist alan 6'ncı ülkesiydi. 2020 yılı mart ayından itibaren dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pandemi turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Turizm noktasında Türkiye dünyanın duayen bir ülkesidir. Adeta bir şampiyonlar ligi oyuncusu. Pandemi normalleşmesi kapsamında ve bakanlığımızın çalışması doğrultusunda turizmi yeniden örgütledik. Aydın'da biz tüm tesislerimizi turizme adapte ettik. Güvenli turizm noktasında jenerik birer tesislere dönüştürdük. 2020 biraz sıkıntılı geçti. Ama 2020'nin getirdiği deneyim ve birikimle 2021 yılına daha iyi hazırlanma imkanı bulduk. Aydın'da yaz döneminde iyi bir başlangıca imza attık. Temmuz ayı itibari ile tesislerimizin birçoğunda yüzde 90 ve üzerinde doluluk oranına ulaşmayı başardık. 2021 turizm sezonunu 2019 sezonuna çok yakın istatistiklerle tamamlayacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadarki verilerde her şey çok olumlu gidiyor" dedi.
HEDEF 1 MİLYON TURİST
Hedeflerinin 1 milyon turist olduğunu ifade eden Tuncer, "Temmuz ayından sonra ağustos ve eylül ayılarıyla birlikte Almanya, Rusya ve İngiltere'nin turizm trafiğine dahil olmasıyla kayda değer artışlar devam edecek. En son ekim ayına kadar Aydın'da doyurucu istatistiklerle başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. 2019 yılı en başarılı olduğumuz yıllardan birisidir. 2019 yılında Aydın'a 1,5 milyona yakın bir turist ziyaret etmişti. 2020 yılında tabiî ki bu rakam oldukça düştü. 2021 yılında ise bu performansla biz 1 milyon turist sayısını aşacağımızı düşünüyoruz. Hedefi 1 milyon olarak belirledik. Sektörle de bu noktada dayanışma halindeyiz. Umarım bu hedefi tutturtmayı başarırız. Turizm sektöründe moraller yerinde. İyi gidiyoruz ve çok mutluyuz" diye konuştu. (DHA)

Aydın’da uzun yıllardır baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül,

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler’de Cumartesi Pazarı’nı

Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil

Yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren Katliam Yasası’nın ardından

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan cuma pazarında vatandaşlara Ramazan

Türkiye’de ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmaması konusu yeniden gündeme

Aydın’ın Efeler ilçesinde berberlik yapan Nazmi Aksoy, çocuk yaşta

Aydın’da Yeni Dörtyol projesi kapsamında başlatılan yol yapım çalışmaları,

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ömer İşgüzar, hem kendi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun,

Trafikte sahte plaka kullanımı, vatandaşları hem maddi hem hukuki olarak tehdit ediyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara “Nazilli’nin en büyük

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde vatandaşlar, kadınların

Son yıllarda doğal ürünlere olan ilgi artarken, halk arasında harnup olarak

Aydın’ın Efeler ilçesinde artan araç sayısı ve şehir merkezindeki

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in “Emekli ikramiyesi teklifimizde

Dünya, ABD ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalarla sarsılıyor. Karşılıklı

Türkiye’de emeklilerin ekonomik koşulları giderek zorlaşırken, Aydın’da

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Silivri Cezaevi’nde bulunan İstanbul

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

tvDEN ekranlarında yayınlanan ve Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın

Küresel jeopolitik gerilim ve dövizdeki baskı, Türkiye’de akaryakıt

Ege Bölgesi’nin sesi, Aydın’ın kalbi tvDEN ekranlarında yayın hayatına

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir lisede yaşanan kavga okulda gerginliğe

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan

1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde düzenlenen

Aydın’ın Efeler ilçesinin en kalabalık mahallelerinden Adnan Menderes

Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu sert tartışmalara sahne

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde yalnız yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan aile hekimi uzmanı Dr. Süleyman

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i

Aydın’da 30 yıla yaklaşan esnaflık deneyimine sahip manav Turhan Vedat Terim,

Uluslararası çalışmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık

Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olan davul geleneği, Aydın’ın







