"Ay günü, gün ayı besler"

10 Temmuz 2024, Çarşamba 19:53
Son güncelleme: 20 Temmuz 2024, Cumartesi 21:30

     


Aydın'da yıllardır adından söz ettiren Has Akasya Kahve'nin işletme sahibi Mustafa Kaşıkara, işletmenin başarı hikayesini anlatırken gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu.

 

 

62 yaşında, iki çocuk babası ve doğma büyüme Aydınlı olan Kaşıkara, hem Aydın’da hem İzmir’de yaşıyor.

 

 

 

HAS AKASYA KAHVE'NİN BAŞARI HİKAYESİ

Kaşıkara'nın babası 1936 yılında Aydın’da ticarete başlayarak 1947’de mevcut küçük dükkânı aldı. 17 metrekarelik bu dükkânda 1962’de ilk kahve öğütme değirmenini getirerek kahveyi kavurup satmaya başladı. O dönemde "tahmis" adıyla bilinen kuru kahveci dükkânı, zamanla genişledi.

 

 

 

Mustafa Kaşıkara, 1984 yılında abisinden devraldığı işletmeyi 40 yıldır aynı adreste başarıyla sürdürüyor. 1997 yılında bulvarda bir şube daha açan Kaşıkara, kuru kahveciliği sevdiklerini ve sofralarda güzel anlarda bulunmaktan hoşlandıklarını belirtti. En iyi kahveyi alıp sattıklarını ifade eden Kaşıkara, eski zamanlarda kahvecilerin közde kahve yaptığını, kahvenin soğuk suyla yapılması gerektiğini ve bu geleneği sürdürdüklerini söyledi.

 

 

 

GENÇLERE TAVSİYELER

Mustafa Kaşıkara, gençlerin sabırsız olduğunu ve Aydın’da işe para yatıran kimsenin olmadığını belirterek, gençlerin işlerini sevip yatırım yapmaları gerektiğini vurguladı. Sabırlı olmanın önemine değinen Kaşıkara, hemen kâr etme hesabı yapmanın mümkün olmadığını söyledi. Vehbi Koç'un başarısını örnek gösteren Kaşıkara, bir işe sebat etmeleri ve sabretmeleri gerektiğini, "ay günü gün ayı besler" sözünü hatırlatarak açıkladı.

 

 

 

Kaşıkara, gençlerin merdivenin basamaklarını tek tek çıkmaları gerektiğini belirterek, Aydın’daki gençlerin sabır göstermesi gerektiğini vurguladı. İşlerini sevmeleri ve işlerine yatırım yapmaları gerektiğini belirten Kaşıkara, yıllardır bu mücadelenin içinde olduklarını ve gençlere bu konuda örnek olmaya çalıştıklarını ifade etti. 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler