Aydın'da vatandaşlar işlerinde neye önem veriyor?
11 Ağustos 2025, Pazartesi 18:27Tweet | ||
![]() |
Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlara, “Çalışma hayatında maaş mı, yoksa iş ortamı mı daha önemli?” sorusunu yönelttik. Yanıtlar, ekonomik gerçeklerle kişisel beklentiler arasında kurulan dengeyi gözler önüne serdi. Bazı vatandaşlar huzurlu bir çalışma ortamını ön planda tutarken, kimileri ise geçim sıkıntısı nedeniyle maaşın daha belirleyici olduğunu ifade etti. Her iki unsurun da eşit öneme sahip olduğunu belirtenler de oldu.
İş ortamını daha önemli bulan bir vatandaş, “İş ortamım önemli tabii ki de. Ortamım güzel olmadıktan sonra parayı ben ne yapayım?” diyerek, huzur içinde çalışmanın önceliğine vurgu yaptı.
Kendi iş yerini kurmadan çalışmak istemediğini belirten bir başka vatandaş ise, “Ancak kendi iş yerim olursa çalışırım, diğer türlü çalışmam. Kendi iş yerimde de rahatlığımın olmasını isterim” sözleriyle bireysel özgürlüğe dikkat çekti. Bir başka vatandaş da iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerin önemine değinerek, “Çalıştığın ortam önemli bence. İş ortamımı sevmesem zaten maaşın önemi olmaz, çalışma arkadaşları daha önemli” dedi.
Öte yandan maaşın daha öncelikli olduğunu düşünenler de vardı. “Seçim yapmak gerekirse maaş daha önemli bence. Çünkü geçinmek daha önemli” diyen bir vatandaş, yaşam şartlarının zorluklarına dikkat çekti. Bir diğer vatandaş ise, “Yaşam şartları çok zor. Bu devirde ne kadar maaş aldığın önemli. İş ortamında arkadaşlarınla iyi anlaşmak da önemli tabii ama maaşın azsa ve geçinemiyorsan arkadaşlığın bir önemi kalmıyor” sözleriyle ekonomik gerçekliği öne çıkardı. Maaşın ön planda olduğunu savunan bir başka vatandaş, “Maaş daha önemli. İş ortamı gelip geçici, ne yapacaksın ki iş ortamını? Tabii ki huzurlu güzel bir iş ortamı önemli de, maaşım iyi değilse iş ortamında da mutlu olmam şahsen” diyerek maddi tatminin etkisine işaret etti.
İş ortamına öncelik veren bir vatandaş ise, “İş ortamım daha önemli. Maaşın önemi yok. Zaten ekonomik durumlar belli. Keyif aldığım yerde çalışmak isterdim. İş ortamım iyi olsun yeter benim için” ifadelerini kullandı. “Maaşım iyi olursa katlanırım ortama ama maaşım kötü olursa katlanamam” diyen bir vatandaş, gelir düzeyinin iş ortamına bakışı etkilediğini belirtti. İş ortamının verimi artırdığını savunan bir başka vatandaş ise, “İş ortamını tercih ederdim. Yani iş ortamının keyifli olması gerekiyor ki maaşımızı hakkıyla kazanabilelim. Paranın çok da önemi yok benim için” şeklinde konuştu.
Vatandaşların farklı bakış açıları, iş hayatında maaş ve çalışma ortamı arasında kurulan dengenin kişiden kişiye değiştiğini bir kez daha ortaya koydu.
HABER VİDEOLARI

Aydın’da vatandaşlar, şehrin temel sorunları arasında ulaşım, işsizlik ve altyapı

Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan illerinden Aydın’da, “Depreme

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlara, “Çalışma hayatında

Aydın’ın kalbinde, kitapların tozlu raflarında bir kültür yeniden

Nazilli Otizm Derneği, Buharkent’te düzenlenen 18. Taze İncir Festivali’nin

Buharkent Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Kültür

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren SD İşitme Cihazları’nın

Aydın’ın Efeler ilçesi Bademli Mahallesi’nde yaşayan çiftçi

Aydın’da gayrimenkul piyasası, son yılların en dengeli dönemlerinden birini

Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları, özellikle kronik hastalığı bulunan bireyler

Çine Belediyesi'ne ait Cumhuriyet Oteli’nde yaşandığı iddia edilen

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir sokak var ki, her Salı ve Cumartesi geçmiş

Aydın’da vatandaşlar, son aylarda artan elektrik faturaları nedeniyle ciddi

Aydın'ın İmamköy Mahallesi Muhtarı Şahin Evran, gençleri köyde

Aydın’ın tarımsal üretim merkezlerinden İncirliova’da çiftçiler,

Aydın’ın Efeler ilçesi Bademli Mahallesi’nde yaşayan ve çocukluğundan

Uzmanına Sor programının bu haftaki konuğu Zihin ve Nefes Koçu Emine İnci Tuncay

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Fibar Hotel Zincirlihan, düzenlediği

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren SD İşitme Cihazları Satış ve Uygulama

Aydın’ın yerel pazarlarında renk renk kurulan turşu tezgâhları, bölge

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan sürenin

Aydın’ın dağlarında, Paşa Yaylası’nda yetişen yerli fındık, Efeler ilçesinde

Aydın’ın Efeler ilçesinde son bir haftadır sularının akmadığını belirten

Aydın'ın Köşk ilçesinde bulunan tarihi bir cami, yılların ardından

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın

Aydın’ın Buharkent ilçesinde yıllardır meydanda kurulan semt pazarı,

Aydın Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AY-SİAD), düzenlediği “İstişare

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde üretici zor günlerden geçiyor.

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Tuğra Tarım firması sahibi Hidayet

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde hizmet veren Maliye’nin kapatılmasına

Aydın’ın Çine ilçesinde vatandaşlara, Çine Belediyesi'nin