Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Normalleşme adımlarını...
12 Mayıs 2021, Çarşamba 11:22| Tweet | ||
|
||
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir video mesajı yayınladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında koronavirüs salgınıyla ilgili, "Her ne kadar salgının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle buruk bir bayram geçiriyor olsak da inşallah güzel günler bizi bekliyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda bu musibetten yıl bitmeden kurtulmayı umut ediyorduk. Ancak daha sonraki aylarda yeni dalgayla tüm dünyayı etkisi altına alan dalganın olumsuzluklarında kaçınılmaz olarak bizde etkilendik. Artan vaka, yoğun bakım ve vefat sayısında milletimize olan sorumluluğumuzun gereği olarak sınırlamalara gitmek mecburiyetinde kaldık. Ramazan ayını da büyük ölçüde sınırlamaların gölgesinde geçirdik. İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" dedi.
"SALGIN TEHDİDİNE KARŞI GEREK HER TÜRLÜ YOL VE YÖNTEMİ KULLANACAĞIZ"
"Yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamını etkileyen bu tehditle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, "Sağlık sistemimizi güçlü tutmanın yanında aşı başta olmak üzere salgın tehdidine karşı gerek her türlü yol ve yöntemi kullanacağız. Bunun zorlu ama arkası aydınlık bir imtihan olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Salgın tedbirlerinden olumsuz etkilenen her kesime, sıkıntıya düşen her vatandaşımıza destek paketleriyle elimizi uzatıyoruz. Üretimi, istihdamı, büyümeyi, kalkınmayı destekleyecek her adımı atıyor, her desteği veriyoruz. Buna rağmen sıkıntıya düşen, geliri azalan, işi bozulan vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. İnşallah onların sıkıntılarını da en kısa sürede yine biz gidereceğiz" diye konuştu.
"ÜLKEMİZİN HAK ETTİĞİ YERİ ALMASINI SAĞLAMAKTA KARARLIYIZ"
Erdoğan, "Türkiye'yi 20 yıl öncesinin siyasette, ekonomide ve toplumsal yapıda kırılgan ülkesinde, bugünkü bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülkesi haline nasıl getirdiysek mevcut sıkıntıları da aynı şekilde çözeceğiz. Salgın sonrasında yeniden şekillenecek küresel siyasi ve ekonomik sistemde ülkemizin hak ettiği yeri almasını sağlamakta kararlıyız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bölgemizde yaşanan hemen her hadisenin gerisinde Türkiye'yi kazanımlarından mahrum bırakma, hedeflerinden uzaklaştırma niyeti olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Ülkemize karşı artık saklamakta bile gerek görmedikleri kinlerini kusanları ve onların senaryolarına gönüllü figüranlık yapanları milletimizin irfanına havale ediyoruz. Dünyanın her yerinde yaşanan bu salgını bile bu gayeyle istismar edenlere meydanı bırakmayacağız. Yaptığımız fedakarlıkların, verdiğimiz emeklerin karşılığı alarak Allah'ın izniyle hem salgının üstesinden gelecek hem de ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız. Rabbimden hepimizi bundan sonraki bayramlara sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşturmasını diliyorum. Bir kez daha Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. (DHA)

Artan gıda zehirlenmelerinin ardından Aydınlılara sokak lezzetleri konusundaki güvenlerini

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Aydın

Aydın’ın Efeler ilçesinde Klinik Psikolog Hatice Özçelik

Aydın’ın Çine ilçesinde Saliha Duran ile Bahadır Kara, düzenlenen

Aydın’da siyasetin ve yargının sıcak başlıkları “Gündem Özel”de

Aydın’da bir vatandaş, kendini Türk Telekom çalışanı olarak tanıtan

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde düzenlenen fide

Türkiye’de hemen her gün bir kadın cinayeti haberi geliyor. Artan

Aydın’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında kent genelinde

Aydın’ın Efeler ilçesinde oto tamir ve bakım servisi işletmeciliği yapan

Aydın’da okulların ara tatile girmesiyle birlikte öğrenciler, hem dinlenmek

E-ticaret her geçen gün büyüyor, ama vatandaşların güven

Bazı vatandaşlar, aileleri ve arkadaşlarından aldıkları destekle stresle başa çıktıklarını

Aydın’da kamu sendikacılığının öncü isimlerinden biri olan Türk

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programında bu hafta

Aydın’da aylar süren heyecan sona erdi. Zoroğlu Alışveriş Merkezi’nin

Aydın’da kaldırım işgalleri her geçen gün artarken vatandaşlar,

Aydın’da 18 Yaş Sorusu Duygulandırdı! “O YAŞA GELMEK SERVETE MAL OLSA

Aydın sokaklarında kimine göre hayal, kimine göre acı bir gerçek.

Aydın sokaklarında “Bir günlüğüne bir şeyi yasaklama hakkınız

Aydın Valisi Yakup Canbolat, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Aydın Şehir Hastanesi’ni

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın insanlar üzerindeki

TMOBB Jeoloji Mühendisleri Aydın İl Temsilcisi Salih Kaymak, “Şu anda Aydın

Aydın’da havaların serinlemesiyle birlikte pazarlarda turşuluk sebze telaşı

Kış kapıya dayandı. Havalar yavaş yavaş soğumaya başlarken, Aydınlı vatandaşlara kış

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Mustafa Mutlu Yılmaz, 30 yılı aşkın

Nazilli Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hüdai Tosun, ilçede

tvDEN'de Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programı,

Hukukçu-sosyolog Zekai Savaşlar, tvDEN ekranlarında yayınlanan Kuş Bakışı programında

Aydın sokaklarında mikrofon uzattık, “Sizi en çok rahatsız eden şey nedir?”

Ekim ayının son günlerinde Aydın’ın Kuşadası ilçesi, farklı ülkelerden

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 55 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Kazım Kahyaoğlu,

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bu hafta kurulan semt pazarında hem pazarcılar

Aydın’da Salı Pazarı, sadece taze gıda ürünleriyle değil, uygun fiyatlı











