/>

SON DAKİKA

“Aydın hak ettiği şeyleri alamıyor”

13 Nisan 2022, Çarşamba 10:51

     


tvDEN'de gazeteci Emin Aydın, Serhan Seyhan ve Servet Töz'ün hazırlayıp sunduğu Kriz Masası, Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Cem Akbudak’ı konuk etti. Henüz yeni kurulan partilerinin faaliyetlerinden, hedeflerinden ve Aydın siyasetinden söz eden Akbudak, “Aydın hak ettiği şeyleri alamıyor” dedi.

Akbudak, “Ben Türkiye’de siyasetin tıkandığını hissettim. Çünkü insanlarla konuşuyorsunuz ve ‘Oy verecek parti yok’ demeye başladı herkes. Zafer Partisi’nin en önemli özelliği Atatürkçü düşünce ilkeleri ile hareket edip, değerlerimize, geleneklerimize değer verdiği için ve en önemlisi de birlik ve barışla harmanlanması. Zafer Partisi Genel Başkanı, sevdiğimiz ve güvendiğimiz bir lider. Ağzından çıkan her sözü yerine getiren birisidir. Bu doğrultuda ben de kendisine katılarak bu yola girdim. Böylelikle çıktığımız yolda il başkanlığımızı hallettik. 6 adet ilçemiz de şu an hazır vaziyette. Önümüzdeki haftalarda 2 ilçe daha yapılandıracağız. Ben demokrasiye inanan bir insanım. Fakat ülkemizde şu an demokrasi yalnızca sözde kalıyor” dedi.

“İNSANLAR ARTIK FARKLI YÜZLER GÖRMEK İSTİYOR”

Aydın’da teşkilatlanmalarının ardından gerçekleştirecekleri faaliyetler ve oy oranları ile ilgili Akbudak, “Hedefsiz siyaset olmaz. Öncelikle mutlaka bir hedef olması gerekiyor. Yapılan kamuoyu araştırmalarında, anketlerde en güvenilir siyasi liderimiz Ümit Özdağ’ın en güvenilir liderler sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Birçok siyasi liderin adı artık partisiyle özdeşleşmiş. Yıllardan beri aynı kişiler aynı partilerde devam ediyor. Seçimlere girmişler, kazanmamışlar, oyları düşmüş ya da çıkmış. Fakat tek bir lider var ki partisiyle birlikte her zaman ivmesi yükseliyor. Bu kişi Sayın Tayyip Erdoğan. Başkalarının hoşuna gitse de gitmese de bu durum böyle. Tabii Sayın Erdoğan’da 20 yıldan gelen bir yorgunluk da var. Bu durum gözlerinden, oturuşundan, yürüyüşünden belli olabiliyor. İnsanoğlu çünkü gayet normal. İnsanlar artık biraz da farklı kişileri görmek istiyor. Şu an 30 yaşında olan bir kişi 10 yaşından beri AK Parti iktidarından başka hiçbir iktidar görmedi. Artık yeni bir genç nesil geliyor ve bu nesil yeni bir arayış içerisinde. Siyasi parti liderlerine baktıkları zaman uzun yıllardır parti lideri olduklarını ve uzun zamandır kazanamadıklarını görüyorlar. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın bilgi birikimi, vizyonu ve siyasi liderler arasında 2 dil bilen tek kişi olması, dünyayı ve ülkeyi iyi bilmesi, çok iyi bir sosyolog olması çok önemli noktalar. Sayın Özdağ, yıllar önce İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olmuştu ve ‘Ben bir kitap yazdım. 2000’lerde Türkiye’yi tarikatlar yöneteceğine dair bir kitap’ demişti. Bakın dedikleri de çıktı” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİ AYDIN İÇİN GEREKENİ YAPMIYOR”

Aydın ve Aydın siyaseti hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akbudak, “En son yapılan seçimde AK Parti 4 milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi 3 milletvekili, İYİ Parti ise 1 milletvekili çıkarttı. Bu durumun Aydın siyasetinde adaletli bir dağıtım olmadığını düşünüyorum. Fakat siyasette adaylar çok önemli. O zamanlar siyasette çok aktif değildim ama 2018 seçimlerinde İYİ Parti tanınmış isimleri aday olarak çıkartmalı diye düşünmüştüm. Fakat hiç tanınmamış isimleri aday olarak çıkartmışlardı ve 2 milletvekili çıkmıştı. Eğer yerli olarak tabir ettiğimiz halkla kaynaşan insanlar tercih edilseydi 3 milletvekili de çıkabilirdi. AK Parti’nin 4 milletvekili çıkartması ve iktidar olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bana kalırsa Aydın hak ettiği şeyleri alamıyor. Aydın milletvekilleri Aydın için gerekeni yapmıyorlar. Burada proje eksikliği mi var, yaptırım eksikliği mi var, isteme eksikliği mi var bilemiyorum. Hep prim dağıtma haberleri görüyoruz. Ama artık biraz da yatırımlar yapılsın Aydın’a. Mesela 2023 yılında tamamlanacak olan Denizli-Aydın otobanı geç kalınmış bir yatırım. Neden bugüne kadar yapılmadı? İzmir-Aydın otobanı 2002’de yapıldı. Aradan 20 sene geçmiş ve bu süre zarfında hiçbir şey yapılmamış. Aydın’da çilek, şeftali, incir, karpuz gibi birçok şey yetişiyor. İhracatçılar yurt dışına göndermek için önce İzmir’e, oradan İstanbul’a, ardından yurt dışına gönderiyorlar. Ama neticede burada da bir havaalanı var. Burası haftada 2 gün kargo uçaklarına açılabilir. Bu havaalanının neden kargo uçaklarına açılmadığının açıklamasının yapılması gerekiyor” dedi. (HAZEL BAYIK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler