Erna Proje, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için çalışıyor

13 Haziran 2024, Perşembe 23:36

     


Aydın’da 2018 yılından bu yana faaliyet gösteren Erna Proje, ülkemizin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor. Firmanın Genel Müdürü, Jeoloji Mühendisi Salih Kaymak, farklı firmalarda kazandığı tecrübeleri kendi şirketinde kullanarak enerji verimliliği konusunda önemli projelere imza atıyor.

 

 

 

 

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇALIŞMALARI

Erna Proje, jeotermal ve güneş enerjisi başta olmak üzere birçok yenilenebilir enerji projesi yürütüyor. Kaymak, “Jeoloji mühendisi olarak jeoloji tabanlı işler yapıyoruz. Bunun yanı sıra jeotermal ve güneş enerjisinde önemli atılımlar gerçekleştirdik. Tarım sektöründe de jeotermal ısıtmalı seracılık alanında faaliyet gösteriyoruz. Ülkemize katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

ÖRNEK PROJELER VE KATKILAR

Kaymak, Kula Belediyesi ile yapılan bir projeyi örnek göstererek, “Jeotermal sondaj çalışmamızla Kula Belediyesi’ne 55 bin metrekarelik bir serayı ısıtma imkânı sunduk. Bu proje, bölge halkı için önemli bir kazanç kapısı oluşturdu” diye konuştu. Ayrıca, enerji firmalarına çevreye olan etkilerini en aza indirmeleri konusunda da destek verdiklerini belirtti.

 

 

 

GENİŞ HİZMET YELPAZESİ

Erna Proje, jeotermal ve güneş enerjisi dışında maden sektöründe de faaliyet gösteriyor. ÇED kapsamında jeolojik ve hidrolojik çalışmalar yaparak maden tesislerine destek sağlıyor. Ayrıca, tarımsal faaliyetler kapsamında seracılık projeleri yürütüyor. Kaymak, “Anahtar teslim tüm izin süreçleri dahil, topraklı ve topraksız sera yapmaktayız” dedi.

 

 

YEREL TALEPLER VE ZEMİN ETÜT ÇALIŞMALARI

Yerel halkın taleplerine de cevap verdiklerini belirten Kaymak, “Aydın Jeoloji Mühendisleri Odası’na kayıtlı bir SMM olarak zemin etüt çalışmaları, imar esasları ve soğuk su sondajları gibi hizmetler sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

HEDEF: ENERJİDE BAĞIMSIZLIK

Erna Proje’nin en büyük hedefinin Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak olduğunu vurgulayan Kaymak, “Yenilenebilir enerji kaynaklarımızı daha fazla kullanarak, ülkemizi enerjide bağımsız hale getirmek istiyoruz. Birçok farklı projede yer aldık ve kendimizi mutlu eden, verimlilik sağlayan projelerle çalışmaya devam ediyoruz” diye belirtti.

 

 

 

Erna Proje’nin hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, firmanın internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçebilirler. Salih Kaymak, “Erna Proje olarak yaptığımız faaliyetlerle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen tüm danışanlarımız bize ulaşabilir” diyerek sözlerini tamamladı.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler