Aydın'da 37 yıllık meslek aşkı

13 Temmuz 2024, Cumartesi 19:59
Son güncelleme: 20 Temmuz 2024, Cumartesi 21:23

     


Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Kuaför Bülent Tosun, 1987 yılından bu yana tutkuyla bağlı olduğu kuaförlük mesleğini sürdürüyor. 1987 yılında Aydın’a yerleşen Tosun, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için kuaförlük mesleğine adım attı ve o günden bu yana aralıksız olarak mesleğini icra ediyor.

 

 

MESLEKİ YOLCULUK

Bülent Tosun'un mesleki hikayesi ilkokul yıllarına dayanıyor. Öğretmeni, her seferinde "Büyüyünce ne olmak istiyorsunuz?" diye sorduğunda arkadaşları doktor, polis, öğretmen gibi meslekleri söylerken, Tosun hep "Bayan kuaförü olmak istiyorum" diyordu. Bu tutku ile 1987 yılında mesleğe başladı. O dönemde çıraklık okulu yoktu, iki dönem normal olarak çıraklık yaptıktan sonra 1989’da mesleki eğitim merkezinde çıraklık okuluna başladı. Bu süreçte kalfalık ve ustalık aşamalarını geçti ve uzun bir yolculuk sonunda bugünlere geldi.

 

 

 

 

1998 yılında Aydın Efeler merkezde ilk iş yerini açtı. 2006 yılında şuan bulunduğu salona taşınarak iş yerini genişletti. Şu anda 230 metrekarelik bir alanda Aydınlı kadınlara hizmet veriyor.

HİZMET YELPAZESİ VE MÜCADELE

Bülent Tosun’un salonunda saç işlemlerinin tamamı yapılmakta, bunun yanında profesyonel makyaj ve Microblading gibi işlemler de sunulmakta. Ayrıca manikür ve pedikür gibi hizmetler de salonun bir parçası. Tosun, salonunda hijyenin en üst düzeyde tutulduğunu ve müşterilere en iyi hizmeti sunmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

 

 

Uzun yıllar boyunca yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlara katılan Tosun, birçok ülkede eğitim alarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdi. Avrupa ülkelerinde üçer, beşer günlük eğitimlere katıldı. Türkiye'nin sanatsal anlamda saç yapımında dünya zirvesinde olduğunu ifade eden Tosun, İtalya’da da eğitim aldığını ancak Türkiye’nin sanatsal üstünlüğünün daha yüksek olduğunu söyledi.

 

 

 

GENÇ KUAFÖRLERE TAVSİYELER

Kuaförlük mesleğinin dünyanın en güzel mesleklerinden biri olduğunu dile getiren Bülent Tosun, genç kuaför adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: "Sevmediğiniz bir işi yapamazsınız, bu yüzden mesleğinizi severek yapın. Yeni başlayan kardeşlerimiz, bir adım ileriye nasıl gidebiliriz bunun projesini yapsınlar ve çalıştıktan sonra her şeyin mümkün olduğunu göreceklerdir. Müşteriye dürüst, düzgün bilgi vererek, onları para gözüyle görmeden işimizi en iyi şekilde icra ettiğimizde başarı zaten kendiliğinden gelecektir."

Bülent Tosun, 37 yıllık meslek hayatında elde ettiği başarıyı, mesleğine duyduğu aşka ve müşterilerine verdiği değere borçlu olduğunu vurguladı.







 
Son Eklenen Haberler