SON DAKİKA

“Mahalle halkımın güvenine layık olmaya çalıştım”

14 Şubat 2024, Çarşamba 17:54
Son güncelleme: 16 Şubat 2024, Cuma 22:39

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Zeybek Mahallesi Muhtarı Mehmet Aker (68), “15 yıldır olduğu gibi bundan sonra da mahalle sakinlerimin bana güvenmesini istiyorum. Çünkü bugüne kadar onların güvenine layık olmaya çalıştım, onlar da beni muhtar seçti. Ben de onlara hizmet etmek için önümüzdeki dönemde devam etmek istiyorum” dedi.

Efeler Zeybek Mahallesi’nde 3 dönemdir muhtarlık görevini yürüten Mehmet Aker, göreve geldiğinden buyana mahalle nüfusunun 10 kat arttığını söyledi. Gelişime açık olan mahallenin sorunlarını üstesinden gelmek için çalıştığını belirten deneyimli Muhtar Aker, 31 Mart günü mahalle sakinlerinin yeniden güçlü desteğini beklediğini ifade etti.

“BUGÜNE KADAR ONLARIN GÜVENİNE LAYIK OLMAYA ÇALIŞTIM”

Zeybek Mahallesinin en çok yeşil alan ve park bulunan bir mahalle olduğunu belirten Muhtar Aker, “Şuan 13 adet parkımız bulunmaktadır. 4 ayrı noktada daha park yapılması gereken alanlar var, oralarda önümüzdeki dönem park alanı olarak açtırmak istiyorum. Tabii ki bazı sıkıntılarımız da var. Mahallemiz içerisinde 2., 3. ve Özlem sanayi siteleri bulunmakta. Bu sanayi yerleşiminden kaynaklı zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Mahallemizin iki tarafı otoyol ile çevrili bir tarafı sanayi sitesi ve çıkış noktamız sadece Işıklı Bulvarı üzerinden yapılmakta. Geçmişte Güneydoğu Otoyolu üzerinden mahallemizin giriş ve çıkışını yaptığımız noktada bir firmaya ait vinçler, tırlar ve kamyonlar park ediyordu. Mahallemizde Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, 1 adet KYK yurdu ve bir de özel okul bulunmaktadır. Öğrencilerimiz sanayi sitesi içerisinden ve bu firmanın bulunduğu noktadan geçmek durumunda kaldığından o bölgedeki gidiş geliş yolunu böldürdük. Yolu öğrencilerin ve vatandaşlarımızın rahat gidip gelebileceği rahat bir ortam sağladık ama sanayi içerisinden geçmekten kurtulamadık. Geçmişte olduğu gibi otoban çevre yolundan bir çıkış verilmesi için çaba harcayacağız. İzmir Bulvarı'na da böyle bir çıkışa ihtiyaç var. Şimdiye kadar bununla ilgili çok mücadele verdim, bundan sonra da mücadeleme devam edeceğim. Burası benim değil, bizim mahallemiz. O nedenle mahalleme bir dönem daha hizmet etmek için görevime devam etmek istiyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde mahalle muhtarı olarak tekrar adayım ve mahalleme hizmet etmeye devam edeceğim. 15 yıldır olduğu gibi bundan sonra da mahalle sakinlerimin bana güvenmesini istiyorum. Çünkü bugüne kadar onların güvenine layık olmaya çalıştım, onlar da beni muhtar seçti. Ben de onlara hizmet etmek için önümüzdeki dönemde devam etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

 







 
Son Eklenen Haberler