/>

SON DAKİKA

Sürücülerin yeni gözdesi far temizleme

14 Ekim 2020, Çarşamba 12:54

     


Yeni yöntem olan araçlarda far temizlemeye rağbetin giderek arttığını belirten Umut Oto Yıkama sahibi Mehmet Gök, far almanın maliyetinin yüksek olması nedeniyle sürücülerin bu yöntemi tercih ettiklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çine Sanayi Sitesi’nde hizmet veren Umut Oto Yıkama sahibi Mehmet Gök, araç sürücülerinin yıpranmış, sararmış farlarından kurtulmak ve farlarının daha fazla ışık vermesi için tercih ettikleri yeni yöntem olan far temizlemeye ilginin giderek arttığını söyledi.

Plastik cam farlarının zamanla kirlendiğini ve güneşten dolayı yıprandığını söyleyen Mehmet Gök, "Bu durumda hem az ışık vermesi hem de görüntülerinin kötü olması araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Bazen sürücüler bu kusurlardan dolayı araç muayene istasyonlarından vize alamıyor. Araçlarına yeni far almanın maliyetinin yüksek olması nedeniyle, özel bir işçilik ile uygulanan far temizleme yöntemiyle araçların farlarına yeni görünüm kazandırıyoruz” dedi.

YILDA EN AZ 2 KEZ

Son yıllarda far temizleme işleminin yaygınlaştığını ifade eden Mehmet Gök, “Araç sürücüleri bu tarz işlemlerin maliyetinin yeni far almaya göre daha uygun olduğundan dolayı en az 2 yılda bir temizleme işlemi yaptırıyorlar. Araç üzerinde bulunan farlar yıllar içerisinde en fazla 3 ya da 4 kez temizleme işlemi görebiliyor" dedi. Hemen hemen her gün en az 2 aracın far temizleme için işletmelerine geldiklerini belirten Mehmet Gök, "Sararmış ve az ışık veren farları, yaptığımız temizleme işlemi sonrası neredeyse ilk günkü haline getiriyoruz. Farların yaydığı ışık seviyesi de artıyor, ayrıca görsel olarak da yepyeni bir görünüme kavuşuyor" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler