SON DAKİKA

AK Parti’den mutfağı yanan aileye yardım eli

15 Ağustos 2019, Perşembe 20:19

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nin Kardeşköy Mahallesi’nde çıkan yangında mutfağı kullanılamaz hale gelen aileye, AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım eli uzandı.

Kardeşköy Mahallesi'nde yaşayan 32 yaşındaki Yeşim Kıran'ın evinde 31 Temmuz’da çıkan yangının ardından AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı harekete geçti. Başkan Gülaştı, aileye geçen hafta Efeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla nakit ve giyecek yardımında bulunduklarını söyledi. Ayrıca yardımla ilgili yeni gelişmeler olduğunu belirten Başkan Gülaştı, Kardeşköy Mahallesi Muhtarı Dursun Sever ile birlikte aileyi ziyaret etti. Başkan Gülaştı ile görüşen evin kiracısı Yeşim Kıran, “Vakıftan yatırılan parayı çektim. Ancak para yetmedi. Gazeteden haberi okuyup yardım etmek isteyen vatandaşlarda oldu. Kendilerinden Allah razı olsun.” dedi.

“DEVLETİMİZ, VATANDAŞIN YANINDA”

Yangından zarar gören dolapları ve beyaz eşyaları inceleyen AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı,”Yanan malzemelerle ilgili Sosyal Yardımlaşma Vakfı’yla yeniden görüşüldü. Maddi hasarın karşılanması için talepte bulunuldu. Ayrıca partimizin ilçe başkan yardımcılığını yapan Eyüp Subaşı da evin boyanması konusunda yardımcı olacak. Bu tür doğal afetlerde insanlarımıza yardımcı olmamız gerekir. Devletimiz, hükümetimiz her zaman yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın yanında olacak. Size yardımcı olan vatandaşlarımızdan ve Efeler Kaymakamlığı’ndan da Allah razı olsun. Bu süreçte sizin yanınızda olacağız.” diye konuştu.

TELEKONFERANSLA VAKIF MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Gülaştı daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selami Ertaş’ı cep telefonuyla arayarak telekonferans yaptı. Aileye yardımlarla ilgili son gelişmeleri anlattı. Vakıf Müdürü Ertaş, “Yangın doğal afet kapsamına girdiği için yüzde 90 ihtimalle maddi hasarların karşılanması talebimiz olumlu yönde karşılanacak. En geç bir aya kadar sorunlar çözülecektir.” dedi.

Başkan Gülaştı, İş-Kur aracılığıyla anne Yeşim Kıran’a iş sözü verdi. (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler