SON DAKİKA

ADÜTV yayın hayatına başladı

15 Ekim 2019, Salı 11:56

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile tvDEN Yayın Reklamcılık AŞ arasında düzenlenen iş birliği protokolü kapsamında yayın hayatına başlayan ‘ADÜTV’ Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i konuk ederek ilk programını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İki kurumun ortak yayını olarak “ADÜDEN Sağlık”, “ADÜDEN Sanat”, “ADÜDEN Tarım”, “ADÜDEN Eğitim” gibi konu başlıklarıyla belirlenen formatın ilk konuğu Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir oldu. ADÜ İletişim Fakültesi öğrencileri Hatice Yılmaz ve Cavit Karşal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Sözlerine Barış Pınarı Harekatı’nda canlarını ortaya koyan polis ve askerlerimize muvaffakiyetler dileyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, birlik ve beraberlik günüdür mesajını verdi.

“ŞEHRİN ÜRETİM POTANSİYELİ İLE ADÜ’NÜN BİLGİ BİRİKİMİNİ BİR ARAYA GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

ADÜTV projesini, kentle üniversite arasındaki kopukluğu aşma projelerinden biri olarak ifade eden Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversite içinde neler oluyor halkımızın öğrenmesi için bu projeyi geliştirdiklerini, şehrin üretim potansiyeli ile ADÜ’nün bilgi birikimini bir araya getirecek köprü olmayı hedeflediklerini belirtti.

ADÜDEN TV Programı’nın öğrencilerin bilgilerini pratiğe dökme imkanı bulmaları açısından da oldukça önem taşıdığını söyleyen Aldemir, öğrencilere bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZE AİLELERİNİN EMANETİ”

Kendi öğrencilik yıllarından bahseden Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, eski eğitim sistemiyle yeni sistem arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyerek “Biz hocalarımızla kolay iletişim kuramazdık. Biz öğrenciyken neyi eksik görüyorsak bugün onu tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim öğrencilerimize 7-24 kapımız açık. Çok iyi biliyoruz ki siz varsınız diye biz varız. Siz, ailelerinizin bize emanetisiniz. Derslerinizi iyi çalışın, vatanınızı milletinizi bayrağınızı bir kat daha sevin. Devlet babadır, ona güvenin” dedi.

“SADECE ÜNİVERSİTENİN DEĞİL AYDIN’IN MARKALAŞMASINA DA HİZMET EDİYORUZ”

Sadece üniversitenin değil Aydın’ın da markalaşmasına fayda sağlayacak projeleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Konya Torku Modeli’ni ADÜ Gıda markasıyla hayata geçireceklerini anlattı. “ADÜ Gıda ile üniversite, ilde lokomotif görevini yerine getirecek. Kestane, incir, zeytinyağı gibi yerel ürünlerimizi ADÜ logosunu üzerine basarak markalaştırıp pazarlayacağız. Üniversite logosunun olduğu ürünleri insanlar güvenle tüketecekler.” şeklinde konuşan Aldemir, halkla üniversitenin bir araya gelmesini sağlayacak sosyoparklar kuracaklarını da belirterek bölgenin lider üniversitesi olma hedefinde olduklarını vurguladı.

Kampüs röportajlarında öğrencilerin sorularını cevaplayan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğrenci kapasitesinin günden güne artması sebebiyle Merkez Kampüs’te inşası devam eden yurtlara ek olarak 2 bin 500 kapasiteli bir yurt binasının daha yapılacağının müjdesini verdi.

Sunucusundan yönetmenine ADÜ İletişim Fakültesinden öğrencilerin görev alacağı ADÜDEN programı, hafta içi dört gün saat 17.30’da tvDEN ekranlarından canlı yayında izlenebilecek. (ŞEYMA ÖZCAN)







 
Son Eklenen Haberler