SON DAKİKA

“CHP potansiyel ve evrensel bir güç”

15 Ekim 2021, Cuma 14:36

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Dağıstanlı, “CHP potansiyel ve evrensel bir güç. Ben de uyumakta olan CHP’liler ile korkan CHP’lileri uyandırmaya çalışıyorum” dedi.

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Atilla abi ne zaman seni 55 yıllık duayen gazeteci diye anons ettiğimde aklıma Burhan Felek Ödülleri geliyor. Nedir bu Burhan Felek Ödülleri bizim meslekte?" sorusuna Dağıstanlı, “Burhan Felek Ödülünü almak için herhangi bir yarışmaya katılman gerekmiyor. Türkiye Gazeteciler cemiyeti Şeyhü’l-muharirin Burhan Felek adına 70 yaşını doldurmuş gazetecilere onları onore etmek adına bir ödül veriyor. Herhangi bir röportaj haber dalında düzenlenmiş bir yarışmada birincilik ya da başka dereceler almışlıktan dolayı değil. Ben 77’de cemiyet üyesiydim ancak ayrıldıktan sonra uzun yıllar koptum. Geçenlerde başkan Turgay Olcayto aradı yenileyelim dedi. Ben de önceki gün gönderdim belgelerimi. Büyük ihtimalle tekrar üyeliğe kabul edecekler beni. Aydın’da Tevfik Akbaş aldı. Tevfik Aydın’a geldiğinde ben onu yanıma almıştım. Sonra ben İzmir’e gidince o buralarda kaldı” dedi.

“CHP’Yİ TABELA PARTİSİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞTILAR”

Dağıstanlı, “Özlem Hanım CHP’den değil de başka bir partiden adaylığını koysaydı sence kazanabilir miydi? Demek ki CHP potansiyel ve evrensel bir güç. Bütün partiler kuruldu kapandı tabela partisi oldu. CHP’de yıpratılıyor ama bir türlü yok edilemiyor. CHP’nin öteki partilerden farklı yanı bir ruhunun olması. Kutsal bir amacın sonucunda meydana gelen bir parti CHP. Ben CHP’den seçilen her Milletvekili ve Belediye Başkanlarının tamamını CHP’li kabul etmiyorum. Oyunun kuralı bu. CHP’nin varlığı bu oyunu bozuyor. CHP’yi tabela partisi haline getirmeye çalıştılar. Meclise bile giremediği dönem oldu Deniz Baykal zamanında. Kurnaz siyasetçiler CHP’nin bu potansiyelinden yararlanıyorlar, bağış yapıyorlar. Sen istediğin kadar 60 yıllık CHP’li ol, patan yoksa o sularda yüzemiyorsun. Özlem Hanımın kayınpederi de bağış yapmış benim edindiğim bilgilere göre. Özlem Hanım CHP’nin kenarından bile geçmemişti. Bir seçilmiş kadın Belediye Başkanı olarak saygı duyarım ama partime yaptıklarını, verdiği zararı unutmam unutturmam. Mansur Yavaş da MHP kökenli ama geldi CHP’den seçildi” dedi.

“BANA CHP ONUN SAYESİNDE BU KADAR OY ALDI DİYORLAR”

Gazeteci Emin Aydın’ın, Özlem Hanım senin hakkında suç duyurusunda bulunmuş diye bir haber okudum sözüne ilişkin Dağıstanlı, “Haberim yok. Gerçekten suç duyurusunda bulunduysa bana bir yazının gelmesi lazımdı. Bana yazı gelirse giderim ifade veririm. Gazetecilik mesleğinde bir kural vardır, haberi tekzip etme olayı. Haberi tekzip ettiğin zaman haber bir daha yayınlanmış olur. Suç duyurusunda bulunduğunu bilmiyorum ama sanmıyorum Özlem Hanım böyle bir şey yapmaz. Özlem Hanım böyle bir şeyi gerek görüp yaptıysa eyvallah öper başıma koyarım aslanlar gibi gider ifademi de veririm. Bombardımana da devam ederim, yılmak yok. Ben ona gönlünde hangi parti varsa git o partiden seçil diyorum. Bana CHP onun sayesinde bu kadar oy aldı diyorlar. Bizim insanlar sonucu değerlendirmeyi bir zafer gibi kabul ediyorlar. Ben de onlara yolun başından gelin yolun sonunda konuşmayın diyorum” ifadesini kullandı.

“AYDIN’DA CHP’YE AİT BİR TEK İNÖNÜ MAHALLESİ DİYE BİR MAHALLE VAR”

Gazeteci Emin Aydın’ın, Özlem Çerçioğlu olmadan CHP Aydın’da seçim kazanabilir mi sorusuna Dağıstanlı, “Kazanır. CHP’ye oy verdikleri için Özlem Çerçioğlu kazandı. Özlem Çerçioğlu’na kimse oy vermedi. CHP’nin oylarıyla Özlem Hanım Belediye Başkanı oldu bu meydanda. Parti Özlem Hanıma sahip çıktı. Ben bunu söylerken Özlem Hanımı dışlamıyorum. Ben Aydın’daki siyasal geçmişi Özlem Hanımdan daha iyi biliyorum. Ben buradan sorayım. Muharrem Sökeli’yi tanır mı Özlem Hanım? Tunç Aytur’u tanır mı? Özlem Hanım CHP’nin İl Başkanlığını yıllarca yapmış Muharrem Sökeli için ne yapmış? Muharrem Sökeli Ecevit ile omuz omuz savaşmış bir büyüğümüz, Milletvekilliği de yaptı. Sadece Muharrem Sökeli değil ki kendinden önce Belediye Başkanlığı yapan Muhterem Ağababaoğlu var. Ondan nöbeti teslim aldı sayılır 32 yıl sonra. Aydın’da CHP’ye ait bir tek İnönü Mahallesi diye bir mahalle var. O mahallenin adını da Özlem Hanım mı koydu yoksa Hüseyin Aksu mu koydu onu araştırıyorum” dedi.

“PARLAMENTER SİSTEME DÖNMEK LAZIM”

Dağıstanlı, “Ben de uyumakta olan CHP’liler ile korkan CHP’lileri uyandırmaya çalışıyorum. CHP Türkiye’de yarım yamalak da olsa demokrasinin kaynağıdır. CHP, gerçek CHP’liler ile iktidara yürür kazanırsa Türkiye’ye işte o zaman gerçek demokrasi gelir. Şimdi parlamenter sisteme dönmek lazım. Ben 24 ay askerlik yaptım pişman değilim. Eğer Kore savaşlarını bu millet zahmet edip okursa asker olmanın ne demek olduğunu o zaman daha iyi anlarlar. İstanbul’da gazetecilik yaparken 80 öncesi dönemlerde her hafta 2-3 polisin bilekten eli kopuyordu. Pankart asıyorlardı pankartlarda mayın vardı. Biz Kıbrıs’a giderken, bir evden içeri girdiğinizde yerde Kur’an-ı Kerim görebilirsiniz, omuzu kalabalık yüz üstü yatmış bir Türk paşasını görebilirsiniz, Atatürk’ün resmini görebilirsiniz. Sakın onu kaldırıp düzeltmeye çalışmayın duygusal davranmayın, kaldırdığınız zaman altına koyduğu bubi tuzağı patlar dediler. Bak CHP bizi nerelere götürüyor görüyorsun değil mi. CHP döneminde arayabiliyordun hakkını, koalisyonlar döneminde bile arayabiliyordun. Partili olmana gerek yok” dedi.

“GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASIDIR BİZ HEDEF GÖSTERİLİYORSAK”

Dağıstanlı, “Biz hedef gösteriliyorsak biz doğruyuz. Gündem değiştirme çabasıdır biz hedef gösteriliyorsak. Ben burada söylediklerimi gidip karakolda söyleyemezsem ben şerefsiz bir adamım. Ben burada söylediklerimi orada da söylerim, YDK’da da söylerim. Özlem Hanım ile birebir sohbette de söylerim, toplum içinde de söylerim. Çünkü ben ona iftira atmıyorum, saygısızlık yapmıyorum. Ben partimi savunuyorum. CHP bir şey yapacaksa yaşamalı, yapamayacaksa yaşamamalı ortada kalmamalı ama kurnazlar geliyorlar kimisinin kayınpederi, kimisinin dedesi, kimisinin babası para bağışında bulunuyorlar çıkıyorlar siyaset yapmaya. Ben öyle CHP’lileri tanıyorum ki 8 yaşındayken partiye girmiş partide ömrünü tüketmiş ama hiçbir yere gelememiş. Particilik olayı değil bu iş” dedi.

“BİZ HIRSIZ VAR DİYORUZ”

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bizim hakkımızda kurumsal olarak suç duyurusunda bulunabilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin parasını çalmamız lazım. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin parasının çalındığı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiaları var bunlarla ilgili ne yapıyorsunuz diye soruyoruz. Biz hırsız var diyoruz. Hırsıza bir şey olmayacak, hırsız var diyene bir şey olacaksa da buyursunlar olsun" yorumuna Dağıstanlı, “Kadılık zamanında zengin adamın oğlu fakir bir delikanlıyı dövmüş yüzde yüz suçlu. Kadı davaya bakarken zengin adam duruşmayı izlemiş bakmış ki iş berbat oğlan gidecek gümbürtüye. Kadı efendi 40 şahidim var benim demiş. Kadı dam tamam bir dahaki duruşmaya getir demiş. Zengin adam bir tepsi baklava yaptırmış. Her baklava diliminin tam altına bir altın koymuş göndermiş. Mübaşir almış tepsiyi bu ne demiş. Falanca beyden kadıya gönderildi denmiş. Tabi mübaşir çakal anlamış. Tamam ben kadı efendiye iletirim demiş. Mahkeme günü gelmiş duruşma başlamadan kadı 40 tane var diyordun 38 tane geldi demiş. Mübaşir oradan bağırmış ikisinin ifadesini ben aldım diye. Şimdi o sisteme mi döndük yani bizde?” ifadesini kullandı. (ELİF DUMANOGLU) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler