SON DAKİKA

"Çerçioğlu susarak iddiaları kabul ediyor"

15 Aralık 2020, Salı 12:58

     


tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Emin Aydın'la Günaydın programında Aydın, Çerçioğlu'nun kendisine yöneltilen soruları yanıtlamayarak iddiaları kabul ettiğini ifade etti. Aydın, "Çerçioğlu bu sorulara cevap vermiyor. Çünkü, veremiyor. Bunların doğru olduğunu o da biliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde hırsızlık olduğunu, soygun yapıldığını Özlem Çerçioğlu susarak kabul ediyor" dedi. Çerçioğlu'nun Denge Medya Grubu batırmaya ant içtiğini ve Millet İttifakı Belediye Başkanlarına Denge Medya Grupla çalışmama talimatı verdiğini dile getiren Aydın, "Çerçioğlu işi gücü bıraktı, Denge Gazetesi ve tvDEN'le uğraşıyor. Ama fikirler batmaz. Keşke bizimle uğraştığı kadar Aydın'ın sorunlarını çözmekle uğraşsa" dedi.

Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın'la Günaydın programında Aydın, "Biz Özlem Çerçioğlu’na uzun zamandır sorular soruyoruz. 'Atatürk Spor Kompleksini FETÖ Borsası mensuplarına hediye etti mi?' diyoruz. 'FETÖ’nün yayın organlarına para aktardın mı?' diyoruz. 'Türkçe olimpiyatlarına para aktardın mı?' diyoruz. İhalelerle ilgili bir takım yolsuzluk iddiaları, Erkan Karaaslan’ın içinde bulunduğu bazı durumlar var. Büyükşehir Şirketleri ile ilgili bir sürü şaibeli iddialar var. ASKİ ile ilgili bir sürü şaibeli iddialar var. Şehirde büyük büyük problemler var. Şehrin su sorunları çözülmemiş, alt yapıyla ilgili ciddi problemler var. Şehirde trafik, ulaşım sorunu gibi bir sürü sonun var. Gören Aydın’ın büyükşehir olduğuna inanmaz. Şehirde büyükşehir belediyesi olduğuna inanmaz. Hizmetlerin yapılmama gerekçesine baktığımızda paraların çaldırıldığını, başka şeylere gittiğini görüyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesinin soyulduğu yönünde tespitlerde bulunuyoruz. Bunun gerekçelerini söylüyor, bu konuda sorular soruyoruz" dedi.

"ÇERÇİOĞLU SUSARAK KABUL EDİYOR"

Yöneltilen sorulara Çerçioğlu'nun yanıt vermediğini ifade eden Aydın, "Özlem Çerçioğlu bu sorulara cevap vermiyor. Çünkü, veremiyor. Bunların doğru olduğunu o da biliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde hırsızlık olduğunu, soygun yapıldığını Özlem Çerçioğlu susarak kabul ediyor. Özlem Çerçioğlu, sustuğu gibi başka bir şey yapıyor. Örgütlü bir çetesi var. Çerçioğlu bu çetenin lideri. Bunlar örgütlü bir suç şebekesi. Buradan ihbar da ediyorum. Her kim Özlem Çerçioğlu’na bu minvalde sorular sorarsa Aydın halkının hakkını aramak, Aydın halkının olanları denetlemekle ilgili görev yaparsa Özlem Çerçioğlu bu ekibini organize bir şekilde o kişilere saldırtıyor. O kişilerin itibarına saldırtıyor. Ticari itibarına saldırtıyor" diye konuştu.

"ÇERÇİOĞLU DENGE MEDYA GRUBU BİTİRMEK İÇİN ANT İÇTİ"

Suç işlememek için Çerçioğlu'nun teklifini kabul etmediklerini dile getiren Aydın, "Özlem Çerçioğlu geçmişte bize birlikte yol yürümeyi teklif etti. Biz suç işlediklerinden emin olduğumuz için onlarla beraber suç işlememek için 'Hayır kardeşim. Bizde böyle bir şey olmaz, biz herkesin yayın kuruluşuyuz. Bizde herkes olur, siz de olursunuz o da olur' dedik. Ondan sonra bizi hedef almaya başladı. Biz eleştirdikçe hedeflerini büyüttü. Özlem Çerçioğlu Denge Medya Grubu, Denge Gazetesini, tvDEN televizyonunu batırmak için ant içti" dedi.

ÇERÇİOĞLU'NDAN MİLLET İTTİFAKI BELEDİYE BAŞKANLARINA TALİMAT

Çerçioğlu'nun Aydın'daki Millet İttifakı Belediye Başkanlarını tek tek arayarak Denge Medya Grup'la hiçbir iş yapmamaları konusunda talimat verdiğini ifade eden Aydın, "Çerçioğlu, bütün Millet İttifakı Belediye Başkanlarını tek tek aradı, 'Denge ile hiçbir iş yapılmayacak, kapıdan içeri sokulmayacak' diye talimat verdi. Bize ambargo uyguladı. Bunu bu şehirdeki belediye başkanları biliyorlar. Eğer dürüstlerse çıkarlar, itiraf ederler. Ben dürüst değilsem de beni yalanlarlar. Kendi partilisi ve kendi ittifakındaki belediye başkanlarından bahsediyorum. 'Biz sizinle olmak, yayınlara gelmek istiyoruz ama biliyorsunuz durumları' diyenler var. Özlem Çerçioğlu işi gücü bıraktı. Denge Gazetesi ve tvDEN televizyonu ile uğraşıyor. Eleştirilerimi sürdürüyorum. Beklentim eleştirilerimizle ilgili halka cevap vermesi. Özlem Çerçioğlu için ben hırsızlığın tescillendiğini düşünüyorum. Tutuyor yargıya gaz veriyor. 'Emin Aydın ifadeleriyle Aydın Adliyesine iftira atıyor' diyor. Kimseye iftira atmıyorum. Özlem Çerçioğlu’na da iftira atmıyorum. Kimseye iftira atmak gibi bir derdim yok. Mesleğimden kaynaklı hakkımı kullanıyorum. Sorular, soruyorum" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SESİMİZİ DUYDU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini dile getiren Aydın, "Bizim sesimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duydu.Talimat da verdi kendi teşkilatlarına. 'Bunları dile getirin, bu konularda üzerinize düşeni yapın' dedi. 'Hiç kimse korumasın, koruyan da hesabını verir' dedi. Aydın’da maalesef Özlem Çerçioğlu’nun sustuğu, başkalarını konuşturduğu bir ortam var. O konuşanların söyledikleri bize tutmaz" dedi.

"BEN SENİN AİLE ŞİRKETİNLE UĞRAŞIYOR MUYUM?"

Denge Medya Grup'a ithamlarda bulunduklarını belirten Aydın, "Bizim eski çalışanlarımızla davalık konularımız varmış. Evet var! Ben buradan ayrılırken helalleşmişim. İbraname imzalamışlar. Özlük dosyalarında var. Yeri geldiğinde ifşa da ederim. Bu arkadaşlar ne hikmetse Özlem Çerçioğlu’nun bizimle ilgili şikayet dilekçelerinin yazıldığı aynı hukuk bürosunda onların da şikayetleri yazılmış. Bu da Özlem Çerçioğlu’nun buradan çıkan çalışanları üç beş ay sonra, ‘Siz dava açsanıza, şöyle hakkınız var, böyle alacağınız’ çıkar dedirtip dava açtırıyor. Aynı hukuk bürosunda yazılıyor dilekçeler. Çerçioğlu’nun bize yaptığı bazı şikayet dilekçeleri ile arkadaşlarımızın bize başlattığı dava süreçleri aynı hukuk bürosundan çıkıyor. Özlem Çerçioğlu işi gücü bırakmış, biz onu eleştiriyoruz diye bizimle uğraşıyor. Çerçioğlu, senin için var. Sen işine bak. Şehri yönet, şehrin problemlerini çöz. Sen sorulanlara cevap ver. Bırak Denge Medya Grupla uğraşmayı. Ben senin aile şirketlerinle uğraşıyor muyum? 30 yıl önce, 20 yıl önce yaşandığı iddia edilen şeylere bu ekranlarda konuşuyor muyum? Senin şahsi işlerin, şirketin, meselelerin beni ilgilendirmez ama Aydın Büyükşehir Belediyesi bizi ilgilendiriyor. Aydın Büyükşehir belediyesinde yaptıkların bizi ilgilendiriyor" diye konuştu.

"BİK'TE AJANINIZ VAR"

Çerçioğlu'na seslenen Aydın, "Kurduğun suç örgütünün mensuplarını üstümüze salıyorsun. Hepsinin farklı görevleri var. Son günlerde yaptığınız bir şey var. Efeler Belediyesi Denge Gazetesine ayda 20 bin lira aktarıyor. Ben de diyorum ki, Basın İlan Kurumu’nda ajanınız var. Ajanınız olduğunu biliyorum. Hangi gazeteye kaç para aktarıldığını rahatlıkla öğrenebiliyorsunuz. Bunlar deşifre oluyor. Bir büyükşehir şirket çalışanı olan cemiyet başkanı onun orada duygusal bağ kurduğu kişi tarafından size bilgi aktarıldığı konusundan eminiz. Biz de yaşadık bu konuda bazı sıkıntılar. Burdan Basın İlan Kurumu’na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Aydın basının itibarını kurtarmak bu noktada kurumun elindedir. Basın İlan Kurumu belediyelerin gazetelere ne kadar para aktardığı konusunda muhabbetlerin döndüğü bu ortamda hangi kurumun hangi gazetelere kaçar para aktardığını açıklaması gerekir. Mehmet Fatih Atay’ın başkanlığı döneminde Efeler Belediyesi Denge Gazetesine kaç para aktarmış lütfen Basın İlan Kurumu bunu açıklasın. Aydın Basın İlan Kurumundan beklentimiz bu. Nasıl olsa bu bilgiler dışarıya sızıyor. Aydın’da Basın İlan Kurumunda kurum mahremiyeti kalmadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi de hangi gazetelere kaç para aktarmış açıklasın. Gazetecilik mesleği ile para bu kadar içli dışlı konuşulmasın bu toplumda. Parayla yan yana getirip gazeteleri ve gazetecileri itibarsızlaştırmasın hiç kimse. İnsanlar bu memlekette gerçekten hakkıyla gazetecilik yapan, milletin hakkını savunan ve arayan meslektaşlarımız var. Biz de öyle olmaya gayret ediyoruz" dedi.

"ÖRGÜTLÜ SUÇ ŞEBEKESİYLE LİNÇ GİRİŞİMİ YAPILIYOR"

Aydın, "Çerçioğlu susmamız için çaba gösteriyor. Bizi susturmak için çaba harcadığı kadar çıkıp kendini ifade etmek için çaba harcasaydı belki toplum onu anlamıştı ama çaba harcasa da düzeltemeyeceği şeyler olduğundan o da emin. Vallahi ben Aydın’a yanıyor, Aydınlıya üzülüyorum. Ne yazık ki böyle bir belediye başkanımız var. Ortadaki suçlamalar belli o susmayı, susarken de bizle yok etmeyi tercih ediyor. Diyor ki, 'Ben bunları yok edeyim, bitireyim. Özlem Çerçioğlu ile uğraşmak neymiş toplum görsün' Kusura bakma Çerçioğlu biz fikir işçisiyiz. Fikirler batmaz. Ticari işletmeler batabilir, ekonomik sıkıntı yaşayabilir ama fikirler batmaz. Bizim batmamız için iki şeyin olması lazım. Ya akıl sağlığımızı yitirmiş olmamız lazım. Ya da bu dünyadan göçüp gitmiş olmamız lazım. Çünkü biz fikir üretiyoruz. Sen ticari açıdan bize zarar verdin, itibarsızlaştırmaya çalıştın, haksız hukuksuz uygulamalarla bizim üstümüze adam saldın, örgütlü suç şebeken üzerinden örgütlü algı suçu işleyen şebeken üzerinden bizlere linç girişiminde bulundun. Bunlar bize tutmaz Çerçioğlu" dedi.

"HİZMET ET, EDEMİYORSAN DA İTİRAF ET"

Aydın, "Biz kendimizden eminiz, milletin olan hiçbir şeye tevessül etmedik. Bilerek, isteyerek ve arzulayarak da asla ve asla meslek suçu işlemedik. Bizim gönlümüz çok rahat. Senin de gönlün rahatsa Sayın Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesinin her kuruşunun hesabını verebilecek seviyedeysen çıkarsın millete derdini anlatırsın. Bizimle uğraşıp da yanından çıkan elemanla mahkemelik olmuşlarla yol alamazsın. Bir suçumu itiraf edeyim size de malzeme olsun. Geçen gün evde katı meyve sıkacağı makinesini bozdum. Bunu da kamuoyu ile lütfen paylaş. Senin elemanların bunları bilmiyor. Bilmedikleri başka şeyler de var. Kendine gel, aklını başına topla Çerçioğlu. Hizmet et, edemiyorsan da itiraf et. Özür dile milletten. Bırak hizmet edebilecek olan birileri varsa yapsın. Kendi partinin içerisinde de cevval gibi adamlar var. Senin yapamadığın bu işi yapacak, hakkıyla senin davanın düştüğü bu durumu toparlayabilecek, kotarabilecek insanlar var. Yapamıyorsan çık, ‘Yapamıyorum’ de. Yapar birileri mutlaka. Kamunun işi, devletin işi ortada kalmaz sayın Çerçioğlu. Bizimle uğraştığının onda biri kadar memleketle uğraşsan birazcık olsun Aydın hizmet görecek" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler