Yeni İz Derneği’nden Aydın’a dokunan eller
16 Ağustos 2024, Cuma 20:25| Tweet | ||
|
||
Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu TVDEN’in sevilen programı “Baş Başa”nın konuğu, Yeni İz Derneği Başkanı Peri Yıldırım oldu. Programda, Aydın’daki kadın hayatları ve derneğin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
Aydın, farklı sosyo-ekonomik düzeylerde ve yaşam tarzlarında birçok kadının bulunduğu bir şehir olarak öne çıkıyor. Tarım işçiliği yapan kadınlar ve denizle henüz tanışmamış kadınlar gibi birçok güçlü kadının yaşadığı bu şehirde, Peri Yıldırım ve ekibi, kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin yardım eli uzatıyor.
Peri Yıldırım, Yeni İz Derneği’ndeki değişiklikler ve gelişmeler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yeni yönetim kurulunda büyük değişiklikler yaşandı. Geçirdiğim süreçle birlikte ben de çok değiştim. Yönetim kurulunda seçici olma konusunda önemli dersler aldım ve şu anki yönetim kurulunda herkes elini taşın altına koyma derdinde. Bu, iş bölümünü kolaylaştırdı ve iş yükümü ciddi şekilde azalttı.”
Dernek, Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bilinse de pek çok projeyi içinde barındırıyor. Yaşanan deprem ve yangınlar nedeniyle tamamen sosyal yardımlaşma odaklı bir izlenim oluştursa da Hukuk ve Eğitim Komisyonları da önemli çalışmalar yürütüyor. Çocuk istismarı, şiddet gören kadınlar, eşinden boşanamayan, iş bulamayan ve çocuğuna bakamayan kadınlara ücretsiz dava desteği sağlanıyor.
Aydın’daki büyük bağışçılar ve iş adamlarının desteğiyle derneğin projeleri geniş bir kitleye ulaşabiliyor. Dernek, bağışların doğru bir şekilde kullanıldığını ve şeffaflığı sağladığını vurguluyor. Ayrıca, Aydın için büyük projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Dernek, sosyal yardımlaşmanın ötesinde istihdam sağlayacak projeler ve dezavantajlı grupların entegrasyonuna yönelik projeler hazırlamayı planlıyor.
Peri Yıldırım, derneğin işleyişi hakkında şunları söyledi: “Biz sadece fotoğraf çekilmek ve poz vermek amacı gütmüyoruz. Mutfak kısmında, sahada çalışıyoruz. Devlet ve milliyetçi bir anlayışla hareket ediyoruz. Dernek başkanı olarak kararlarımız kabul görüyor ve çalışmalarımızın başarısı devam ediyor.”
Dernek, gönüllüler için özel kriterler belirliyor. Gönüllüler, WhatsApp grubuna dahil edilmeden önce bir ön görüşmeye tabi tutuluyor ve süreç gözlemleniyor. Ayrıca, derneğin hedefleri arasında ilçelerde temsilcilikler açmak ve küçük gruplarla derneği büyütmek bulunuyor.
Son olarak, dernek, evde çalışmayan yaşlılar gibi dezavantajlı kişilere iş bulana kadar yardım etmeyi ve onları teşvik etmeyi amaçlıyor. Dernek, insanların hayatlarına dokunarak, topluma kazandırılmalarına katkıda bulunmayı sürdürüyor.
HABER VİDEOLARI

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda baharın habercisi

Aydın Ticaret Odası’nda, kadınlara yönelik farkındalık ve dönüşüm

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, havaların ısınmasıyla

Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı okul saldırısı, Türkiye genelinde eğitim

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında,

Aydın’da depreme dayanıksız olduğu için yıkılan huzurevinin yerine inşa

Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olayın ardından uzmanlar, çocuk ve ergen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ege Kariyer

Son yıllarda teknoloji evlerin vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle robot

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2005 yılından bu yana saatçilik yapan

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ege

Aydın’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına yönelik

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın merkezli geliştirilen yerli robot teknolojisi, hayvan beslemede verimi artırdı.

Aydın’da Özel Medinova Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır optik sektöründe hizmet

Aydın’da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan tanıtım alanı, vatandaşların

Aydın’da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında Efeler Kocagür

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan

Efeler Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda ilçeyi yakından ilgilendiren

Aydın’ın Efeler ilçesinde 25 yıldır berberlik yapan Kamil Cura, hijyenin

Aydın’ın Efeler ilçesinde 11 yıldır bıçakçılık yapan Hakkı

Koçarlı Belediyesi’nin bu ayki olağan meclis toplantısı, siyasi dengelerin

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Ayakkabıcılar Çarşısı’nda yıllardır

Aydın’da 5 yaş ve üzeri ticari araçların yasal proje ile otomobile

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) heyeti, Adana programı kapsamında

Aydın’da diş hekimleri odası seçimleri öncesi hareketlilik artarken,

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından

Aydın’ın Efeler ilçesinde 35 yıldır avukatlık yapan Akın Yakan, son romanı








