SON DAKİKA

Aydın'da Yeşilçam esintileri

17 Temmuz 2019, Çarşamba 16:29

     


Şanlıurfa'dan Aydın'a okumak için gelen ve çalıştığı iş yerini satın alarak Yeşilçam'ın yüzlerini dostlukla paylaşan Halis Emin Güney, "Hedefim, daha fazla kültür etkinlikleri düzenlemek. Unutulan güler yüzü, mutluluğu ve aile paylaşımlarını hatırlatmaktır." dedi.

2008 yılında Şanlıurfa'dan Aydın'a okumaya gelen Güney, üniversite eğitiminin ardından işletmeci olmaya karar verdi ve Efeler'de part time çalıştığı iş yerini satın aldı. İş hayatına kokoreçci olarak başlasa da kısa süre sonra hayali olan "Eskimeyen yüzleri" Aydın'a yerel tatlarla kazandırdı.

FİLM GÜNLERİ DÜZENLENİYOR

110 kişilik kapasitesi olan Yeşilçam Kafe'de çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyen genç işletmeci Halis Emin Güney, "ADÜ Veterinerlik Fakültesi'nde okudum. İlk önce burada kokoreç satılıyordu. Part time olarak çalışıyordum. İşletme sahibi bizi sevdi, devretti. İki yıl da biz işlettik, kazandık, çalıştık, çabaladık. Sonra Yeşilçam Kafe'yi açmaya karar verdik. Önceden 40 kişilik kapasitesi vardı, şu anda 110 kişilik kapasitesi var.

YEŞİLÇAM, BABA MİRASIDIR

Yeşilçam'ı seçmemizin sebebi babamdır. İlham kaynağımdır kendisidir. Toplumda Yeşilçam karakterlerine müthiş bir sevgi var. Aile ve sevgi kavramlarını en iyi o eserler anlatabiliyor. Yeşilçam yapıcı bir köprüdür. Benim karakterim Cüneyt Arkın'dır. Genellikle ailelere hitap ediyoruz. Unutulan duyguları hatırlatıyoruz. İnsanlar aileleriyle uzun süre oturabiliyor. Beni burada farklı kılan şey, hizmetimdir. Kar marjım düşük ama hizmetim çoktur. Daha fazla kazanmayı elbette ben de istiyorum ama önce gönülleri kazanmaktır. " dedi.

ESKİ EŞYALARI TOPLAMAK İÇİN İL İL GEZDİ

Çam ağacının gölgesinde kalan Yeşilçam Kafe'deki eşyaların hepsini özenle seçtiğini, il il dolaşarak en kıymetlileri bulmak için çaba sarf ettiğini anlatan Güney, amacının sevgiyi, dostluğu ve paylaşımı artırmak olduğunu söyledi.

Güney, "Kefedeki malzemelerin hepsini farklı illere giderek topladım. Her parça özel ve kıymetli. Pazartesi ve Salı hariç hergün Yeşilçam Klasiklerinin gösterimleri yapılıyor. 15 günde bir de film söyleyişleri yapılıyor. Amacımız birlik ve beraberliği sağlamak, aile ortamında sevgiyi ve paylaşmayı artırmaktır. " dedi.

YEREL TATLAR İKRAM EDİLİYOR

Kahvaltıdan sıcak ve soğuk içeceklere kadar zengin menü çeşitliliği ile öne çıkan Yeşilçam Kafe'de ayrıca Aydın'ın yerel tatları da ikram olarak sunuluyor. Aydın ekonomisine katkı sunmak için en düşük kar marjı ile çalıştıklarını ancak en kaliteli tadı sunmak istediklerini anlatan genç işletmeci Güney, " Aydın'a dair hedefim, daha fazla kültür etkinlikleri düzenlemek ve aileleri buluşturmaktır. Ben Aydın'ın temel ürünlerini ikram olarak sunuyorum. Mesela her sofraya erik ve karpuz gibi ürünlerimiz ikram olarak bırakılıyor. Aydın malının burada kalmasını, kazanmasını ve kalkınmasını istiyorum. Aydın ürünlerine dair bir çok projelerimiz var." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İLE HAMİLELERDEN ÜCRET ALINMIYOR

Toplumun mutluluk, paylaşmak ve aile gibi kavramlardan uzaklaşmaması için çaba sarfettiğini anlatan Güney, işletmede şehit ve gazi yakınları ile hamile kadınlara ücretsiz hizmet verdiklerini söyledi. Güney, "Şehit ve gazilerimize sahip çıkmak, bize sunduklarına saygı duymak için ücretsiz hizmet veriyorum. Tabi bunun yanında hamile kadınlara da aynı şekilde ücretsiz hizmet veriyoruz. Toplum olarak paylaşmayı bilmediğimiz sürece saygılı olmadığımız sürece mutlu olamayız. diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler