SON DAKİKA

“Aydın, seracılığın ana merkezi olacak”

17 Eylül 2019, Salı 11:43

     


TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’i ziyaret eden Hollanda Kraliyet Tarım Müşaviri Jacop Satter, “Aydın, 10 yıl içerisinde seracılığın ana merkezi olacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

28 Ekim’de Aydın’da yapılması planlanan Türkiye – Hollanda Seracılık Zirvesi görüşmeleri için Aydın’a gelen Hollanda Kraliyet Tarım Müşaviri Jacop Satter, AYTO Başkanı Hakan Ülken’i ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Planlanan zirvede Aydın’ın ve Türkiye’nin seracılık potansiyelinin tüm yönleriyle ele alınacağını ifade eden Jacop Satter, “Yaptığımız araştırmalara göre Aydın, 10 yıl içerisinde seracılığın ana merkezi olacak. O nedenle gelecek ay yapacak olduğumuz Seracılık Zirvesi’ni çok önemsiyoruz. Aydın’daki jeotermal enerji, mutlaka tarımsal üretimde, seracılıkta kullanılmalı” dedi.

“HAKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYAN BİR AÇIKLAMA”

Hollanda Kraliyet Tarım Müşaviri Jacop Satter’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve 28 Ekim’de yapılacak Türkiye – Hollanda Seracılık Zirvesi’ni çok önemsediklerini ifade eden AYTO Başkanı Ülken de, “Mr. Satter’in açıklamaları, yıllardır ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ortaya çıkardı. Artık Aydın’ın bu konuda bir adım atması ve bu potansiyeli harekete geçirmesi gerekiyor. Aydın Ticaret Odası olarak da biz buna ön ayak olmaya hazırız. Diğer kurum ve kuruluşlarımız da Hollandalıların bile fark ettiği bu değerin Aydın’ın menfaatine dönüştürülmesi için destek olmalı” diye konuştu. (ERDAL AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler