/>

SON DAKİKA

“Mesleğimiz adına üzülüyorum”

18 Nisan 2022, Pazartesi 12:25

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN ’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu Gazeteci Atilla Dağıstanlı oldu. Ergün Poyraz davası, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Dağıstanlı, “Mesleğimiz adına üzülüyorum” dedi.

Ergün Poyraz’ın yaşadığı olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Dağıstanlı, “Ergün Poyraz’ın kendi halinde, sakin yaradılışlı, içine dönük bir duruşu vardı. Gidip kitabından almıştım ve o şekilde bir arkadaşlığımız başlamıştı. İlerleyen zamanlarda kendisiyle bir röportaj yaptım ve o röportajda onun cezaevinde yattığı süre ile ilgili sorduğum sorulardan aldığım geri bildirimlerle, zihinsel yapısını hemen hemen çözdüğümü söyleyebilirim. Sonrasında fark ettim ki Ergün Poyraz ismi söylendikçe, kitapları çıktıkça çok fazla şişmeye başladı. Bu onun sorunu ama o şişen ego topluma zarar veriyorsa, birilerinin özel hayatını irdeliyorsa doğru değildir. Bu son uğradığı saldırıyı kınıyorum elbette. Fakat bazı şeyleri ben de bildiğim halde gidip bunları sosyal medyada yazmıyorum. Ne ekersen onu biçersin. Hem Özlem Çerçioğlu’na karşı olacaksın, hem yalvarıp yakararak karını Davutlar ’da işe aldıracaksın, sonrasında da oturup ‘Aşkı Memnu’ diye bir belge yayınlayacaksın ve Özlem Çerçioğlu’nun özel hayatına dokunacak şekilde açıklamalar yapacaksın. Bunu yapamazsın, buna hakkın yok. Ben deneyimli bir gazeteci olarak bu olaylara geniş açıdan bakıyorum. Ömer Günel’in üzerine atfedilmeye çalışıyor. Azmettirici olarak öne sürülüyor. Diyelim ki Ömer Günel birilerini buldu ve Ergün Poyraz’ı dövdürdü. Fakat şöyle bir durum var ki Ömer Günel’in bulduğu kişi parasız kaldıkça kendisine gidip vermezsen konuşurum demeyecek mi? Ömer Günel avukat, hukukçu bir adam. Hukuk eğitimi almayan bir insan bile böyle bir hata yapmaz, hayatı boyunca kimseye gebe kalmak istemez. Bu durum şunu gösteriyor ki siyasi yöneticilerimizin çoğunun içi boş, kaç tane okul bitirmiş olurlarsa olsunlar. Yalnızca çıkar peşindeler. Bu durumlardan toplum zarar görüyor” dedi.

“ERGÜN POYRAZ BENİM GÖZÜMDE BİR GAZETECİ DEĞİLDİR”

Dağıstanlı, “Kılıçdaroğlu Ergün Poyraz ile ilgili bir açıklama yapmış. Yani sen neden Ergün Poyraz’ın peşine düşüyorsun? Ömer Günel diyor ki, ‘Yerine getirlmesi mümkün olmayan isteklerinden dolayı bizi cephe aldı’ dedi. Ergün Poyraz yerine getirilemeyecek kadar ne istemiş olabilir ki? Hiçbir tetikçi eve telefon açıp arabanıza çarptık bahanesi ile çağırıp sonrasında kaçmaz. Burada aslında bir mesaj var. Burada büyük resmin içerisindeki detaylara bakmak gerekiyor. Bu da polisin ve yargının işidir. Şunu da söylemem gerekir ki kitap yazdım diyerek yazar olunmaz, fotoğraf çekip haber yapmak da gazetecilik değildir. Gazeteciliğin kuralları vardır. Ergün Poyraz benim gözümde gazeteci değildir. Hatta yazar bile değildir. Çünkü yeteneğini kötüye kullanıyor. Ben mesleğimiz adına üzülüyorum. Resmen yerlerde sürünüyor” ifadelerini kullandı.

“PARTİM YERLERDE SÜRÜNÜYOR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporu ile ilgili Dağıstanlı, “Ben bunu görünce çok güldüm. Rapora bakınca Aydın’a dair herhangi bir hizmet görmedim. Ben her gün en az 5 bin adım atıyorum. Gittiğim yerlerde bir tane çakılı bir şey görmüyorum. Billboardlar dışında, kişisel reklamları içeren reklamlar dışında hiçbir şey görmüyorum. Ben de bir Cumhuriyet Halk Partisi mensubuyum ve şunu söyleyebilirim ki partim yerlerde sürünüyor” diye konuştu.

“ÖN SEÇİM KARARI VERİLİRSE AYDIN’DAN BİRÇOK KİŞİ GİDER”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Metin Lütfi Baydar ile ilgili gelişmelerden bahseden Dağıstanlı, “Ben Metin Bey’in destekçileri arasındaydım. Bu durumdan da gurur duyarım. Metin Bey, dünya çapında kariyeri olan bir bilim insanıdır. Onunla ilgili eleştirdiğim konular da var ki, Barış Altıntaş’ın Efeler İlçe Başkanı adaylığının Özlem Çerçioğlu tarafından açıklandığını gelip bize söylemiş olması. Kendisinde sevdiğim biz özellik ise her zaman demokratik kuralları işlemesini işlemiştir. Kendisi alana, sahalara indi. Sloganı da belli, ‘ön seçim’. Parti Genel Merkezi ön seçim kararı verilirse Aydın’dan birçok kişi gider. Mesela Süleyman Bülbül, her şeyi bıraktı Aydın ile ilgili çalışma programını açıklıyor. Televizyonlara çıkıyor, TBMM’de konuşuyor. Özlem Çerçioğlu seçildiği zaman kendisine gitmiştim. Bugünleri ön görmüş bir gazeteci ve Cumhuriyet Halk Partisi mensubu biri olarak kendisine önsezilerimi hem sözlü hem de yazılı olarak bildirmiştim. O zaman belirttiğim kuşkularımın hepsi şu an gerçek oluyor. Yapılan bir yanlış varsa ve kimileri bu yanlışları gördüğü halde görmezden gelip uyarmazsa, CHP Aydın’da bir daha zor görür. Özlem Hanım bu durumu çok iyi başardı. Aydın'ın 8 milletvekilinin de Aydın’a faydası yok. ‘Benim faydam var, sen yalan söylüyorsun’ diyorlarsa gelsinler ben buradayım” dedi. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler