"Aydın'da burun estetiği yaptıranların sayısı artıyor"
18 Ağustos 2020, Salı 14:50| Tweet | ||
|
||
Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş Boyun Uzmanı Doç. Dr. Ceren Günel, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu.
Kendisini tanıtan Ceren Günel, "Ben Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde çalışmaktayım. Seneye Profesörlük kadromu almayı hedefliyorum. Ben İzmir doğumluyum. Üniversitesi Eskişehir Tıp Fakültesi'nde tamamladım. 2002'nin başlarında buraya geldim. Akademik hayatımı ADÜ'de devam ettiriyorum. Kulak Burun Boğaz çok geniş bir konu. Bu alanda kendimi geliştirdim. Estetik işlerine merakım var. Aydın'da estetikli burunların 3'de 2'si ADÜ'ye ait" dedi.
DOKTOR OLMA YOLCULUĞUNU ANLATTI
Doktor olma yolculuğunu anlatan Günel, "İlk başlangıç küçükken oldu. Ambulansların içinde olmak isterdim. Hastalara yardım etmek isterdim. Tıp Fakültesi'ni kazandım. Çok çalışkan değildim ama düzenli çalışırdım. Tıp Fakültesi'ni bitirince şimdi ne olacağız sorunu var. Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) çalıştım. Çok zor bir sınav. Aydın'ı yazdım. Tıpı kazanmaktan ziyade TUS kazanmak zordu benim için. İlk başta şevkim kırıldı, çok küçük bir yerdi Aydın. Daha küçük olmanın avantajını yakaladım. Herkes herkesi tanıyordu. O dönemde de akademisyenliği düşünmeye başladım. Uzmanlığı alınca Germencik Devlet Hastanesi'ne gittim. Orada da bana boş bir oda verdiler. Germencik'in ilk ve tek KBB Doktoru benim. O zamanki başhekim Mehmet bey; 'Çalışmak mı istiyorsun?' dedi. Yardımcı oldu bana. O zamanlarda Aydın'daki anestezi uzmanları Germencik'e gelmişti geçici görevlendirmeyle. Ardında üniversiteye geçtim. Akademisyenliğe başladım. Prof. Dr. Sema Başak ve Prof. Dr. Seyhan İlhan'ı rol model alıyorum kendime" dedi.
"ÇOCUĞUM AĞLARKEN DERS ÇALIŞTIM"
Kadın olmanın zorluklarını yaşadığını söyleyen Günel, "Çocuğumu 3 aylıkken bırakıp akademisyenliğe başladım. Belki ilgilendim ama ilgilenemedim vicdanını hep isterim. Oğlumu annemlere bırakmam gerekiyor. Çalışmam lazım. Peşimden ağladı. O orada ağlıyor ama ben ders çalışıyorum. Aile hayatı ve akademisyenlik zorluklar yaşattı. Dersine girdiğim öğrenciler oluyor. Hocam sizi örnek alıyoruz diyenler oluyor. Benim öğrenciliğimle şimdiki öğrenciler arasında gereksiz özgüven görüyorum. Şimdiki öğrencilerde gereksiz özgüven var" dedi.
"ESTETİKLİ BURUNU ANLIYORUM"
İşinin ince bir cerrahi olduğunu söyleyen Günel, "Bizim için ekstra durumlar var. Kulağın içi mikroskobik düzeyde. O yüzden bir büyütmeli çalışıyoruz. Küçücük şeyleri biz büyük görüyoruz. İnce bir cerrahi. Minik işlemler yapıyoruz. El becerisi hareketleri daha gergin. Benim alanım burun. Burunla ilgili her şey bende. Sinüsleri açıp kafa tabanını görünce mutlu oluyorum. Oyun gibi. Game over (oyun bitti). Hastayı da temizleyince oyun gibi mutlu oluyorum. Burun tıkanıklığı çocuklarda sorun olur. Çocuklarda ağızdan nefes almak sağlıklı değil. Aileleri uyaralım. Ailelerde bilinçlendi zaten. Burunlara estetik yapıyorum. Çok dinamikleri olan bir şey burun. Stresli bir ameliyat. Hasta mutlu olunca siz de mutlu oluyorsunuz. Aydın'da burun estetiği yaptıranların sayısı artıyor. Sosyal medya da bunun etkisinde. Algı oluştu. Hem kadın hem erkek hastalar mevcut. Estetikli burnu tanıyorum. Ben yapmasam bile estetikli olduğunu anlıyorum" dedi.
"UYKU APNESİ SORUNU"
Günel, "Uyku apnesi horlamak değil. Apne sağlığa zarar veren bir şey. Apne gece uyku esnasında solunum 10 saniyeye kadar durması ve sonra da nefes açlığıyla hastanın uyanması. Apne periyodu bu. Gece içerisinde bu sık yaşanırsa kalbi yorucu etkileri var. Apnenin de dereceleri var. Hafif horlama olabildiği gibi şiddetli apneye kadar yükselebiliyor. KBB ve nöroloji ile birlikte çalışıyoruz. İleri apnesi olanlar bir gece kalıyor. ADÜ'de bu hizmet var. ADÜ'de uyku laboratuvarı var. Uyku problemi olan insanlar gelsinler. 5 yatak var ama hasta çok. Talep çok" dedi.
"BASINCA DİKKAT"
Günel, "Denize dalan insanlarda en çok kulak sorunları oluyor basınç etkisinden dolayı. Dengesiz hareketlerde kulak zarı yırtılıyor. Aynı şeyler uçakta da olabiliyor. Yukarı çıktıkça basınç azalıyor. Yukarı çıkarken yutkunma ve çiğneme hareketleri yapmalı. Aşağı inerken de nefes alıp, ağzı ve burnu kapatıp nefesi kulaklara vermeliyiz" dedi.
"HEMEN ANTİBİYOTİK KULLANILMAMALI"
Günel, "Bitmeyen boğaz ağrıları çok karşılaştığımız sorunlar. Hemen antibiyotik kullanmamak gerekir. Gereksiz antibiyotik kullanmamalı. Kulak temizlerken çok derine gitmemek gerekir. Kadınlar şiş ve tığla temizliyor. Temizlerken kulağı yırtıyor. Bunlar yanlış şeyler, dikkat edilmeli" dedi.
Günel son olarak, "Dünya bize bir emanet. Bizden sonra kullanacak olanlar da var. Dünyaya iyi bakmalıyız. Çevremize ve doğamıza temiz bakmamız gerekiyor. Bireysel sağlık da önemli. Daha sağlıklı beslenme ve hafif spor yapmak lazım. Covid19 süreci geçtikten sonra yeni dünya bakışı olacak" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in














