SON DAKİKA

Üstü tarih altı çöplük

19 Ağustos 2019, Pazartesi 12:43

     


Kesme taş malzemelerle 18. yy başlarında inşa edilen Çavuş Köprüsü'nün altındaki çöpler tarihi dokuya zarar vermeye devam ediyor.

Efeler'de Paşa Yaylası'ndan doğan ve şehrin ortasından geçen Tabakhane Deresi'ndeki çöpler ve atıklar Menderes Nehri' ne dökülüyor. Dere üzerindeki ikinci köprü olan Çavuş Köprüsü ise çöplerin biriktiği ve tarihe veRilen zararı gözler önüne seriyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

YENİDEN DOĞUŞ VE BAŞLANGICI SİMGELİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin karşısında yer alan Çavuş Köprüsü aynı zamanda tarihe de köprülük yapıyor. İki gözlü olan köprünün sol tarafındaki kilit taşında boğa başı kabartması yer alıyor. Yeniden doğuş ve başlangıcı simgeleyen kabartmanın sağında yani batı girişinde tamirat kitabesi var. Birçok kitaba konu olan ve turizm noktaları arasında gösterilen ancak çöp yığınları arasında kalan Çavuş Köprüsü tarihi görkeminden ziyade pet şişe, poşet, atık malzemelerle öne çıkıyor.

KİM TEMİZLEYECEK?

Köprü üzerinden geçen ve tarihine dokunmak isteyenlere manzara karşısında hayal kırıklığına uğruyor. Her sene kötü kokusu ve çöp dolu görüntüsüyle tarihi sırtlayan Tabakhane Deresi'nin ise neden hala temizlenmediği vatandaşların Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Valiliği'ne sorduğu sorular arasında. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler