/>

SON DAKİKA

“En büyük sorunumuz yolsuzluk”

21 Aralık 2022, Çarşamba 14:18

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Şevketiye Mahallesi’nde yapımı devam eden Şehir Hastanesi ve Işıklı Mahallesi’nde yapılması planlanan diğer kamu kurum binaları nedeniyle Zeybek Mahallesi’nde mevcut yol sorunun katlanacağını dile getiren Muhtar Mehmet Aker, yetkililerden çözüm istedi.

Aydın’ın gelişmekte olan mahalleleri arasında yer alan Zeybek Mahallesi Muhtarı Aker, yıllardır süren yol probleminin arttığını belirtti. Mahalle Muhtarı Mehmet Aker, Işıklı Bulvarı ile 2. Ve 3. sanayiler içerisinde kullanılan yol haricinde, vatandaşın daha kolay ulaşım sağlayabileceği alternatif yol istiyor.

Işıklı, Kuyulu ve Şevketiye mahallelerine yapılan ve yapılması planlanan yatırımlardan dolayı mevcut hali ile bu Işıklı Bulvarı'nın trafiği kaldırmayacağını aktaran Muhtar Aker şunları söyledi;

“Bu trafik yoğunluğunun azaltılması için buradaki Zeybekler Bulvarı'ndan Işıklı Bulvarı ile Güneydoğu Otoyolu Caddesi'nin İzmir yoluna bir bağlantı verilmesine, Işıklı Bulvarı'ndaki trafik yoğunluğunun ve yükünün azaltılması için buradan bir çıkış verilmesini istiyoruz. İleride Bölge Hastanesi ve dairelerde buraya taşındığında bu yolun kesinlikle trafiği kaldırmayacağını, kazaların da fazla olacağından dolayı bir an önce yetkililerin bir çıkış yolu vererek trafiğe çözüm yolu bulmalarını istiyoruz. Karayolları 2 Bölge Müdürlüğü'ne Zeybek Mahallesi'nin iki tarafı otobanla diğer tarafının ise sanayi ile kapalı olduğunu, güneyinden Işıklı Bulvarı'na çıkış olduğunu, kuzey kısmından ise otoyolu alttan ya da üstten bir bağlantı verilmesini ile ilgili bir dilekçe verdim. Verdiğim dilekçe 2 defa reddedildi. Dilekçenin bir tanesi Aydın Kaymakamlığı’nın Yazı İşlerinin onayı ile gönderilmişti. Her iki dilekçem de kesinlikle buradan yol açılamaz diye reddedildi. Bu yolun açılmasını ve bu trafiğin rahatlatılmasını istiyoruz.”

Aşırı yağış olduğu zaman mahallede su taşkınları yaşandığını ve yapılacak yol ile bununda çözüleceğini ifade eden Aker; “Çok yağmur yağdığı zaman gelen yağmur suları bu bölgede sel olarak kalıyor. Karşıdaki yolun altında kalan evler ve evlerde yaşayan hayvanların tamamını zarar görüyor. Mevcut köprüler suları yeterli olarak çekmiyor. Sular yolun üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Bir düzenleme yapılırken burasının da mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Burada yeni bir yapılanma, yeni bir yol yapıldığında bu sorunların da ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bir an önce yetkililerin gerekli çalışmaları yapıp mahallemizi bu sıkıntılardan kurtarmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler