Milletvekili Erim’den ADÜ Ziraat Fakültesine ziyaret

22 Ekim 2019, Salı 13:22

     


Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesini ziyaret etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ziyarette, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, fakülte ile ilgili bilgiler vererek, 1830 öğrenci ile 9 bölümde eğitim faaliyetlerinde bulunduklarını belirtti. Prof. Dr. Gençsoylu, fakültenin ‘Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde’ yaklaşık 1450 dekar bir alanda üretim yaptıklarını, bin 300 dekar alanda mısır üretiminin gerçekleştiğini, verimin bir önceki yıllara oranla oldukça yüksek olduğunu ve ekonomik sıkıntıların artık ortadan kalktığını, önümüzdeki yılların bu yıllardan daha güzel olacağını belirtti.

"KAŞAR PEYNİRİ DE ÜRETECEĞİZ"

Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “Bitkisel üretimin yanında hayvansal üretimin de yapıldığı çiftliğimizde; büyük ve küçükbaş yetiştiriciliği, bunun yanında yaklaşık bin 300 dolayında gezen tavuk ve kuluçka tavuk ile yumurta üretimi yapıyoruz. Elde ettiğimiz süt ile iki çeşit peynir, tereyağı, kefir, dondurma, kesik üretimi yapıyoruz. Yakın zamanda kaşar üretimine de geçmeyi planlıyoruz.” sözleriyle fakülte üretimi hakkında bilgi verdi.

Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, ADÜ- Ziraat Fakültesi’nin çok önemli bir potansiyeli olduğunu, son yapılan çalışmalarla gelinen noktanın daha da ileriye taşınacağına inancının tam olduğunu ifade etti.

Ziyarette, Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, fakülte arazilerini ve tesislerini gezdi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler