/>

SON DAKİKA

Çine Yeşilköy Mahallesi yeniden muhtarını seçecek

24 Mart 2021, Çarşamba 10:33

     


Çine’nin Yeşilköy Mahallesi’nin Muhtarı Cevdet Arslan yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti. Muhtarlık görevini 1. Aza Memduh Ece’nin yürüttüğü mahallede, 6 Haziran günü yeniden seçim yapılacağı öğrenildi.

Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Yeşilköy Mahalle Muhtarı Cevdet Arslan’ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtirken, diğer muhtarların Kovid-19 sorunu yaşamadığını dile getirdi.

“72 MAHALLE MUHTARIMIZ GÖREV YAPMAKTA”

Çine İlçe Seçim Kurulu’nun yaşamını yitiren Cevdet Arslan’ın yerine mahallede 6 Haziran’da sandık kuracağını belirten Başkan Kapıkıran, “İlçemiz en fazla mahalleye sahip. 6’sı merkez olmak üzere toplam 72 mahalle muhtarımız görev yapmakta. Muhtarımız Cevdet Arslan’ın yaşamını yitirmesi hepimizi derin üzüntüye boğdu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Kaymakamlığımız tarafından yerine 1. Aza Memduh Ece görevlendirildi. Mahalle halkı yeniden kurulacak sandık ile tekrar seçim yapacak. Pandeminin seyrine göre seçim tarihinde değişiklik olabilir ama şuan belirlenen seçim tarihi 6 Haziran Pazar günüdür” diye konuştu.

“80 SEÇMENİMİZ YENİDEN SANDIK BAŞINA GİDECEK”

Merhum Muhtar Cevdet Arslan’ın görevini vekaleten yürüten Memduh Ece, 150 nüfusa ait mahallede yaklaşık 3 buçuk aydır görevi devam ettirdiğini belirterek, “Kaymakamlığımızın ve İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 6 Haziran günü yeniden sandığa gideceğiz. Yaklaşık 80 seçmenimiz yeniden muhtarı belirlemek için sandık başına gidecek. Ben bu görevi şuan vekaleten yürütüyorum. Mahalle halkım da seçimde uygun görür ve bu görevi bana layık görürse, seçilmiş muhtar olarak görevi yürütmek istiyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler