/>

SON DAKİKA

Çine Belediyesinden 200 üreticiye yem desteği

24 Mayıs 2021, Pazartesi 12:18

     


Çine Belediyesi'ne ait arazilerde yetiştirilen otlar saman haline getirilerek 200 hayvan üreticisine destek amacıyla dağıtıldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Amacımız zor günler geçiren küçük üreticimize az da olsa destek olmak" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile belediye personeli, 5 ve altı hayvan sahibi küçük üreticiye yem desteğinde bulundu. Yem fiyatlarının çok fazla arttığını söyleyen üreticiler, Belediye'nin desteğinin örnek olması gerektiğini ifade etti

"ONLARIN ZOR DÖNEMİNDE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Çine Belediyesi olarak yaşanan Kovid-19 döneminde hem esnafa hem de çiftçiye destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Zor bir pandemi döneminden geçiyoruz. Bu dönem içerisinde esnafımıza zaman zaman destek olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Şimdi de belediyemize ait ve daha önceki yıllarda kiraya verdiğimiz bu arazilerimizde bu yıl kendi imkanlarımız ile arpa otu yetiştirdik. Bu yetiştirdiğimiz otları balya haline getirdik. Bu üretimi hayvancılarımıza destek olabilmek için yapmıştık. Küçük aile işletmelerimize hayvan yemi dağıtarak onların bu zor döneminde yardımcı olamaya çalışıyoruz. Bu zor dönemlerde birlikte olup birbirimize destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada emeği geçen bütün belediye çalışanlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gerçekleşen yem desteği için kendi arazisi olmayan ve yem almakta güçlük çeken aileleri önceden belirlediklerini söyleyen Başkan Dinçer, "İlçe merkezimizde hayvancılık yapan ve daha önceden belirlediğimiz 200 ailemize 6'şar paket saman dağıtıyoruz. Bu şimdilik bir başlangıç devamı gelecek ve üreticimize de destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BORÇLARIMIZI ÖDEYEBİLMEK İÇİN HAYVANLARIMIZI SATMAK ZORUNDA KALIYORUZ"

Çine'de hayvan üretimi yapan çiftçiler ise, yem fiyatlarının aşırı derecede arttığını, artık para kazanamadıklarını söyledi. Borçlarını da ellerindeki hayvanları satarak ödemek zorunda kaldıklarını belirten üreticilerden Muzaffer Sever, "Belediye Başkanımızın bu desteği çok hoşumuza gitti. Bunu geliştirmeleri ve devam ettirmelerini temenni ediyorum. Bir çuval yem olmuş 150 lira, bir paket saman olmuş 40 lira. Bu hayvancıların işi çok zor. Biz bu hayvanlarımız ile para kazanamıyoruz. Borcumuzu ödeyebilmek için hayvanlarımızı satıyoruz" açıklamasında bulundu.

Çine Belediyesi ekipleri sokak sokak üreticilerin evlerine gün boyu dağıtım gerçekleştirirken, üreticiler bu destek için Çine Belediyesi'ne teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler