Aydın’daki yangın 30 milyon zarara yol açtı

24 Haziran 2024, Pazartesi 18:44

     


Aydın'ın Efeler ilçesi ASTİS Sanayi Sitesinde bulunan otluk alandaki yangın, AVM'ye ait depoya sıçraması sonucu yaklaşık 30 milyon lira zarara yol açtı.

Yangın, 22 Haziran Cumartesi günü ASTİS Didim Caddesi’nin yol kenarındaki otluk alanda başladı. Saat 17.00 civarında başlayan yangın büyüyerek kısa sürede caddenin karşısındaki Bulut AVM’ye ait deponun çatısına sıçradı ve kontrol altına alınamadığı ifade edildi.

 

 

Bulut AVM deposunda çalışan personelin mesai bitimi olan 18.30'dan önce yangının fark edilmesiyle hemen itfaiyeye haber verildi. Olay yerinde bulunan itfaiye ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca yangın binanın çatısına sıçradı. Bulut AVM sahibi Mukadder Bulut, yangının başlangıcı ve söndürme çalışmaları hakkında düşüncelerini dile getirdi.

 

 

Otluk alanın daha önce temizlenmediğini dikkat çeken Bulut, “Cumartesi günü 18.30’da bizim mesai bitiyor. Depoda çalışan personel mesai bitince burayı kapattı. Saat 17.00’de şu karşıda yangın başladı. Bu otlar yanıyor ve bir buçuk iki saatte söndürülemiyor. Ağaçlardan yanan alevler bizim çatıya sıçrıyor. Çatıdan aşağıya doğru bina tutuşuyor. Bizim bir sorumluluğumuz yok, suçumuz yok. Tamamen buradaki otların söndürülememesi, daha önceden de temizlenmesi lazımdı ya da yandığında gerekli müdahale yapılıp söndürülmesi lazımdı, sönmedi. Sonra bizim personel yangının depomuza sıçradığını tam iş çıkışında görüyorlar ve depoya girmek istiyorlar. Polis ve itfaiye de buradaymış, ‘girmeyin’ demişler.” Diye konuştu.

 

 

“SEN RAHAT OL, SADECE ÇATI VE BİR ALTI YANACAK”

Kendisinin ve personelinin depoya girişine izin verilmediğini belirten Mukadder Bulut,“İtfaiye müdahale yapıyor ama yetersiz bir müdahaleyle söndüremiyor. Sonra biz bütün ekip geldik, biraz kapıdan mal çıkardık. Bulut AVM’nin deposu burası. İtfaiye müdürü bana ‘Sen rahat ol, sadece çatı ve bir altı yanacak, diğer yerler kontrolümüz altında hiç mal çıkarmanıza gerek yok’ dedi. Biz de öyle duyunca rahatladık, ‘iyi’ dedik son iki kat yanacak üç kat kalacak sandık ama kontrol edemediler. Bir tane personel de orada düşmüş herhalde onunla beraber telaş yaptılar, onu ambulansa verdiler. Ondan sonra bir daha düzgün bir müdahale yapılmadı. Geçmiş olsun Allah ona da acil şifalar versin, umarım önemli bir şeyi yoktur. Fakat ondan sonra tekrar girip o kontrol sağlanamadı” dedi.

“CİDDİ MİKTARDA ZARARIMIZ VAR”

Kontrol edilemeyen yangın nedeniyle toplam 5 katın tamamının yandığını dile getiren Mukadder Bulut, “Yangın alt katlara indi, ciddi miktarda zararımız var. Bulut AVM olarak 4-5 şubemiz var, 50-60 çalışanımız var; ciddi bir işletmeyiz. Sigortamız da yoktu. Ciddi miktarda malımız yandı. Yangın 23 saatte söndürüldü ama hala tek tük yukarıda duman çıkıyor. Çok uzun sürdü. 25-30 milyon zararımız olduğunu düşünüyorum, kesin rakam veremem. Bazı sağlam çıkardıklarımız var içeride, çalışıyoruz. Dün akşam biraz çalıştık, sabahtan buyana çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“YANGIN SÖNDÜRÜLMELİYDİ”

Bulut AVM'nin deposunda züccaciye, plastik ürünler, kırtasiye malzemeleri ve yanıcı patlayıcı maddeler de dahil olmak üzere çeşitli ürünler bulunduğu için yangının kontrol altına alınması güçleştiğini belirten Bulut, “Depomuzda, Bulut AVM’de olan ürünlerin hepsinden vardı. Züccaciye de var, plastik de var, kırtasiye de var, tabii yanıcı patlayıcı ürün olarak; deodorant, saç spreyi, çakmak gazı gibi olanlar da vardı. O da etkili oldu tabii ki ama yine de biz 3-5 saatte söndürülmesini beklerdik. Biz vatanını, milletini seven bir işletmeyiz, çalışıyoruz, vergimizi ödüyoruz ve istihdam oluşturuyoruz ama şu yangın söndürülmeliydi, olmamalıydı yani. Üzüldük yılların emekleri boşa gitti. Bu şirketi tekrar toparlarız Allah’ın izniyle.”

 

 

Yangının ardından işletmenin yeniden toparlanması için çalışmaların başladığını belirten Mukadder Bulut, üzüntüsünü dile getirdi. Yangın sonrası depoda olayla ilgili inceleme ve hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor.

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler