/>

SON DAKİKA

Zirvenin onur konuğu; Aydın inciri

24 Eylül 2019, Salı 17:41

     


Ankara Ticaret Odasının (ATO) ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin onur konukları arasında Aydın inciri de yer aldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın incirinin dış pazarda yer alması için “sahip çıkalım” çağrısında bulundu; ihracatçı ve üreticiye verilen destekleri hatırlattı.

Ankara Ticaret Odası Congresium’da gerçekleştirilen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin onur konukları Antep Baklavası, Malatya Kayısısı ve Aydın İnciri oldu. Zirveye Aydın Ticaret Odası adına zirveye TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ Yakan, AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Veli Tuna ve Genel Sekreter İlknur Kabasakal katıldı.

“SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Zirve’nin onur konuğu olduğunu belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, gelecek yıllarda bu sayının artacağına inandığını belirtti. AB Coğrafi İşaret tescilinin ürünlerin marka değeri için önemli olduğunu vurgulayan Ülken, “Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’nde tescili, marka değerine önemli bir katkı sağladı. Bu katkı, raf fiyatıyla ihracatçımıza, dolayısıyla üreticimize yansımaktadır. Ben ister ihracat yapsın isterse sadece yurtiçi pazarda satış yapsın, tüm incir firmalarımıza ürünlerinde coğrafi işaret logolarını kullanmalarını rica ediyorum. Ürünümüze öncelikle biz sahip çıkacağız, sonrasında hep birlikte kazanacağız”, dedi.

“YABANCI KONUKLARDAN YOĞUN İLGİ”

Üç gün süren Zirveye, Türkiye’nin 7 bölgesinden temsilciler ile 30 farklı ülkeden yabancı konuklar da katıldı. Beklenenin çok üzerinde yoğun ilgi gören Aydın Ticaret Odası standında ürünler ikinci günde tükendi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler