SON DAKİKA

“Aydın’da üç belediye partimize geçer”

27 Ocak 2021, Çarşamba 12:13

     


Muharrem İnce’nin 'Bin Günde Memleket Hareketi’nin, Aydın’daki yapılanmasını sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz,”Ben biliyorum ki seçim süreci yaklaştığında, bu hareketinde oturduğu görülünce, Aydın’da en az üç tane mevcut belediye başkanı bize geçer. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi'nin içini boşaltmak onu tasfiye etmek gibi bir derdimiz yok, bizim derdimiz sağlıklı bir yapı oluşturmak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Eski İl Başkanı Barkan Kalınomuz, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Kalınomuz, Muharrem İnce’nin kurmaya hazırlandığı ve Aydın’daki yapılanmanın içerisinde olduğu yeni siyasal partinin kişilerin üzerine değil ülkenin menfaatleri ve öncelikleri üzerine olan bir parti olacağını kaydetti.

“PARTİ İDEOLOJİK BİR SAVRULMAYA GİTTİ”

CHP içerisinde ideolojik bir savrulmanın olduğunu söyleyen Kalınomuz, “Benim anlattıklarım ve ihraç sürecinde getirdiğim eleştirilerin hiçbirisi yanlış ve yalan değildi, hiçbirisinde de bir abartı yoktu. Ben aslında partinin tabanındaki şikâyeti dile getirebilme cesaretini gösterdim. Tabanda bu rahatsızlık zaten vardı. Siz gidin bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nde kime sorarsanız sorun Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesini hiç doğru bulmadıkları gibi şıkta bulmamışlardır. Yani bir tane CHP’li bu aday benim içime siniyor, benim adayımdır genel başkan doğru yapmış gibi kimseden böyle bir şey duymadım. Kendi içimizde bir anket yapmış olsak on kişiye sorsanız bir tane ‘evet doğru yapmış’ cevabı alamazsınız. Bizim sürecimiz buradan başladı. Yani Ekmeleddin İhsanoğlu ile başlayan bu ideolojik savrulma daha sonra partinin içerisine çöreklenmiş 10 Aralıkçılar partinin içine toplanan devşirmelerle parti ideolojik bir savrulmaya gitti” dedi.

“İTTİFAKLAR PAT DİYE YAPILMAZ”

İttifakların birden bire yapılmaması gerektiğinin altını çizen Kalınomuz,”İttifaklar böyle pat diye birden bire yapılmaz. Herkes kendi mücadelesini verir eğer ondan sonra siz elli artı biri yakalayamazsanız ittifakları öyle konuşabilirsiniz. Zaten benim itiraz ettiğim şey şu, elli artı bir işte bu. Siz hiç Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından ‘ben 50 artı 1 alacağım’ diye bir cümle duydunuz mu? Ben duymadım, hiç duymadım. Elbette ki bugün şikâyetçi olduğumuz AKP’nin ortadan kaldırılabilmesi için onun iktidarını ortadan kaldırabilmek için başkanlık sisteminden parlamenter sisteme dönüşün sağlanabilmesi için, tek adamlılığı ortadan kaldırabilmek için bu ittifakları yapmak zorunda kalırsınız. Öncesinde siz iddialı olmalısınız. Aynı Muharrem İnce’nin dediği gibi, ‘Ben elli artı bire talibim’ diyor. Böyle bir söylem geliştirmeniz lazım. Muhalefet görevi öyle pasifize edilebilecek bir görev değil ki. Yani siz iktidara yön verebilecek bir iktidar olmak zorundasınız. Gündemi siz belirlemek zorundasınız. Başkaları gündem belirleyip te o gündemin peşinden koşturursanız patinaj yaparsınız. Sağını solunu bilmezsen ya da gündeme takılıp gidersen o zaman yürüyen merdivene tersten binersin. Aslında benim söylemlerime baktığınızda ihraç edilmeyi uzun süredir hak ediyordum. Genel başkan talimatıyla her ilde olduğu gibi tek adayla seçim gerçekleştirilip parti içi demokrasi ve yarışma kültürünü ortadan kaldırdıkları için kendilerini tanımadığımı, dolayısıyla da disiplin kurulunu da tanımadığımı ve bunları söylediğim için partiden ihraç edilmem gereken koşullar da oluştuğu için ne savunma yaptım ne de itiraz ettim. Yani başıma gelecekleri biliyordum. En son sayın İl başkanıyla ilgili kayıp ilanı verdim, bu ilanda zaten bunu tetikleyen son nokta oldu” dedi.

“ADNAN MENDERES’İN TOPRAĞINDA SOL SİYASET YAPMAK ZORDUR”

Kalınomuz, “Siyaset yapıyorsunuz, siyaset insan kazanma sanatıdır. Ben bu partide mücadele vermişim. Adnan Menderes’in toprağında sol siyaset yapmak zordur. Ben Adnan Menderes’in toprağında sol siyaset yapmayı tercih etmişim ve 32 yıl sonra Aydın Belediyesi’ni kazanan merkez ilçe başkanı olmuşum, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan ilk il başkanı olmuşum. Dolayısıyla siz bizim emeklerimizi, alın terimizi Adnan Menderes’in toprağında da sol siyaset yapılabileceğini görmezden gelip başımıza bütün adamları çöreklerseniz, bu tür devşirmeleri getirirseniz buradan bir sonuç elde edemezsiniz. Bizim burada bahsettiğimiz şey alt yapıdır. Alt yapı bir partinin evlatlarıdır. Alt yapıya önem vermezseniz bu partinin evlatlarını yersiniz. Ondan sonra oradan buradan adam devşirmeyle partiyi ve ülkeyi yönetmeye talip olursunuz. Benim bir itirazım daha var, siz on seçim kaybetmişsiniz altı defa genel başkan olmuşsunuz bunu anlamak mümkün değil. Avrupa’da bir seçim kaybeden adam gidiyor, bizde ise on seçim kaybedilmiş altı defa da genel başkan olunmuş. Kılıçdaroğlu geldiğinde ‘yüzde otuz-otuz beşleri bulamazsam istifa ederim’ diyordu, yirmi beşleri dahi bulamadı. Siz kalkıp Erdoğan için tek adamsınız diyorsunuz, altıma imzamı da atarım ama sizde tek adamsınız. Siz tek adam değilseniz eğer hiçbir yerde tartışmadan üç yıl öncesinden belediye başkan adayı ilan edebilir misiniz? Yani mümkün değil, demek ki siz tek adamsınız. Menemen, Urla olayı örneklerini verelim. Urla’daki belediye başkanı FETÖ’cü çıktı, biz o zamanlar yalvardık ön seçim yapın diye, neymiş bizim üye yapımız bozukmuş. Ama seni bozuk o üye yapısından çıkan kurultay delegeleri seçiyor. O zaman bir şey bozuk değil, âmâ ön seçime gelince bozuk. Bakın Urla’daki bu adam ön seçime girseydi 5 tane oy alamazdı. Kim buldu geldi bunu, Büyükşehir Belediye Başkanının itirazlarına rağmen Kılıçdaroğlu buldu geldi” dedi.

“KİŞİLERİN ÜZERİNE DEĞİL ÜLKE MENFAATİ ÜZERİNE KURULAN BİR PARTİ OLACAĞIZ”

Muharrem İnce’nin kurmaya hazırlandığı parti hakkında değerlendirmelerde bulunan Kalınomuz, “Bu hareketin Aydın’da ilk eylemcilerindenim. Bu şu demek değil, bu hareketi ilk ben başlattım, bu partide benim mevkiim ve makamım olması gerekir iddiasında değilim. Şu mecrasında akıtılması gerekir, o ayrı bir şey ama benim böyle bir iddiam yok. Bu kurulacak olan parti mademki kişilerin menfaati üzerine değil de ülke menfaatleri için gözetiliyorsa, madem bu parti yeni Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki hastalıklardan dolayı daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulması gerekiyorsa ben olacağım ya da sen olmayacaksın deme lüksümüz yok. O nedenle burada parti ne görev verirse, düz üyelikte olur mahalle delegeliği de olur, işin mutfak kısmı da olur il ya da ilçe başkanı da olur hiç fark etmez. Kişilerin üzerine değil, ülke menfaati üzerine kurulan bir parti. Bu hareketin başı Barkan Kalınomuz, İl başkanı olması gerekir ve olağan bir şeydir kimse şaşırmaz ama il başkanı olamasak ta kimse şaşırmasın. Hareketin içerisinde sadece ben yokum, Aydın’da bizden başka insanlarda var. O nedenle onların düşünceleri ve görüşleri ayrıca kimlerle çalışmak isteyeceği de önemli. İlk kongrede adayım, il başkanlığına küstüm demem. Öyle güzel bir tüzük var ki üye seçiyor. O delege ağları yok, bizim partide delege ağları var. Ben bakıyorum Türk Lirasında altı sıfır varken de delege ağasıydı bu adam hala da delege ağası. Alt yapıları da yok, altı okun dört tanesini sayabilirlerse burayı terk ederim ama adam delege ağası. Üye dedin mi öyle değil işte, üye olmanın ağırlığını hissedecek delege ağalığı kalktı. İşin en güzel ve demokratik yanı burası” dedi.

“SEÇİM SÜRECİ YAKLAŞTIĞINDA AYDIN’DA ÜÇ BELEDİYE PARTİMİZE GEÇER”

Seçim sürecinde partilerinin oturup daha iyi anlaşılacağını vurgulayan Kalınomuz, “Partimize gelenler olur ama bir belediye başkanı birden partimize geçmez bu pozisyon içerisinde. Ama ben biliyorum ki seçim süreci yaklaştığında, bu hareketinde oturduğu görülünce en az üç tane belediye başkanı bize geçer. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nin içini boşaltmak, onu tasfiye etmek gibi bir derdimiz yok, bizim derdimiz sağlıklı bir yapı oluşturmak. Sol demek ezilen demek. Bu ezilenler Öğretmen, Memur, Köylü, İşçi, Emekli ve Öğrenci. Bu saydıklarımız etti yüzde doksan. Yani siz ezilen sınıftan yana tavır alırsanız yüzde doksana hitap edersiniz. Köylü ezilmiş işçi ve emekli perişan, öğrenci özgür değil, basında ezilmiş durumda. Biz ezilen sol sınıfa hitap ediyorsak zaten bu ülkenin yüzde doksanına hitap ediyoruz demektir” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler