SON DAKİKA

"Elimizin tersiyle ittik"

28 Aralık 2020, Pazartesi 15:55

     


tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Emin Aydın’la Günaydın programında Gazeteci Emin Aydın, "Biz, bize yapılan teklifleri elimizin tersiyle ittik. Şahsi hesabımız olsaydı bugün Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’da kurduğu tezgahın içinde olurduk" dedi.

Hafta içi her gün izleyiciyle buluşan Emin Aydın’la Günaydın programında Gazeteci Emin Aydın, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın halkının parasını doğru kullanmadığına yönelik, Aydın Büyükşehir Belediyesinde bir takım yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu iddialarını aylardır gündeme taşıyoruz. Bu konuları gündeme getirmemin şahsi hesabım olduğu yönünde algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bazı partilerin il başkanları da var algı oluşturmaya çalışanların içinde. Biz şahsi hesaplar peşinde olsaydık bugün Özlem Çerçioğlu’nun Aydın’da kurduğu tezgahın içinde olurduk. Aydın medyasının büyük bir bölümünü elinde tutan, bir çoğuna istediğini yaptırtan Çerçioğlu, bizim de o ekipte olmamızı istemişti. Biz bu teklifi reddettik ve elimizin tersiyle ittik. Bizim derdimiz Aydın, Aydın halkı. İl başkanı düzeyinde siyaset yapan insanların da derdinin Aydın halkı olması gerektiğini düşünüyorum. Aydın’da oluşan gündemlerde ‘Bu gündem onların şahsi meselesi’ deyip kenara çekilmelerini doğru bulmuyorum. ‘Acaba içinde hangi işler var’ diye sorguluyorum” dedi.

"AYDIN HALKINI KANDIRAMAYACAKSINIZ"

Aydın’da vesayet rejimi olduğunu dile getiren Aydın, “Aydın’da başı bir yerde, kolları her yerde olan bir vesayet rejimi var. O yüzden partiler organik yürümüyor. Tabeladan ibaret sadece partiler tutulmuş. Kimin adına ve neden tutulduğunu bilmiyoruz. Bu şehirde siyaset organik yapılsaydı bu kadar yolsuzluk, usulsüzlük, hizmetsizlik olmazdı. Aydın hizmet görürdü, Aydın halkının parası çar çur olmazdı. Maalesef gazetecilik de organik yapılmıyor. Gazeteciliği organik yapma çabamızdan dolayı da bizim başımıza gelmeyen kalmıyor. Bizim oluşturduğumuz gündemi fırsat bilip siyaset yapması gerekenler bile ‘Onların hesabı şahsi’ kılıfının altına sığınabiliyorsa Aydın’daki vesayeti varın siz düşünün. Oturmuşlar, anlaşmışlar. ‘Sen yöneteceksin, ihaleleri ben alacağım, kadroyu ben kuracağım’ demişler. Partiler, tabelalar sembolük. Aydın’da birçok medya kuruluşunu ele geçirmişler. İstedikleri gündemi oluşturup halkı kandıracaklar. Yok öyle üç kuruşa beş köfte. Aydın halkını daha fazla kandıramayacaksınız. Aydın halkını aldatamayacaksınız. Aydınlının parasını çar çur edemeyeceksiniz. Üç beş müteahhit iş yürütecek diye o partilerin tabelalarını sembolükleştiremeyeceksiniz” diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler