SON DAKİKA

Susuzluk canlarına tak etti

29 Ağustos 2019, Perşembe 12:10

     


Çine’nin Seferler Mahallesi Develiler mevkiindeki susuzluk, vatandaşların canına tak etti. Su sıkıntısı mahallede yaşayan vatandaşların hayatlarını zorlaştırırken, barajdan tankerlerle evlerine su taşıyan mahalle sakinleri yetkilileri göreve davet etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Seçim öncesi yetkililerin mahalleyi ziyaret ederek su sorununa çözüm bulacaklarını dair söz verdiğini ifade eden Çine Seferler Mahallesi Muhtarı Reşat Çiçek, “40 hanesi bulunan Develiler bölgemizdeki su sıkıntısı artık halkımızın canına tak etti. Suyumuz yok. Taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz ama nereye kadar. Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 15 tonluk tanker ile su taşıyor ancak bu geçici bir çözüm ve ihtiyacımıza karşılık vermiyor. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden seçim öncesi vermiş oldukları sözü yerine getirmelerini istiyoruz. Hayırsever iş adamı Kamil Tuncer’in daha önce yaptırmış olduğu sondaj öylece bekliyor. Buraya arıtma tesisi kurularak bu sondaj faal hale getirilmesi gerekiyor, bunun sözünü veren yetkililer artık faaliyete geçmeli ki bu halk daha fazla bu sıkıntıyı yaşamasın” şeklinde konuştu.

MADENCİLERE SİTEM EDEN MUHTAR YARDIM BEKLİYOR

Mahalle Muhtarı Reşat Çiçek, ayrıca çevreden maden çıkaran madencilere de sitem etti. Maden arama çalışmaları esnasında yapılan çalışmalar sonucu kaynak sularının farklı yerlerden yer yüzüne çıktığını ve bu sayede içme suyu kaynaklarının kuruduğunu söyleyen muhtar Çiçek, “Ben buradan maden yetkililerine de sesleniyorum. Bizim bu bölgenin susuz kalmasında onların yapmış olduğu çalışmalarında etkisi çok fazla. Bu su sorunumuza onlar da kafa yorsun ve ne yapılacak ise yardımda bulunsunlar” dedi.

“ÇAMAŞIR MAKİNEMİZ VAR, ÇALIŞTIRAMIYORUZ”

Seferler Mahallesi Develiler mevkiinde yaşayan Huri Kocabıyık ise, "Çamaşır makinemiz var, çalıştıramıyoruz. Çamaşırları elde yıkıyoruz. Mahsullerimiz susuzluktan kurudu. Hayvanlar perişan. Ben bu dağın başında iki arık sebze üretemeyeceksem, karnım aç kalacaksa niye yaşıyorum? Sebzelerimiz, meyvelerimiz, çiçeklerimiz, ağaçlarımız kurudu. Hayatımız tankerle su çeke çeke geçiyor. Buna bir hal çare bulacak yetkili yok mu? Su istiyoruz, susuz yaşanır mı?” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler