Klasik kamyon tutkusuyla filo kurdular
29 Eylül 2019, Pazar 15:10Tweet | ||
![]() |
Uşak'ta 65 yıllık nakliye firması, Türkiye'nin dört bir yanından toplanan, yaşları 40 ile 45 arasında değişen klasik kamyonlarla yük taşımacılığı yapıyor.
Tekstil sektörünün yüklerini taşımak için nakliye şirketi kuran 3 kardeşin Ford kamyonlara tutkusu, bir sonraki nesilde de devam etti.
İkinci kuşak, yönettikleri firmada filoya yeni araçlar katarken, eski model kamyonları da unutmadı. Nerede çalışır durumda eski model Ford kamyon görse filosuna dahil eden firma yöneticileri, 32 araçlık klasik kamyon filosu oluşturdu.
Firma yöneticisi 54 yaşındaki Ömer Gül, iki amcası ve babası tarafından kurulan firmada çocukluğunun geçtiğini, ehliyetini alır almaz Türkiye'nin değişik illerine yük taşımacılığı yaptığını söyledi.
Ford kamyonların ailesi için tutku olduğunu anlatan Gül, "Babamla Uşak'tan İstanbul'a yük götürürdük. Günlerce kamyonda yaşadığımız olurdu. Ford kamyonların içinde büyüdüm. Bu kamyonlar evim gibi, onlara çok bağlıyım. Babam yaşlanınca işlerin başına geçtim. Ben de babam gibi nakliyecilik işine bu kamyonlarla devam ettim." dedi.
"SIFIR KAMYON FİYATINA 20 KLASİK KAMYON"
Ailenin bu tutkusunun sektörde bilindiğini, düşük kilometreli, bakımlı kamyon olduğunda kendilerine haber verildiğini ifade eden Gül, 125 kamyonluk filonun 32'sinin, yaşları 40 ile 45 arasında değişen Ford araçlardan oluştuğuna işaret etti.
Gül, "Nerede iyi durumda bir Ford kamyon varsa gidip alıyorum. Bu kamyonları 20-30 bin gibi bir rakama satın alıyorum. Tamircilerimiz araçların bakımını yapıp bize teslim ediyor. Elimizde 3 bin 500 kilometrede tamamen orijinal bir kamyonumuz dahi var." diye konuştu.
Kamyonların eski model olmasına rağmen bakımlı halde bulunması nedeniyle sorun çıkarmadığını dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Klasik kamyonları şehir içi yük transferinde kullanıyoruz. Bu kamyonlar işletmeye ekonomik avantajlar sağlıyor. Bakımları ucuz en önemlisi. Sıfır kamyon fiyatına bu kamyonlardan 20 tane alabiliyorsunuz ama artık bulmak çok zorlaştı. Bu araçlara tutkumuzu gelecek nesillere aktarmayı hedefliyorum. Firmamızda 100'ün üzerinde kişi çalışıyor. Tüm çalışanlarımız bu kamyonlara tutkumuzu bilir."
"BABAMIN YOLUNDA İLERLEYECEĞİM"
Babasıyla çalışan, firmanın üçüncü nesil üyesi Veysel Gül ise ellerindeki klasik kamyonlara çok iyi baktıklarını, babasının yolunda ilerleyerek klasik araç filosunu genişletmek istediğini dile getirdi.
Firmanın Ford kamyonlarla anıldığını kaydeden Gül, "Babam gibi bu kamyonların içinde büyüdüm. Babamdan çok yol hikayeleri dinledim. Üniversite eğitimimin ardından firmada görev aldım. Elimizde tüm renklerde Ford kamyon var. Babam hepsinin hikayesini bilir. Benim için onların ekonomik değeri değil ailemiz ve firmamız için taşıdığı manevi değer önemli." ifadelerini kullandı. (AA)

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı,

Aydın’ın Didim ilçesindeki Efeler Semt Pazarı’nda hem üreticiler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı’nın 19 Ekim’de gerçekleştirilecek

Diyetisyen Ege Boran Teke, obezitenin toplumda çoğu zaman estetik bir problem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, bir dizi ziyaret kapsamında geldiği

Aydın’da internet üzerinden vatandaşları dolandırdığı öne sürülen

Aydın’da bir kahvehaneyi silahla kurşunlama olayının firarisi olduğu belirlenen

Aydın’ın İncirliova ilçesinde iki aile arasında çıkan nişan kavgası

Aydın amatör spor camiasının sevilen ismi, Aydın Amatör Spor Kulüpleri

Aydın iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından AY-SİAD, kuruluşunun

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası, üyelerine yönelik düzenlediği

CHP Efeler İlçe Başkanlığı’na seçilen Kaan Erçetin, mazbatasını

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, son günlerde gündemde

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Vardar İş Hanı’nda 61 yıldır berberlik

tvDEN ekibi olarak mikrofon uzattığımız vatandaşlara "Aydın'da yaşamak size

Aydın’ın Efeler ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında

Bazı vatandaşlar fiyatları normal bulurken, bazıları “tane ile almaya başladık”

Aydın’ın Efeler ilçesinde 27 yıldır aynı sokakta ayakkabı tamiri yapan

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Beş Yıldız Eğitim Kurumları,

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üzerinde çalıştığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağının

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı’nın 39. Olağan Kongresi

Aydın’ın yerel televizyon kanalı tvDEN, yeni yayın döneminde mahallelerin

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaklaşık yarım asırdır koltuk döşeme ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda kış sebzeleri

Aydın’da bir çay bahçesi, sadece çay ve kahve servisiyle

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmete giren Bakraç Restoran, görkemli

Aydın’da son dönemde altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşların

Aydınlı vatandaşlar, belediyenin mahallelerde yürüttüğü hizmetler

Döviz kurlarında yaşanan artış, pazar ve market fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

Aylarca süren heyecanlı bekleyiş sona erdi. Zoroğlu Alışveriş Merkezi’nin

Türkiye’nin yerli tohum üretiminde öncü firmalarından Progen,

Türkiye’nin yerli tohum üretiminde öncü firmalarından Progen,

Aydın’da görev yapan Fizyoterapist Fatma Nur Uçak, özellikle

TVDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk

Aydın 1. Sanayi Sitesi’nde çocukluğundan beri hurdacılık yapan Bülent

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ile İl Başkanı Ahmet Ertürk, İncirliova’da

Aydın’da Söke-Kuşadası yolunda çöken bölümde çalışmalar

III. Uluslararası Mitoloji Film Festivali’nin İzmir’de başlayan serüveni,